Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Inselaciune auto cumparat din targ


mm
 Share

Question

bunaziua. am cumparat o masina care mi-a fost prezentata ca fiind buna din toate punctele de vedere. dupa ce am ajuns din targ acasa, a aparut o problema....masina a pornit foarte greu. am sunat vanzatorul care nu recunoaste ca masina mi-a fost vanduta cu un defect ascuns. dupa ce am vazut ca vanzatorul nu are cea mai mica intentie de a-mi inapoia banii, am dus masina la service, incercand sa o repar, dar am renuntat pentru ca reparatiile ar costa 4600 lei. credeti ca in instanta se poate rezolva ceva? va multumesc.

Edited by Marius
Ţine mine că în limba română orice titlu începe cu literă mare (majusculă)
Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 6
 • Moderator

NU este nicio înşelăciune, dacă te referi la fapta prevăzută de legea penală. Faptul că nu eşti mulţumit de marfa sau produsul pe care l-ai cumpărat din târg, NU este o faptă de natură penală, este clar un litigiu civil apărut între cumpărător şi vânzător, iar competentă pentru soluţionare a acesti probleme este instanţa de judecată.

Poţi să-l acţionezi în judecată pe cel care ţi-a vândut maşina, iar instanţa de judecată stabileşte cine are dreptate eventualele daune şi aşa mai departe.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

mm, trebuie sa demonstrezi ca masina avea problema tehnica inainte de a o cumpara tu si ca ti-a fost ascunsa de catre vanzator, cu buna-stiinta, pentru a o vinde. Trebuia sa verifici masina intr-un service auto inainte de a o cumpara, iar daca vanzatorul refuza acest lucru trebuia sa gasesti alta masina.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Eu zic că ai şanse în Instanţă să-l obligi să-ţi restituie suma de bani ce i-ai plătit-o, mai ales dacă ai şi o constatare de la service-ul auto ce confirmă existenţa defecţiunii la scurt timp de la data achiziţiei şi se poate dovedi că acel defect exista dinainte de a cumpăra autoturismul. Vânzătorul este obligat să prezinte potenţialului cumpărator viciile bunului pe care doreşte să-l vândă!

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Nu am fost singur atunci cand am cumparat masina, au mai fost doua persoane cu mine care au fost martori ca masina mi-a fost prezentata ca fiind buna si fara nici o problema sau vreun defect ascuns. Masina a fost dusa la service unde s-a constatat ca s-a lucrat la injectoare si nu numai. Pe langa toate defectele, kilometrajul a fost dat inapoi cu aprox. 150000 km. Nu ma deranjeaza atat de mult faptul ca o sa bag mai multi bani in masina decat mi-am planuit pe cat ma deranjeaza faptul ca exista astfel de oameni care profita de buna-credinta   altora. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Astfel de situaţii şi probleme exced sfera de competenţă a poliţiei şi poliţiştilor. Îţi recomand să consulţi un avocat specializat în litigii de natură civilă şi să-l acţionezi în justiţie pe vânzător.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.