Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Citatii /vechime dosar /organigrama

Socrates

Question

Buna ziua,

Sunt implicat de un an intr-o situatie "nasoala" si am nefericirea sa am de a face cu politia.

Vreau sa spun din capul locului ca mi-am format o parere execrabila despre politisti / politie.

Am totusi increderea ca, cei ce stau pe internet si sunt cu siguranta mai tineri, si se implica in asemenea activitati - forum - sunt dezghetati si au un anume simt al datoriei.

Intrebarile mele sunt:

A ) De cate ori poti fi acuzat de ceva(ce nu poate fi dovedit) ce nu ai facut (gen - furt, amenintare etc)? Chiar nu se poate considera hartuire daca pentru primele 5 , 10 ori nu s-a putut demonstra nimic?

Nu exista o lege care sa interzica sa acuzi un om la infinit. Cand zic a acuza ma refer la tot cu citatie, cu declaratie etc.

B ) Cat poate sta un dosar la politie pana sa se inceapa cercetarea lui(dupa ce s-a dat avizul parchetului de incepere a U.P.)? Nu e o lege care sa specifice un timp maxim?

C ) De ce nu exista organigrame in politie? sa se vada cine de cine raspunde? Daca eu ca cetatean vad ca un nenorocit nu isi face treaba, la cine ma duc? ce fac? sun un prieten? Sau politistii nu au superiori? Si daca au de ce ii doare-n **** de obicei? Poti primi un raspuns de gen "Ce poti sa-mi faci? daca io n-am chef sa incep urmarirea penala?"

stiu ca formularea are o nota mai agresiva dar nu e vina mea pentru parerea pe care o am.

Daca ar putea un bun politist sa imi raspunda astfel incat sa ma lamureasca si pe mine, ar fi o dovada ca mai sunt si oameni printre voi.

Va multumesc!

Sper sa nu se simta cei de aici atacati pentru ca imi dau seama ca sunteti printre putinii carora le pasa de ceva in meseria lor de politist asa cum ar trebui sa le pese si celor din categoria "bad cops".

• Downvote 7

22 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Pentru a primi raspunsuri pertinente, incearca sa oferi mai multe detalii despre problema ta.

• 0

1. poti fi citat ori de cite ori este nevoie ptr solutionarea dosarului penal si ti se poate cere sa dai declaratie c privire la mai multe aspecte ale cauzei. daca prezenta la politie este obligatorie conform citatiei, poti refuza sa faci declaratii daca nu vrei sau daca avocatul tau considera ca este in avantajul tau.

2.nu exista limita de timp;

3.daca esti nemultumit de prestatia profesionala a organelor de cercetare penala poti face sesizare la procurorul care coordoneaza urmarirea penala - el raspunde de dosar si poate indrepta erorile facute. daca esti nemultumit de procuror, faci sesizare la prim procurorul Parchetului de care apartine cel reclamat.

Oricum, din ce ai postat pe forum, nu reiese de nicaieri ca s-au intimplat evenimente care nu isi au locul intr-o cercetare penala. Iti recomand sa discuti cu avocatul tau despre caz iar daca nu ai unul grabeste-te sa iti angajezi.

• 0

SOCRATES inainte de a eticheta niste oameni ca sunt rai sau buni mai bine privestete pe tine...Felul in care etichetezi oamenii lasa de dorit...dupa parerea mea tu esti un mare nenorocit , fiindca tu nu ai pus in viata mana pe codul de procedura penala ca sa ai habar cum decurge o ancheta, dar poti foarte usor sa faci il faci pe un politist nenorocit fiindca si-a permis sa te citeze

Marius nu cred ca va da mai multe detalii despre caz, fiindca-i este frica ca poate ajunge tocmai la politisul care-l ancheteaza si vom constata ca tocmai el este nenorocit. Mie imi pare genul de om cu un butic si este anchetat de politia economica, (anchetat in fraude, evaziune) lucru care il oftica la maxim.

