Jump to content
POLITISTI.ro

Control in trafic-OG 37


dandani

Recommended Posts

In baza 0G 37/2007(timpi de conducere si odihna ),controalele in trafic pot fi efectuate si de catre politistii rutieri.Rog pe cei care cunosc problema sa imi spuna :

-daca la un asemenea control e obligatorie intocmirea Formularului de control in trafic in momentul controlului,sau daca el poate fi intocmit si ulterior controlului ?

-o diagrama gasita in neregula se retine de catre agentul de control ?

Multumesc

Link to comment
  • Moderator

Din cate stiu, "Formularul de control in trafic" este un formular-tip, inseriat si numerotat folosit/utilizat doar de catre personalul cu atributii de control al Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R.

Acest lucru este prevazut in art. 9 din Normele metodologice privind activitatea de control al respectarii perioadelor de conducere, pauzelor si perioadelor de odihna ale conducatorilor auto si al utilizarii aparatelor de inregistrare a activitatii acestora, publicat in Monitorul Oficial nr. 721 din 25.10.2007.

In acelasi act normativ, la art. 2 alin. 5 este precizat ca in cursul exercitarii atributiilor, personalul cu atributii de control are dreptul sa patrunda in orice vehicul care face obiectul prezentei ordonante si sa inspecteze orice parte a vehiculului si a tahografului, putand sa verifice, sa retina si/sau sa copieze orice document ori inregistrare relevanta pentru activitatea de control.

Link to comment

In art 9 din ordinul 1058/2007,din care ati citat lipseste cuvantul "doar",de unde se deduce ca cei care efectueaza controalel in trafic sunt "personalul cu atributii de control al Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. "Eu stiu ca acei politisti rutieri care pot controla aplicarea OG 37 au fost scolarizati de catre ARR,primind astfel competenta legala in acest sens si ca atare avand aceleasi obligatii si drepturi ca ARR.

Despre retinerea diagramei,legea ii da dreptul sa o retina si/sau copieze,formulare ambigua din care fiecare intelege ce vrea.Prin retinerea diagramei,fara a i se face o fotocopie,nu credeti ca nu se mai poate face dovada ca acea diagrama a depasit timpul de conducere,stiind ca prin simpla apasare cu un obiect ascutit,chiar cu unghia,ea poate fi modificata?

Edited by dandani
Link to comment

Toti politistii rutieri au dreptul de control la OG 37, cei care au urmat aceea scolarizare sunt cei care i-au instruit pe ceilalti politisti rutieri. Diagrama se poate retine pentru a fi trimisa la instanta in cazul in care se face contestatie dar se poate si fotografia. In orice caz diagrama se retine. Formularul de control in trafic se completeaza doar de catre cei de la ARR, politistul iti face direct PVCC daca s-au constatat nereguli.

Link to comment

(2) Controlul in trafic se efectueaza de catre personalul cu atributii de control din cadrul Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R. si/sau de catre politisti rutieri, potrivit competentelor legale,(din ordinul 1058/2007)

Adica toti politistii rutieri au competenta legala?Din articolul de lege se intelege ca nu ,altfel ultima parte a articolului nu ar mai fi mentionat explicit "potrivit competentelor legale".

in cazul diagramei retinuta , cum se poate demonstra veridicitatea ei,daca nu se face o fotocopie in momentul controlului?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.