Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat in Austria

Postare recomandată

Publicat

Dacă mi-a fost reținut permisul de conducere in Austria pentru refuz de alcooltest cum i-l pot recupera din România 

sau ce pot face 

• Membru
Publicat

Eu cred ca ai ceva dosar penal acolo. Si o sa afli cand vor veni colegii sa te ia jos cu hotararea instantei din Austria.

Publicat

1 am făcut cum curs antistres 400€ 

2 trebuie sa fac încă un curs 600€ 

3 amenda este de la 2000€ pana la 3000€ 

4 dacă nu fac aceste lucruri in România in cât timp recuperez permisul sau ce se întâmpla 

Publicat

Am avut eu permisul luat in germania pentru alcool pe 20 de ani :))))))) am platit amenda 1500 de euro si apoi am facut ''testul idiotilor'' ce crezi ? am facut contestatie si mi-au dat permisul plus  un mare sut in fund.. numai am voie sa conduc pe teritoriul germaniei toata viata mea :) 

Publicat

Da r fi mai frumos dacă m-a ajutai cu un răspuns 

a si nici nu mergeam cu masina doar stăteam pe locul șoferului 

eu nu am înțeles ce mi-a spus si asta a fost tot permis suspendat 6 luni 

• Membru
Publicat

Mergi matale la un avocat si cearta-l pe ala. Aici sunt interzise postarile de tip "bump". Si invata sa scrii romaneste. 

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Buna 

As dori sa stiu daca permisu imi este suspendat in Austria pe o perioada de 12 luni si eu am sederea in Republik Österreich (Austria) permisu se trimite in Romania? 

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Am permisul suspendat pentru consum de canabis. As vrea sa plec din Austria si vreau sa stiu daca permisul imi este suspendat si in Romania.

Va rog daca se poate sa ma indrumati cu niste informatii sau raspunsuri.

Mulțumesc 

• 7 luni mai târziu...
Publicat

Bună ziua. 

Mi-a fost reținut permisul în Austria. 

Îl trimite în România la politia rutiera sau la domiciliu? Și când îl trimite? 

Menționez ca nu mai am voie de condus pe Austria timp de 90 de zile. 

În România pot conduce fără permis? 

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Incep acest thread pentru ca desi problema mea a fost descrisa partial in alte post-uri, nu pare sa fi primit un raspuns foarte clar.

Problema:

Mi-a fost retinut permisul de catre Politia Austriaca pentru depasirea cu 62km/h a limitei de viteza pe autostrada A4, in zona de 2km dupa granita cu Ungaria unde limita este de 60km/h, aveam deci 122km/h pe respectiva sectiune de autostrada. Pentru aceasta am primit 600EUR amenda, pe care am platit-o pe loc (alternativa era sa fac 10 zile si 20 de ore de puscarie) si o luna de suspendare a permisului.

Am primit prin posta de la Politia Austriaca instiintarea pentru amenda daca vreau sa fac contestatie si separat pentru suspendarea permisului in care sunt specificate datele intre care nu am voie sa conduc.

Intrebari:

1. In procesul verbal de la Politia Austriaca era specifificat ca nu am voie sa conduc pe teritoriul Austriei. Am vazut de asemenea ca daca un permis strain este retinut pentru o contraventie pe teritoriul Romaniei, contravenientul poate sa-l ridice in ultima zi pe care o petrece in Romania si are dreptul sa conduca in perioada de suspendare in alte state. Intrebarea mea este daca reciproca este valabila si in Romania, adica, am dreptul sa conduc in Romania daca permisul a fost suspendat in Austria? Pare ca se vrea o armonizare a suspendarii in tot UE, dar pare ca inca nu exista o legislatie comuna in acest sens.

2. Politistul austriac mi-a spus ca permisul va fi returnat in Romania la expirarea perioadei de suspendare, adica pe 17 martie ac. Daca raspunsul la intrebarea de mai sus este nu, si nu pot conduce pe perioada suspendarii in RO, voi avea dreptul sa conduc de la momentul incetarii suspendarii (18 martie), sau de la momentul returnarii permisului de catre IGPR? Am inteles ca pot exista si 6 luni de intarziere in unele cazuri din momentul trimiterii permisului si pana cand ajunge in Romania si poate fi ridicat.

Mentionez ca pe durata suspendarii nu am condus nici in Austria si nici in Romania - nu merita dosar penal pentru cateva sute de lei date la Uber.

Multumesc!

Publicat

@Admin -  se poate marca acest thread ca nerezolvat. Pentru ca rezolvarea nu are legatura cu celelalte thread-uri care au fost comasate mai tarziu, iar fiind marcat ca rezolvat nu va mai fi nimeni interesat sa raspunda.

• Moderator
Publicat
în urmă cu 4 ore, fulger449 a scris:

Intrebarea mea este daca reciproca este valabila si in Romania, adica, am dreptul sa conduc in Romania daca permisul a fost suspendat in Austria? Pare ca se vrea o armonizare a suspendarii in tot UE, dar pare ca inca nu exista o legislatie comuna in acest sens.

E greu să primeşti un răspuns concret, pentru că nu avem de unde să ştim noi ce decid autorităţile de acolo. În prezent legislaţia română prevede recunoaşterea anumitor abateri rutiere comise de cetăţenii români în străinătate, abateri care se aplică în situaţia în care statul respectiv solicită oficial acest lucru. Nu avem de unde să ştim dacă austriecii vor face acest lucru.

