Jump to content
POLITISTI.ro

Poti deveni ofiter din agent?


Dan97

Recommended Posts

Salut, as dori sa stiu daca termin o scoala de politie si vreau sa devin ofiter, singura solutie este FR? Iar daca intru acolo, mai platesc ceva, fata de scoala respectiva?

Link to comment
  • Member

Poti deveni daca absolvi cursurile Academiei de Politie -F.R. . Nu platesti nimic. Mai este varianta sa participi la un concurs, pe o functie de ofiter, cu incadrare din sursa interna prin trecerea agentilor in corpul ofiterilor, asta bineinteles daca ai studii superioare (si nu facultatea de inginerie...).

Link to comment
  • Member

Va multumesc pentru raspuns, as dori sa mai stiu la ce se refera cursurile superioare, un exemplu de facultate, daca se poate?

Studiile superioare te pot ajuta, in conditiile mai sus amintite, doar daca ajungi initial agent. Incadrari directe de ofiteri (adica fara sa fii agent, din "civilie") nu s-au mai facut de vreo 9 ani (cu mici exceptii). S-au facut ceva icadrari acum cateva luni pentru functii la informatica, cu studii in domeniu. In rest ce studii sa ai? De principiu stiinte penale si stiinte economice.
Link to comment
  • 3 years later...

Buna. Sunt elev la scoala de politie din Cluj si as dori sa stiu de ce studii am nevoie pentru a avansa la corpul ofiterilor. Stiu ca dreptul este recomandat , dar am observat ca mai exista si o facultate numita "Studii juridice" , ce anume sunt aceste studii. Sunt compatibile cu meseria de politist sau sa ma apuc dupa ce termin sa caut o facultate de Drept ?

  • Downvote 1
Link to comment
  • 1 year later...
  • Active member

Da...se înscrie la concursul de trecere în corpul ofițerilor cand sunt locuri scoase, pe linia "comunicații și informatică"

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.