MAXU08 fii sigur ca are deja avocat fiindca pare o persoana cu bani (la noi in tara majoritatea imbogatitilor peste noapte isi permit sa faca nenorociti pe toti oamenii din jurul lor)

P.S. SOCRATES te-am etichetat ca sa vad cum te simti, :naughty: dar eu spre deosebire de tine am dreptate cam 90% :emo-yessir:

Edited by patriotul
  • Upvote 2
  • Downvote 1

• 0

socrates ,vei fi acuzat de fiecare data cand savarsesti cate o fapta penala! si vei fi citat pana la lamurirea situatiei.

• 0

SOCRATES imi cer scuze ca te-am facut nenorocit! sper sa ma intelegi ca am avut o zi grea si am commentat la nervi!( am comentat exact dupa ce am vazut declaratia lui Igas) :doh: Mi-am cerut scuze ca te-am facut nenorocit dar sa nu crezi ca mi-am schimbat si parerea! Poate am sa mi-o schimb cand iti vei cere si tu scuze fata de colegii mei pe care i-ai facut nenorociti in necunostiinta de cauza. :emo-yessir:

• Upvote 2

• 0

SOCRATES iti dau un pont.........mutate in alta tara,probabil acolo nu te mai citeaza atata Politia, acolo te inchide direct :naughty: si asa nu mai poti sa iti faci parerea execrabila despre Politisti.

PATRIOTULE ai un plus de la mine :emo-yessir: prietenii stiu de ce........

Edited by cristm

• 0

Nu va mai chinuiti! Eu personal cred ca atat persoanele ca socrates dar si topicurile deschise de aceste creaturi ar trebui inchise. Macar titlul si descrierea unui topic nu ar trebui sa sufere atatea mutatii gramaticale. A calcat in picioare limba romana.

Rusine! :angry:

OFF TOPIC: As dori sa fac un apel si la unii colegi care datorita supararii pricinuite cu ocazia dezastrului pe nume Igas, au cam inceput sa "porceasca" posturile si sa foloseasca un limbaj de tip sms. Sa nu uitam totusi ca suntem profesionisti si ceea ce scriem, ramane scris. :clip:

Edited by Tyropol2000
  • Upvote 2

• 0

Socrates , mai pe înţelesul tău, făte prieten cu dracu (dracu fiind PDL- ul sau cu Igaş) poate atunci o să îţi dai seama că colegul de la poliţie nu este prost, deoarece şi eu care sunt un străin pot să trag o concluzie , adică ori de câte ori calci pe bec, poliţistul acela îţi respiră în ceafă, dar se pare că ai un înger păzitor prin zona aceea, dacă nu este la parchet, sau primărie atunci mai mult ca sigur este la şefia acestuia! :naughty:

• 0

A ) De cate ori poti fi acuzat de ceva(ce nu poate fi dovedit) ce nu ai facut (gen - furt, amenintare etc)? Chiar nu se poate considera hartuire daca pentru primele 5 , 10 ori nu s-a putut demonstra nimic?

Nu exista o lege care sa interzica sa acuzi un om la infinit. Cand zic a acuza ma refer la tot cu citatie, cu declaratie etc.

B ) Cat poate sta un dosar la politie pana sa se inceapa cercetarea lui(dupa ce s-a dat avizul parchetului de incepere a U.P.)? Nu e o lege care sa specifice un timp maxim?

C ) De ce nu exista organigrame in politie? sa se vada cine de cine raspunde? Daca eu ca cetatean vad ca un nenorocit nu isi face treaba, la cine ma duc? ce fac? sun un prieten? Sau politistii nu au superiori? Si daca au de ce ii doare-n **** de obicei? Poti primi un raspuns de gen "Ce poti sa-mi faci? daca io n-am chef sa incep urmarirea penala?"

stiu ca formularea are o nota mai agresiva dar nu e vina mea pentru parerea pe care o am.

