Jump to content
POLITISTI.ro

Plângere furt/vandalism

costy84

Recommended Posts

Acum vreo 2 luni am găsit dimineața mașina cu bandourile smulse și am făcut sesizare la 112. A venit un echipaj să confirme sesizarea după care mi-au spus să mă duc cu autoturismul la Poliție pentru a fi cercetat de "echipa operativă" .

Nelămurirea pe care o am este următoarea, în cazurile acestea nu se încearcă prelevarea de amprente de pe mașină???

• Moderator

Criminalistul este cel care stie si stabileste dacă este cazul, în functie de mai multi factori, natura materialului, conditiile meteo, etc, etc

De asemenea pot fi situatii când deplasarea autoturismului nu afectează eventualele urme. Deci e posibil ca tocmai în acest scop politistii să-ti fi cerut să mergi cu masina la sectie. Când politistii vin la fata locului discută în prealabil cu criminalistul, cu ofiterul de serviciu si cu colegii lor ce vor efectua investigatiile si cercetările ulterioare. 

Trebuia să mergi acolo cu masina asa cum ti-au cerut politistii ajunsi la fata locului.

Am fost cu maşina şi am depus plângerea, i-au făcut câteva poze, am pierdut şi eu şi politistul o oră şi ceva cu maculatura şi cam atât. :(

• Moderator

Te asigur că "maculatura" pe care ai văzut-o atunci, e doar vârful icebergului. Nici nu poţi să-ţi imaginezi câte hărtii şi hârtiuţe, situaţii, statistici şi tot felul de astfel de documente inutile pentru munca de poliţie sunt nevoiţi poliţiştii să întocmească. E o problemă mult mai mare decât îşi pot imagina cetăţenii, cu care poliţiştii se confruntă zi de zi. Ne modernizăm prin informatizarea bazelor de date, aplicaţii, sisteme informatice, etc, dar nici nu renunţăm la cele vechi, cele scriptice ... şi uite aşa, informatizarea la noi, doar aduce sarcini în plus şi-l aglomerează pe poliţist în loc să-i uşureze munca şi să-l lase să facă activităţile care chiar contează în munca lui. Numai că acestea sunt probleme ale poliţiştilor şi nu interesează pe nimeni.

• Upvote 2
  • Downvote 1