Jump to content
POLITISTI.ro

Legea si decibelii


Bolo77

Recommended Posts

Buna seara!

 

Am o intrebare legata de Legea nr. 61/1991. In urma cu cateva zile le-am facut reclamatie unor vecini care zi de zi beau, fumeaza si fac galagie sub geamul meu(locuiesc la parter). Fara nici o indoiala ca am dreptate, dar totusi...

 

Vreau sa stiu cum se poate interpreta punctul 25 care spune asa: "tulburarea (fără drept a) liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă este sancţionată cu amendă de la 200 la 1000 de lei" ?

Cineva mi-a spus ca pentru a se aplica acest aliniat, trebuie masurati decibelii, ori mie mie se pare o mare prostie. Vecinii mei scandalagii urla, dau muzica la maxim, consuma alcool, fumeaza pe scarile de intrare in bloc, mananca seminte, etc... Cum sa masor decibeli? Eventual sa-mi cumpar un etilotest sau masca de gaze...

 

Deci, este adevarat asa ceva? Daca as chema politia la ora 17 de exemplu, fiindca vecinii fac galagie in fata blocului, agentul o sa-mi spuna ca n-are ce sa le faca pana nu masor decibelii?

 

Multumesc anticipat!

Link to comment

Va prezint cazul meu pe scurt:

 

1. Am facut reclamatie(dupa multe incercari de a-i lamuri ca nu este deloc corect si legal ceea ce fac, nereusite din pacate) unor vecini care toata vara stau sub geamul meu(locuiesc la parter) si pe scarile blocului si fac o galagie de nedescris, fumat, consum de alcool, mancat seminte si mizerie, sticle, pahare, muzica la maxim, etc...

2. A 3-a zi dupa reclamatie, dupa ora 22, am sunat la 112, au venit 2 echipaje de politie si au constat exact ceea ce am mentionat eu in reclamatie. Cand au sosit am iesit si eu si le-am spus ca eu i-am chemat, fiindca imi place sa fiu responsabil pentru tot ceea ce fac si spun. 

3. Dupa ce echipajul a plecat m-au intrebat daca nu mi-e teama sa-i reclam doar eu(si cu sotia), fiindca ei sunt atatia(vreo 7-8) si se vor uni impotriva mea. Ei bine, nu mi-e frica. Stiu sigur ca sunt si alti vecini deranjati dar n-au vrut sa se implice in problema.

4. A 2-a zi am mers la sectie si am dat o noua declaratie in care am descris iar tot ce s-a intamplat in seara precedenta. Bineinteles ca d-l sectorist mi-a dat dreptate si apoi m-a intrebat daca cer ca indivizii sa fie amendati contraventional. Nu sunt o persoana absurda si nu am vrut sa le fac rau in felul acesta si am zis ca NU.

5. D-l politist a zis ca le va pune in vedere sa inceteze cu toata galagia si am crezut ca totul s-a terminat.

 

FALS! Sau macar fals pe jumatate. In seara aceasta s-au adunat iarasi in acelasi loc, insa numai femeile si strigau si radeau de se cutremurau ferestrele. Faceau la misto, iar asta ma infurie. Strigau unele la altele: "hai sa-ti dau un pahar de vodca, banu, unul de bere, vezi ca trebuie sa apara iar politia", etc... Fumau si scuipau cojile de seminte direct pe trotuar.

Le-am spus ca maine dimineata voi merge din nou sa le reclam(ceea ce voi si face, ceea ce mi-a si recomandat d-l sectorist).

 

Insa problema majora este alta. O vecina le-a auzit cand vorbeau intre ele si ziceau ca poate se vor uni intr-o seara si ii vor face rau sotiei mele, ba chiar si mie, cand va fi intuneric si nu ne vom astepta. Aparent sunt oameni normali, cu familie si copii, dar aparentele inseala.

Pot sa accept multe, dar cand este vorba de siguranta familiei mele sunt in stare de orice, dar vreau sa fiu o persoana corecta cum am fost dintotdeauna.

Sfatuiti-ma va rog, ce pot face intr-o asemenea situatie? Eu consider ca asta este o amenintare, o situatie foarte grava si nu vreau sa reactionez impulsionat de instinct.

 

Multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.