Nu voi face referire la parerea ta fata de noi politistii, in general. Sper sa ai motive foarte intemeiate, in schimb, fiindca vorbe poti arunca oricind si poti inrautati situatia.

1. Capeti calitatea de invinuit in momentul in care se incepe urmarirea penala fata de tine pentru savirsirea vreunei infractiuni. Deci,poti spune ca atunci esti acuzat. Inceperea urmaririi penale se dispune, impotriva oricarei persoane, in momentul in care exista indicii ca a savarsit acea fapta, de catre un procuror la propunerea organelor de cercetare ale politiei. Dupa cum vezi, ultimul cuvind il are procurorul, in ceea ce priveste calitatea pe care urmeaza sa o imbraci in cadrul vreunui dosar penal. Nu exista nici o lege care sa interzica, ca un cetatean roman sa fie pus sub acuzare de savarsirea vreunei infractiuni. Atunci ar face o singura fapta si pentru celelalte ar sta linistit, nu? :blink: Chiar daca cineva te reclama de mai multe ori pentru aceeasi fapta, politistul este obligat sa faca cercetari in acest sens.

Poti fi citat sa dai declaratie ori de cite ori organul de cercetare al politiei sau procurorul considera oportun. Ai dreptul sa iti angajezi un avocat, poti face sau nu declaratie, este dreptul tau, dar trebuie sa te prezinti.

2. Un dosar poate ramane spre cercetare la politist atita timp cit acesta considera necesar, pentru lamurirea in totalitate a cauzei, pentru descoperirea si tragerea la raspundere a tuturor vinovatilor, dar si pentru probarea tuturor infractiunilor retinute in sarcina acestora.

3. Cu privire la organigrame, stai linistit ca ele exista, ba chiar sunt mai multi care ne controleaza, decit cei care muncim. Un fel de 2 cu sapa, 3 cu mapa.

Cu privire la modul tau de exprimare fata de acel coleg, pe care nu-l cunosc, am rugamintea sa nu te mai adresezi cu asemenea apelative. Nu esti in masura sa-l cataloghezi, ok? Sau esti ruda cu nenorocitul si betivul de Popa???

Iti dau un sfat: nu-ti plac politistii? Data viitoare cind ai probleme, sunati vecinul. si nu mai face aprecieri la adresa nici unui politist. Nimeni nu stie nimic despre munca noastra, decit noi si colegii nostri.

Munca noastra nu se vede, dar conteaza enorm.

Edited by dorian
  • Upvote 1

• 0

Toti cred ca eu as fi cel cercetat. Problema e ca altcineva e cercetat iar eu ma intrab de ce nu se intampla asta asa cum ar trebui? Cand individul are un dosar, cat se poate de simplu, intrebarea mea e de ce acel dosar nu se misca?

Dupa ce ai toate probele de care ai nevoie(si da chiar sunt toate, si un copil de clasa a 4-a siar da seama ca sunt toate), dupa ce ai toate declaratiile(si da, chiar sunt toate si nu mai e nevoie de nici una), ce iti lipseste sa stabilesti vinovatia sau nevinovatia omului?

si aici eu am ajuns la concluzia ca iti lipseste bunavointa de a-ti face treaba. Si daca individul care se ocupa de dosar nu isi face treaba, atunci ma intreb: "De ce?" Poate ca:

- el e un nenorocit si a luat spaga sau

- e prieten cu respectivul si nu vrea sa inceapa urmarirea sau sa stabileasca daca e vinovat sau nu.. nu vrea el si gata.

Atunci ma gandesc:

-Cine il controleaza pe acest politist care nu isi face treaba?

-Cat timp poate tine el un dosar pana sa se intample ceva cand ai tot ce iti trebui e in dosar?

Pentru mine acest timp conteaza. Daca omul nu e gasit vinovat in timp util(asa cum stiu eu ca e, si asa cum e foarte simplu de domonstrat si cum reiese din probe - e un caz foarte simplu si cu probe cocludente) viata mea si a familiei mele vor fi un pic cam distruse.