în urmă cu 4 ore, fulger449 a scris:

si nu pot conduce pe perioada suspendarii in RO, voi avea dreptul sa conduc de la momentul incetarii suspendarii (18 martie), sau de la momentul returnarii permisului de catre IGPR

În mod normal suspendarea dreptului de a conduce se aplică pe teritoriul statului care a dispus măsura. Asta presupune că teoretic ai dreptul să conduci în România, dar există şi posibilitatea ca autorităţile din Austria să trimită vreo solicitare şi să te trezeşti cu vreo "surpriză" neplăcută. 
În situaţia în care eşti depistat conducând fără a avea permisul de conducere asupra ta, sancţiunea prevăzută de legea română este o amendă.

Publicat

@Marius - Multumesc pentru raspuns!

Deci ca sa fiu sigur, cel mai bine astept pana cand trece perioada stabilita de autoritatile din Austria (18 martie) si dupa aia pot conduce fara a avea "griji penale". E insa posibil sa primesc o amenda contraventionala daca nu mi-a venit inca permisul si politistul nu vrea sa fie intelegator si sa-mi dea doar un avertisment.

Am inteles / extrapolat corect?

Multumesc!

• Moderator
Publicat

Din ce ştiu, se recunosc numai faptele din sfera penală, dar nu ştiu cum e prevăzută fapta comisă de tine în legislaţia austriacă.
Ca şi concluzie, eu aş aștepta să treacă perioada de suspendare, pentru că oricum nu mai e mult. Mai departe trebuie să faci demersuri către Direcţia Rutieră din cadrul IGPR, pentru că la ei ajunge permisul tău în prima fază, după care e trimisla poliţia rutieră din judeţul în care locuiești.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Mi-a fost suspendat permisul in Austria pentru alcool avand 1,13 /mg in aerul expirat petru 8 luni. Tin sa mentionez ca eu a trebuit sa schimb permisul Romanesc cu cel Austriac deoarece am resedinta momentan in Austria. Avand in vedere ca eu nu cred ca il pot recupera aici inapoi si totodata eu dorind sa ma reintorc in Romania dupa ce trec cele 8 luni il pot recupera in Romania?   Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri 

• Moderator
Publicat

Dacă permisul tău de conducere este în prezent eliberat de autoritățile din Austria, acesta nu va fi trimis în România.

După expirarea perioadei de suspendare poți solicita preschimbarea permisului de conducere austriac cu un document similar românesc.

Publicat

Cererea de preschimbare a permisului se face in Romania sau tot in Austria?

In aceste 8 luni ar trebui sa platesc amenda undeva in jur de 5000 euro,sa fac un  test psihologic și un test rutier sau asa ceva din câte am inteles aceste fiind în limba germana eu nu știu dacă reușesc sa trec testele. Multumesc

• Moderator
Publicat

@Ciprian19

Solicitarea / cererea de preschimbare a permisului de conducere străin cu document similar românesc se depune la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor pe raza căruia solicitantul are stabilit domiciliul sau reședința.

Publicat

Momentan am resedinta in Austria .

Termenul de suspendare expira  în Octombrie .

Momentan am resedinta in Austria .

Termenul de suspendare expira  în Octombrie .

Atunci solicitarea trebuie sa o fac aici in Austria?

• Moderator
Publicat

Poliţia Română NU mai are competenţe privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa D.G.P.C.I. (Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări şi / sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiilor respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

• 2 luni mai târziu...
Publicat
On 2/28/2024 at 4:11 PM, fulger449 said:

Buna ziua,

Incep acest thread pentru ca desi problema mea a fost descrisa partial in alte post-uri, nu pare sa fi primit un raspuns foarte clar.

Problema:

Mi-a fost retinut permisul de catre Politia Austriaca pentru depasirea cu 62km/h a limitei de viteza pe autostrada A4, in zona de 2km dupa granita cu Ungaria unde limita este de 60km/h, aveam deci 122km/h pe respectiva sectiune de autostrada. Pentru aceasta am primit 600EUR amenda, pe care am platit-o pe loc (alternativa era sa fac 10 zile si 20 de ore de puscarie) si o luna de suspendare a permisului.

Am primit prin posta de la Politia Austriaca instiintarea pentru amenda daca vreau sa fac contestatie si separat pentru suspendarea permisului in care sunt specificate datele intre care nu am voie sa conduc.

Intrebari:

1. In procesul verbal de la Politia Austriaca era specifificat ca nu am voie sa conduc pe teritoriul Austriei. Am vazut de asemenea ca daca un permis strain este retinut pentru o contraventie pe teritoriul Romaniei, contravenientul poate sa-l ridice in ultima zi pe care o petrece in Romania si are dreptul sa conduca in perioada de suspendare in alte state. Intrebarea mea este daca reciproca este valabila si in Romania, adica, am dreptul sa conduc in Romania daca permisul a fost suspendat in Austria? Pare ca se vrea o armonizare a suspendarii in tot UE, dar pare ca inca nu exista o legislatie comuna in acest sens.

2. Politistul austriac mi-a spus ca permisul va fi returnat in Romania la expirarea perioadei de suspendare, adica pe 17 martie ac. Daca raspunsul la intrebarea de mai sus este nu, si nu pot conduce pe perioada suspendarii in RO, voi avea dreptul sa conduc de la momentul incetarii suspendarii (18 martie), sau de la momentul returnarii permisului de catre IGPR? Am inteles ca pot exista si 6 luni de intarziere in unele cazuri din momentul trimiterii permisului si pana cand ajunge in Romania si poate fi ridicat.

Mentionez ca pe durata suspendarii nu am condus nici in Austria si nici in Romania - nu merita dosar penal pentru cateva sute de lei date la Uber.

Multumesc!

Salut ! Sunt in aceiasi situatie in care ai fost tu.Cum s-a rezolvat la tine,in cat timp ai obtinut permisul si cum ai procedat ? 

mersi !

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.