Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Circulatia in Romania cu numere de Germania

acris1967

Question

Buna ziua, 

De curand am achizitionat pe numele sotiei un autovehicul de la un intermediar care a cumparat masina din Germania. Masina este adusa in tara " pe propriile roti" , avand in prezent numere negre de Germania , avand trecute in partea dreapta pe fond rosu , data expirarii numerelor (valabilitate pentru inca 3 saptamani ) . 

Ca documente sunt in posesia :

1. Zulassungsbescheinigung Teil I (brief mic) pe numele intermediarului

2. Zulassungsbescheinigung Teil II (brief mare) pe numele intermediarului

3. VersicherungsbescheinigungVersicherungsbescheinigung - Asigurare valabila pana la expirarea numerelor (inca 3 saptamani) 

4. Contract de vanzare cumparare dintre sotie si intermediarul care a adus masina , incheiat la un birou auto in Romania 

5. Contract de vanzare cumparare dintre vanzator (PJ germana) si intermediar.

Pana la efectuarea RAR , plata taxei de timbru mediu si inmatricularea in Romania , voiam sa stiu daca pot circula in Romania cu masina pe drumurile publice si ce documente trebuie sa prezint agentului de circulatie daca sunt solicitate . Este necesara achizitionarea rovinietei  ? Dar ITP in aceasta perioada pana ma voi duce la RAR ?

O zi buna ! 

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Este necesară achiziționarea rovignetei, dar plătești doar până îți iei nr provizorii de România. Cât timp ai nr provizorii de România nu ai nevoie de rovigneta. Vei plăti această taxă din nou în momentul în care obții nr de înmatriculare definitive în România.

Nu ai nevoie de itp întrucât este valabila cea din Germania până expira numerele.

Prezinti la control documentele pe care le -ai menționat mai sus.

• 0

Buna seara! 

Eu am luat masina exact ca utilizatorul acris1967 pe numele meu insa si am toate documentele pe care le are si dansul. 

Ca polita RCA, pentru inmatricularea masinii adusa din Germania pe rotile ei, este valabila la DRPCIV  Versicherungsbescheinigung - Asigurare valabila pana la expirarea numerelor, sau trebuie sa fac asigurare RCA pentru acele numere negre provizorii de Germania care au in partea dreapta pe fond rosu data expirarii?

• 0
  • Membru

Masina trebuie sa aibă asigurare valabila pt plăcuțele care sunt pe ea, sa zic asa

Dacă ai numere roșii de România, iti trebuie asigurare de România și autorizație de circulație provizorie. 

Dacă ai numere provizorii de Germania, asigurarea sa fie valabila pt numerele alea ....