Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Sesizare evaziune fiscala

alexandru09

Question

Timp  de aproape 5 ani  am  locuit cu  chirie    si  in  toata  aceasta  perioada  proprietarul  nu  a vrut  sa   imi  faca  contract  in  ciuda  faptului  ca  am  insistat  in  repetate  randuri  sa  faca  asta.  Dupa  aproape  5  ani  am  fost  dat  afara  pentru  ca  devenisem prea  enervant  cu  incheierea  contractului  si  ma  gandesc  sa  fac o  sesizare  la  politie      pentru  evaziune  fiscala . Dovezi  am  instintari  judiciare   pe  numele  meu    trimise  la  acea  adresa ,  am  fotografii de  prin   curte ,   din  fata  curtii , din  camera  in  care  am  stat  cu  chirie  si  facturi  mai  vechi  de  la  utilitati.    Am destule  dovezi  ? Sesizarea  trebuie  facuta neaparat  la   sectia  de  politie ?  Eu  ma  gandesc  sa  fac electronic.( pe mail ) . Pe  email  sunt  luate  in  considerare  astfel  de  sesizari ? Si  trebuie  neaparat ca  in  sesizare  sa  fie o  adresa  actuala ? Daca  n-am un  domiciliu  stabil  momentan , ce  fac ? 

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Plângerea sau denunţul în formă electronică îndeplinesc condiţiile de formă numai dacă sunt certificate prin semnătură electronică. Nu cred că ai semnătură electronică.

Mergi frumos la secţia de poliţie şi depune plângerea acolo, în scris (formatul clasic pe hârtie, cu semnătură etc).

Vezi aici detaliile ce te interesează:

• 0

Sa  zicem  ca  o  persoana  face  un  denunt  la  politie  pentru evaziune  fiscala  (  inchiriere fara  contract  )  ,  iar  denuntatorul  detine  destule  dovezi  care   sa  arate  ca  s- a  facut  o  neregula. Dar ce  se  intampla  daca  intre  timp  organele  de  cercetare  descopera  ca  reclamatul  si-a achitat  darile  catre  stat  chiar  si  in  lipsa  unui  contract  de  inchiriere ? Ce  patesc  ambele  parti  ( reclamatul / denuntatorul ) in astfel  de  cazuri ?

Va  multumesc !  

• 0
  • Moderator

În primul rând trebuie să stii că ai înteles gresit rolul acestei sectiuni a forumului. Aici nu ne dăm cu presupusul pe situatii ipotetice sau imaginare. Ar fi o pierdere de timp inutilă. Aici primesc răspunsuri cei care chiar au o problemă reală sau o nedumerire legată de ceva ce s-a întâmplat în realitate. Deci dacă ai început cu "să zicem că" nu e în regulă, nu cred că se vor înghesuii colegii mei să-ti răspundă, din momet ce tu nu ai o problemă cu adevărat, ci doar testezi terenul.

În al doilea rând, ne ceri să-ti spunem ce hotărâre va lua judecătorul sau procurorul, pentru că o plângere privind fapte penale va ajuge la ei. În concluzie e practic imposibil să primesti un răspuns serios.

• Upvote 2

• 0

Mda... eu  chiar  vreau  sa  fac  un  denunt  si  vreau  sa  stiu  la  ce  sa  ma  astept. Nu  stiam  cum  sa  formulez  intrebarea.