benkb Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Din totdeauna mi-am dorit sa devin politist, iar acum am ocazia sa aleg la ce scoala voi merge. Ma pregatisem pentru o mutare din tara insa cum s-a anulat, nu am reusit sa ma pregatesc prea bine pentru admitere. Ce m-ati sfatui sa aleg dintre urmatoarele optiuni: 1. Stau un an in care invat pentru admiterea la Academia de Politie 2. Incerc anul acesta sa intru la scoala de agenti Vasile Lascar Momentan lucrez in IT si as putea sta un an sa invat. Am ales politia din pura placere. Altfel ramaneam pe domeniul meu. Ca agent, daca vrei sa candidezi la un post de inspector, trebuie pe langa cei 2 ani de scoala sa mai studiezi alti 3 ani de FR la academie? Cat castiga un agent incepator la SOP inainte de taierea de salariu si a sporului de hrana? Nu aleg meseria asta pentru bani, insa vreau totusi sa pot trai. Mi-ar fi de mare folos raspunsurile voastre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateuta Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Trebuia sa dai si la Academie si la Scoala chiar daca nu erai foarte bine pregatit. Daca tot ai unde sa lucrezi . Vedeai cam unde esti si care sunt cerintele. Ar fi fost o experienta interesanta. Un tanar agent are salariul undeva la 1300 de lei iar un subinspector 1400. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benkb Posted June 5, 2011 Author Share Posted June 5, 2011 Elvis, inca mai pot sa dau. Admiterea e in iulie. Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvis Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 (edited) Pai atunci macar vezi cum este ca sa sti anul viitor. Poate esti norocos. ,,Sunt situatii in viata cand un gram de noroc face mai mult decat un car de minte". Edited June 5, 2011 by Elvis 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheriffu Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 mai bine ar fi sa ne zici cati bani castigi din meseria ta si apoi sa iti zicem daca merita:).Inteleg ca meseria se face din placere,dar placerea nu tine de foame.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benkb Posted June 5, 2011 Author Share Posted June 5, 2011 Mult mai bine as castiga din ce fac acum. Doar ca... viata nu se rezuma numai la bani. Iar cu salariul mentionat de Elvis poti trai cat de cat. E drept ca acum e micsorat, da n-o sa fie mereu asa 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted June 5, 2011 Moderator Share Posted June 5, 2011 Daca ramane la putere partidul dictachiorului, salariile politistilor pot ajunge si mai mici de atat. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anamaria1292 Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Mult mai bine as castiga din ce fac acum. Doar ca... viata nu se rezuma numai la bani. Iar cu salariul mentionat de Elvis poti trai cat de cat. E drept ca acum e micsorat, da n-o sa fie mereu asa Ai un "+" de la mine.Sunt putini oameni care mai gandesc asa in ziua de azi..Referitor la intrebarea ta,eu cred ca mai bine te pregatesti asa cum trebuie pentru Academie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorian Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 (edited) . . . Iar cu salariul mentionat de Elvis poti trai cat de cat. . Daca te multumesti sa traiesti "cat de cat", atunci te asteptam in randurile noastre. Iti pot da un exemplu, prin ceea ce am trecut eu: am incercat 3 ani la rand la Academie, iar in al 3-lea an, mi se luase, eram mahnit. La incurajarile alor mei si a unui prieten m-am decis si am dat si la Campina, unde am intrat cu brio. Succes. Fa-o din pasiune daca o faci, pentru bani nu merita. Edited June 5, 2011 by dorian 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack1 Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 (edited) Daca ramane la putere partidul dictachiorului, salariile politistilor pot ajunge si mai mici de atat. Imi cer scuze ca intru in discutii legate de politica. Chiar crezi ca daca pleaca Basescu sau va fi schimbat partidul de la putere va fi lapte si miere? Oricine va veni in locul sau nu va putea schimba nimic si situatia va ramane aceeasi sau poate chiar se va inrautati. Edited June 6, 2011 by Jack1 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