Stiu ca este vorba de prejudecata cand spun ca am o parere foarte rea despre politisti. Dar s-a format din experienta mea de viata. Poate sunt eu un caz "nefericit" si am dat numai de astfel de oameni. Cautati un sondaj. trebuie sa fie pe net nu stiu, si vedeti ce parere au romanii despre politie, si cata incredere au in aceasta institutie. De ce? E vina mea, ca sunt eu un prost si un frustrat si ingust la minte? Eu pot fi, dar cand 5-10 miloane cred la fel atunci politia are o problema. Sunt slarii mici, viata e grea, oameni sunt slabi etc. Nu ma astept ca un politist care te trage pe dreapta sa fie perfect. Chiar m-as bucura daca ar fi intelegator si ar accepta o spaga daca am depasit cu 10 km viteza legala. Sunt cazuri cand e ok sa fii om. Dar la cercetari penale lucrurie trebuie sa fie clare. Acolo nu trebuie sa fie loc de spaga, intelegere, sa stai de vorba cu infractorul, sa te scoata la o cafea, sa faci greseli, sa te oftici ca ai un salariu mic, sa ai tu pareri despre vinovatia sau nevinovatia unuia, etc. Daca esti acolo trebuie sa fii pentru ca vrei sa faci dreptate, vrei sa aflii adevarul, si vrei sa ii aperi pe cei care sunt cinstiti de cei care nu sunt cinstiti. Sau macar daca a scapat un parazit de-asta intr-o asemenea functie, sa fie cineva care il verifica si se asigura ca isi face treaba.

Nu fac parte din categoria celor care intra pe forumuri numai sa dea cu ca__t. Nu intru pe forumuri.

Nu plec de aici din tara desi pot sa o fac. Am destui prieteni in afara si nu is plecati la capsuni.

Nu am comis nici o infractiune si nu sunt cercetat penal.

Am primit raspunsul la intrebari si le multumesc celor care vad dinclo de frustrarile celor ca mine.

• Downvote 5

• 0
  • Moderator

Socrates, pierzi din vedere un singur lucru: cel care decide in situatia prezentata de tine (ma refer la cauzele penale) nu este politistul ci procurorul.

Doar procurorul decide daca sunt suficiente probe in dosar, daca incepe sau nu urmarirea penala ori daca timite dosarul in instanta etc.

Chiar m-as bucura daca ar fi intelegator si ar accepta o spaga
Aceasta afirmatie nu iti face cinste, e doar o afirmatie ipocrita, tipic romaneasca.

Fiecare roman doreste ca politistul sa nu fie corupt si sa-si fac treaba ca la carte, dar asta pana in momentul cand in cauza este chiar el. In cazul sau, politistul trebuie sa fie intelegator, chiar si corupt, ca nu-i nicio problema. Nu?!?!

• Upvote 1

• 0

@socrates - din tot ce mentionezi in postul tau imi dau seama ca tu vorbesti din auzite, fara sa ai nici cea mai mica legatura cu sistemul juridic.

de unde stii tu ca probele sunt clare si complete? ai avut acces la dosar? crezi ca daca a luat toate declaratiile, treaba este terminata? stii tu ce se mentioneaza in acele declaratii si daca acestea sunt clare si coroborate cu alte probe?

in locul tau as intreba cum functioneaza o cercetare penala si abia apoi mi-as da cu parerea desăre profesionalismul cuiva care a facut mai multe cercetari penale la viata lui decit ziare ai citit tu.

cercetarea penala nu este cum o vezi tu in filmele cu CSI sau o citesti in romanele politiste.

• Upvote 1

• 0
  • Moderator

Te cam contrazici singur.

La inceputul postului te miri de ce politistul nu stabileste vinovatia, ca dupa aceea sa spui tot tu, ca nu trebuie sa-si de-a cu parerea despre vinovatia sau nevinovatia unuia. Sau trebuie sa stabileasca vinovatia numai in situatia in care ti-ar conveni tie si te-ar avantaja!?

