Jump to content
POLITISTI.ro

Cum inmatriculez o masina din elvetia?

Postare recomandată

Publicat

Salut , am o masina Audi a5 cumparata din Italia . Dupa 3 ani de Italia m am dus in elvetia unde am inmatriculata o pe elvetia ... Acum am ajuns acasa si vreau sa o inmatriculez in Ro . Poate sa mi explice cineva ce trebuie sa fac ?

• Moderator
Publicat

În primul rând trebuie să mergi la RAR si să-i faci carte de identitate. După asta plătesti taxe, asigurare si depui documentele pentru înmatriculare.

Găsesti mai multe detalii aici:

Publicat

Dar daca eu am platit taxa vamala odata in elvetia mai trebuie sa o platesc si in Romania?

• Moderator
Publicat

În România nu plătesti taxă vamală, trebuie să plătesti o taxă de poluare.

Publicat

Pai astia mi au spus ca elvetia nu e in ue si ca trebuie sa platesc vama la masina . 10% din valoarea de catalog plus 24% TVA . Deci pana la urma cum e ?

Publicat

Am fost la o firma de inmatriculari auto , si la politie unde mi s a spus acelasi lucru

• Membru activ
Publicat (modificat)

Nu cred ca ai fost la politie, ai fost la Serviciul Inmatriculari din judetul tau, serviciu care apartine prefecturii. S-a tot discutat aici, politia nu se ocupa de eliberare acte de identitate pentru persoane si autovehicule. Toate serviciile publice de eliberare acte de identitate apartin prefecturii, cu exceptia buletinelor (C.I.) care apartin primariilor. Asta vis-a-vis de ASTIA, la care te refereai tu.

Modificat de viobra
  • Apreciez 1
  • 9 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua. Vreau sa aduc o masina in Romania din elvetia si sa o inmatriculez aici .

Am inteles ca daca vreau sa o inmatriculez trebuie sa platesc ceva la vama . Masina a fost adusa din germania in elvetia, practic din ue in non ue iar acum eu o duc iar in ue  , este a cumnatului care este elvetian , iar acum a spus ca mi-o da mie ...free cumva.

Mai platesc taxe vamale ? Daca a fost deja in eu ? 

Ma puteti ajuta cu ceva info ? Cum sa fac sa fie mai ok ca si taxe ?

Multumesc anticipat!

• Moderator
Publicat

@fsiarazvan

Poliţia Română nu mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa D.G.P.C.I. (Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări şi / sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu au nicio legătură cu Poliţia Română.
Mai mult, Poliţia Română nu are și nici nu a avut vreodată competențe în privința obligaţiilor de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative sau alte asemenea probleme. Acestea sunt în șfera de competență a ANAF.
În consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiilor respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.