Jump to content
POLITISTI.ro

Obţinerea permisului de conducere în România

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

• Membru
Publicat (modificat)

Intrebarea mea suna in felul urmator : Pot face scoala de soferi in Bucuresti respectiv sustine examenul acolo , avand in vedere ca eu am domiciliul in alta localitate? Citisem undeva ca nu poti sustine examenul decat unde ai stabilit domiciliul/resedinta. Daca da, pot sa imi stabilesc resedinta in Bucuresti , avand in vedere ca sunt student acolo? Multumesc anticipat!

Modificat de BogdanAlx
  • Apreciez 1
  • Moderator
  • Soluţie
Publicat

Examinarea pentru obţinerea permisului de conducere se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul, reşedinţa ori rezidenţă. Viza de reşedinţă se aplică persoanelor care, din diferite motive, locuiesc în altă parte decât acolo unde au domiciliul stabil.

Mai găseşti informaţii utile şi aici:

• Apreciez 1
  • 4 ani mai târziu...
Publicat

Sunt din Republica Moldova, nu am permis încă. Pot să îmi fac permis românesc dacă am permis de ședere și dacă fac școala aici în România?

• Marius a modificat titlul în Obţinerea permisului de conducere în România
  • Moderator
Publicat

Persoana care solicită examinarea pentru obţinerea permisului de conducere trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
1. Sa aiba vârsta de cel putin: 
a. cel putin 16 ani, pentru catgoriile de vehicule AM,A1 si B1;
b. cel putin 18 ani pentru catgoriile de vehicule A2, B, BE, C1,C1E si Tr.
c. cel putin 20 de ani, daca persoana are o experienta de cel putin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 ani înpliniti, pentru motocicletele din categoria A.
d. cel putin 21 de ani, pentru categoriile de vehicule C, CE,D1si D1E si pentru triciclurile cu motor din categoria A  cel putin 24 de ani, pentru catgoriile de vehicule D,DE,Tb si Tv
2. Sa fie apta din punct de vedere medical si psihologic pentru conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor din categoriile si subcategoriile pentru care solicita examinarea; 
3. Sa faca dovada pregatirii teoretice si practice, realizata prin cursuri organizate de unitati autorizate pentru categoriile sau subcategoriile pentru care solicita examinarea.
4. Sa facă dovada ca domiciliază sau ca are resedinţa pe raza de competenţa a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor unde solicită sa fie examinată. 

• 2 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Polițiștii care examinează în vederea obținerii permisului de conducere, ce alte atribuții au? 

Modificat de Aniana00
  • Moderator
Publicat

@Aniana00, atributiile functionarilor publici cu statut special din cadrul structurilor DRPCIV sunt prevazute in "fisa postului"! Poti sa fi mai explicita?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.