Politia prin natura ei, este o institutie reperesiva a statului. Niciodata si nicaieri in lume, politia nu se va regarasi prin sondajele de opinie printre primele locuri, pentru ca tocmai datorita atributiilor pe care le are, nu poate puncta niciodata la capitolul popularitate in constiinta publicului. Iar acesta situatie nu este numai in Romania, peste tot in lume se intampla la fel, asa ca sondajele alea de opinie despre care vorbesti nu au nicio relevanta.

Scuza-ma ca-ti spun asa direct, dar prin ceea ce spui, doar tradeaza o mentalitate paguboasa si jenanta.

Te bucura daca esti oprit de un politist si accepta sa primesca o spaga?!

Acela e un caz in care e ok sa fie om (adica sa ia spaga), dupa parerea ta?!

Deci, cel care e corect si isi face treaba, fara sa fie un ciubucar notoriu, inseamna ca "nu e om", inseamna ca nu e ok?

Ai o mentalitate de doi lei, mai exact, politistii trebuie sa fie corecti si integrii NUMAI atunci cand te avantajeaza pe tine, dar cand ai incalcat legea e ok sa fie ciubucari?!

Tu chiar nu realizezi ca modul tau de a privi lucrurile nu e deloc sanatos?

Sincer imi pare rau ca nu emigrezi.

• Upvote 1

• 0

SOCRATES Uitate si tu cum ai deschis topicul

Buna ziua,

Sunt implicat de un an intr-o situatie "nasoala" si am nefericirea sa am de a face cu politia.

SOCRATES uite ce spui acum

Toti cred ca eu as fi cel cercetat. Problema e ca altcineva e cercetat iar eu ma intrab de ce nu se intampla asta asa cum ar trebui

Tu chiar crezi ca toti din jurul tau sunt prosti, numai fiindca tu ai un teanc de bani in buzunar... Si atunci te mai miri de ce te tot cheama politistul la ancheta??? Daca ai fraudat statul acum vei raspunde, ne-am saturat de bisnitari care nici sa-si scrie numele nu stiu, dar sunt foarte suparati pe politie....Sunteti suparati pe politie fiindca e singura institutie care va mai trage de urechi.

Cat despre sondajul acela facut de tine

dar cand 5-10 miloane cred la fel atunci politia are o problema
Sa stii ca niciodata politia nu va fi vazuta in sondaje bine, atata timp cat isi face datoria, cand se va dori ca politia sa fie vazuta bine, atunci vor aparea sondaje de genul : DACA AI FI POLITIST AI LUA SPAGA, si vei constata ca inclusiv tu vei raspunde cu DA! deocamdata in politie coruptia este in scadere foarte mare, la un maxim 5%...dar daca ar fi genul tau de oameni angajati in politie ,(care sa spuna depre politist ca este om doar cand accepta spaga), iti dai seama ca ar fi jale cu oameni de genul tau, cruptie 100%

Daca nu ai fi fost cu musca pe caciula, poate pana acum ne descriai speta in totalitate si nu incercai sa minti de la o postare la alta...pentru mine reprezinti HOTUL care intodeauna striga HOTII!!! :emo-yessir:

Edited by patriotul
  • Upvote 1

• 0

Socrates, asa cum a sesizat si colegul nostru patriotul, nu numai ca esti mincinos, scuza-ma ca iti spun adevarul in fata, dar te-ai gandit vreodata ca "nemernicii" aia de politisti aduc de acasa calculatoarele, colile de hartie pe care ai dat tu declaratii, tusul la imprimanta, pixul cu care ai scris tu declaratia, scaunul pe care ai stat in birou si chiar biroul la care ai scris ? Te-ai gandit ca poate benzina pe care a bagat-o in masina de serviciu pentru a face investigatii in folosul tau a fost tot din buzunarul "nemernicului" de politist ? Ai mare tupeu sa vii in casa noastra sa ne ceri ajutorul si pe deasupra sa ne mai jignesti.