benkb Posted June 6, 2011 Author Share Posted June 6, 2011 Multumesc mult pentru sugestii! Mai adresasem o intrebare la care inca n-am un raspuns. Care sunt conditiile pentru ca un agent sa poata deveni inspector? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator danpin Posted June 6, 2011 Moderator Share Posted June 6, 2011 Chiar crezi ca daca pleaca Basescu sau va fi schimbat partidul de la putere va fi lapte si miere? Oricine va veni in locul sau nu va putea schimba nimic si situatia va ramane aceeasi sau poate chiar se va inrautati. pai atunci, voteaza-l din nou, prietene! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack1 Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 ^Ce ironie de doi bani. Crezi ca daca il votezi pe Antonescu sau pe Geoana o sa le pese de salariul tau? Nu-mi vine sa cred ca inca mai exista oameni care cred ca politicienii le vor binele. 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyk21 Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 politicienii nu vor decat binele lor....numai ca base vrea neaparat raul nostru...al MAI....orice alt partid ne va da banii care ni se cuvin si care exista dar sunt tinuti prin alte locuri de omuletii portocalii 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roco Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Multumesc mult pentru sugestii! Mai adresasem o intrebare la care inca n-am un raspuns. Care sunt conditiile pentru ca un agent sa poata deveni inspector? Conditiile acestea erau anul trecut. Pentru anul asta nu cred ca au aparut. 1.CRITERII ELIMINATORII CE TREBUIE ÎNDEPLINITE CUMULATIV DE AGENŢII DE POLIŢIE-CANDIDAŢI: 1. să fie apţi psihologic pentru ocuparea posturilor de ofiţeri; 2. să aibă vechimea de cel puţin 3 ani în Poliţia Română; 3. să fie apreciaţi cu calificativul de cel puţin „Foarte bun" în ultimii 2 ani 4. să posede recomandările şefului nemijlocit şi a celui care aprobă aprecierea, înscrise în fişa de evaluare; 5. să fie absolvenţi ai şcolii de agenţi de poliţie sau ai cursului de iniţiere în carieră pentru poliţiştii încadraţi din sursă externă; 6. să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare; 7. să nu fie puşi la dispoziţie în temeiul prevederilor art.65 din Legea nr. 360 / 2002 privind Statutul Poliţistului; 8. să nu urmeze, la data înscrierii la concurs, cursurile altei instituţii de învăţământ superior de stat; 9. să aibă vârsta maximă de 42 de ani. Daca indeplinesti conditiile, te inscrii la admitere unde dai romana, istorie, engleza. In concluzie, daca te faci agent si vrei sa ajungi ofiter, trebuie sa astepti un pic. 2 ani scoala, 3 ani vechi, 3 ani academia la frecventa redusa. Si cine iti garanteaza 100% ca vor fi locuri la frecventa redusa? Vreme de cativa ani au lipsit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Paul90 Posted June 8, 2011 Membru Share Posted June 8, 2011 (edited) @ Roco " In concluzie, daca te faci agent si vrei sa ajungi ofiter, trebuie sa astepti un pic. 2 ani scoala, 3 ani vechi, 3 ani academia la frecventa redusa. Si cine iti garanteaza 100% ca vor fi locuri la frecventa redusa? Vreme de cativa ani au lipsit. " Era o discuţie pe forum cum că este întradevăr cum ai spus tu, existând precedente, DAR, totodata, cineva afirma că cei din promoţia de la frecvenţa redusă ce urmează să finalizeze studiile deodată cu tine, VOR FI avansaţi la primul grad în baza H.G. 294/2007, art.20, alin (4)1, ei fiind primii cărora li se va aplica această prevedere. 1 - ART. 20 ( din H.G. 294/2007, îl găsiţi aici -> http://www.academiadepolitie.ro/hotarareaguv.html ) (1) Pentru motivarea profesionala a agentilor de politie/subofiterilor cu rezultate profesionale foarte bune se instituie modalitatea admiterii in Academie la ciclul studiilor universitare de licenta prin metoda "la alegere", in conformitate cu criteriile de selectie stabilite de MAI si pe baza metodologiei prevazute la art. 14 alin. (1). (2) Pentru personalul prevazut la alin. (1), se aproba prin cifrele de scolarizare locuri distincte, in plus fata de cele destinate candidatilor pentru forma de invatamant la zi. Numarul acestora nu poate depasi 10% din cele alocate formei de invatamant la zi. (3) Candidatii admisi se inmatriculeaza in anul I, cursuri cu frecventa redusa. (4) La absolvirea Academiei, studentii care promoveaza examenul de licenta primesc primul grad de ofiter odata cu promotia care finalizeaza studiile la forma de invatamant la zi. Rămâne de văzut / aşteptat. Edited June 8, 2011 by blue1guardian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted June 8, 2011 Moderator Share Posted June 8, 2011 Nu va mai chinuiti sa-i explicati initiatorului acestui topic, el este un gardian local si cel mai probabil intrebarile lui sunt puse la misto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts