Jump to content
POLITISTI.ro

Obţinerea permisului de conducere în România


BogdanAlx
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

 • Member

Intrebarea mea suna in felul urmator : Pot face scoala de soferi in Bucuresti respectiv sustine examenul acolo , avand in vedere ca eu am domiciliul in alta localitate? Citisem undeva ca nu poti sustine examenul decat unde ai stabilit domiciliul/resedinta. Daca da, pot sa imi stabilesc resedinta in Bucuresti , avand in vedere ca sunt student acolo? Multumesc anticipat!

Edited by BogdanAlx
 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Examinarea pentru obţinerea permisului de conducere se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul, reşedinţa ori rezidenţă. Viza de reşedinţă se aplică persoanelor care, din diferite motive, locuiesc în altă parte decât acolo unde au domiciliul stabil.

Mai găseşti informaţii utile şi aici:

 • Upvote 1
Link to comment
 • 4 years later...
 • Marius changed the title to Obţinerea permisului de conducere în România
 • Moderator

Persoana care solicită examinarea pentru obţinerea permisului de conducere trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
1. Sa aiba vârsta de cel putin: 
a. cel putin 16 ani, pentru catgoriile de vehicule AM,A1 si B1;
b. cel putin 18 ani pentru catgoriile de vehicule A2, B, BE, C1,C1E si Tr.
c. cel putin 20 de ani, daca persoana are o experienta de cel putin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 ani înpliniti, pentru motocicletele din categoria A.
d. cel putin 21 de ani, pentru categoriile de vehicule C, CE,D1si D1E si pentru triciclurile cu motor din categoria A  cel putin 24 de ani, pentru catgoriile de vehicule D,DE,Tb si Tv
2. Sa fie apta din punct de vedere medical si psihologic pentru conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor din categoriile si subcategoriile pentru care solicita examinarea; 
3. Sa faca dovada pregatirii teoretice si practice, realizata prin cursuri organizate de unitati autorizate pentru categoriile sau subcategoriile pentru care solicita examinarea.
4. Sa facă dovada ca domiciliază sau ca are resedinţa pe raza de competenţa a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor unde solicită sa fie examinată. 

Link to comment
 • 2 years later...

Polițiștii care examinează în vederea obținerii permisului de conducere, ce alte atribuții au? 

Edited by Aniana00
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.