• Upvote 1

• 0

In orice loc de pe pamant exista coruptie.

La noi insa daca mergi cu 5 10 km peste se face exces de zel. Daca treci cu un x5 cu 200/h nu te mai iei de el ca stii ca are bani/pile etc si nare rost. Pai io cu 65 70/h mut zebra sau ala cu 200?

In alte tari se da amenda proportional cu venitul. Aici dai si lu ala cu 1500 pe luna la fel ca lu ala cu 6000 pe luna. E ok?

La asta ma refer cand spun ca o spaga e binevenita in unele cazuri. Unii n-au bani, iar altii au. Ar trbui arsi aia cu venituri mari care o calca cu 200/h. Aia cu venituri mici oricum nu merg asa pentru ca nu isi permit sa riste sa ia o amenda. Dar cand trec si ei cu 5 km peste, gata amenda!

Legile au fost facute unde unde omul nu reuseste sa judece ce e corect si ce nu. Nu sa faci exces de zel.

Sa bagi la inchisoare un copil care a fumat un pai cu ala care vinde cocaina la kg. (In condiitiile in care le gasesti p toate drumurile. Nu e copil de 17 18 ani sa nu fi fumat iarba. Atat de raspandita e)

Sa fii luat la sectie a dai declaratie cand ti s-a furat telefonu in loc sa mergi sa il prinzi pe ala cat mai e in apropiere.

Daca beau o bere cu un prieten in parc sunt imediat luat ca amenda ca ce fac, dar daca stau cu 10 bagabonti rasi in cap si ma pis pe banci nu se ia nimeni d mine.

Intr-o seara stateam in parc pe iarba si a venit si s-a luat de mine ca "De ce stau pe iarba?". (In alte tari civilizate oameni stau pe iarba in parc)

Un prieten de-al meu a fost batut si i s-a furat camera foto. In loc sa ii caute imediat pe aia, l-au chemat sa dea declaratii. si acolo l-au si intrebat: "Pai si ce cautai tu la 22:00 cu camera de nebun prin cartier?" - No comment!

Si te astepti ca la un nivel mai ridicat sa gasesti lucrurile mai aranjate, sa vezi ca anchetele functioneaza, ca lumea isi da interesul sa gaseasca vinovatii.

Eu ajung la concluzia ca vinovatii sunt doar fraierii. Aia mici, care nu stiu pe nimeni, nu au bani, nu au tupeu. etc.

Mi se pare normal ca orice vinovat sa incerce sa scape. Si da, cand depasesc cu 10 sau 100 limita sa incerc sa scap ieftin. Dar politistul ar trebui sa ma taxeze din ce in ce mai dur cu cat ma apropii mai mult de 100.

Daca beau o bere si imi vad de treaba sa fiu lasat in pace. Daca fumez un pai sa vii sa ma tragi de urechi si sa zic de la cine-l am.

Asa merg lucrurile in alte locuri.

• Downvote 4

• 0

Prietene esti pe un site al politistilor nu al baietilor de cartier. Ia-ti spagile si "paiele" si fugi de unde ai venit. Aici se promoveaza respectarea legii si nu incalcarea acesteia. Exces de zel au facut parintii tai care nu te-au educat.

• 0

Draga prietene razvratit, aici ma refer la tine Socrates, pe la langa faptul ca ai intrat pe acest forum ca sa jignesti, mai faci si off topic. Daca problemele si frustrarile tale sunt legate de subiectul "cum sa incalc legea si sa scap" sa sti de la mine ca sfaturi pentru cei de categoria ta nu vei gasi pe acest forum (poate le vei gasi doar in fata blocului tau impreuna cu acei cheliosi cu care iti faci necesitatile pe banci). Faptul ca "fumezi un pai" e o fapta destul de grava, la fel si condusul tau "preventiv" cu 10 km peste limita legala. Ar trebui sa te trezesti la realitate pentru ca dupa felul cum scri si te exprimi imi dai impresia ca nu ai mai mult de 18 ani si ar trebui sa iti fie rusine pentru simplul fapt ca nu documentezi concret ceea ce tu visezi. Nu as avea loc pe toate paginile forumului sa iti postez concret cate actiuni a facut Politia Romana pana la ora actuala si cate zeci, poate sute de structuri de tip mafiot a destructurat aceasta institutie de "nemernici" ca tu si familia ta sa puteti dormi in siguranta, cate sute de campanii a condus Politia Romana ca sa ii faca pe cei de genul tau sa inteleaga ca au o viata si nu merita sa o piarda pentru cei "10 km in plus" la volan.

Deschide si tu televizorul, informeaza-te si apoi mai comenteaza. "Zmei" care se considera nevinovati ca au comis o fapta penala sau contraventionala intalnim mii, daca nu zeci de mii in cariera noastra.

Sunt satul de cei ca tine. Cei care se considera cetateni ai acestei tarii. Cei care au inteles foarte prost democratia. Dupa parerea mea calitatea de cetatean ar trebui dobandita dupa mai multe criterii si crede-ma, tu nu te-ai incadra...

• Upvote 2

• 0

Daca beau o bere si imi vad de treaba sa fiu lasat in pace. Daca fumez un pai sa vii sa ma tragi de urechi si sa zic de la cine-l am.

Asa merg lucrurile in alte locuri.

da-ne un exemplu cu privire la procedura in alte locuri. care alte locuri? sunt persoane pe forum care cunosc si legile altor tari din UE sau USA asa ca putem purta o discutie pe tema asta daca esti documentat. Fara legende si auzite de pe la baietii de cartier care se lauda ca au furat un bilet de autobuz.

• Upvote 1

• 0
  • Moderator

Socrates, ne lasi cu mentalitatea asta haiduceasca, tipica politicienilor ipocriti ce ne impuie capul zi de zi cu discursuri populiste?

In primul rand pune mana si mai citeste legea, macar din curiozitate. Daca depasesti viteza legala cu 5-10 km/h primesti o anumita amenda, iar daca depasesti cu peste 50 km/h peste limita primesti o amenda mult mai mare si ti se retine si permisul de conducere pentru 90 de zile.

Iar in al doilea rand, acesta diferentiere intre sanctiuni trebuie facuta de lege, NU de catre politist. Politistul nu este un haiduc care sa-l prinda pe cel ce are mai multi bani, el trebuie sa-i sanctioneze absolut pe toti cei ce incalca legea, indiferent de situatia lor financiara.

Aceasta mentalitate haiduceasca ce din pacate prinde din ce in ce mai mult la romani, e specifica OTv-ului si nu are nicio legatura cu civilizatia. Daca cel ce se plimba cu o masinia scumpa a gresit si a incalcat legea, da trebuie sa fie sanctionat pe masura pericolului social pe care il prezinta fapta sa, NU in raport cu starea materiala.

Discursul tau populist, in care vrei sa ne spui ca cei ce sunt potenti financiar nu ar fi sactionati, nu are nicio acoperire in realitate, doar generalizezi si iti etalezi niste frustrari. Poate ai sa le explici si colegilor nostri ce au fost judecati si cercetati ani de zile cand si-au facut datoria (vezi cazul judecatoarei betive), cum sta treaba cu sanctionarea "smekerilor" si a "fraierilor".

Societatea are parte de politia pe care o merita. Daca societatea si-ar dori o politie adevarata, atunci trebuie sa-i ofere si niste instrumente adecvate. Nu cum e in prezent, cand societatea civila a ales si trimis sa ne conduca niste plapumari, ospatari si te mai miri ce specii, care habar nu au despre ce inseamna sistemul juridic, dar in schimb se intrec in a da legi concepute pe genunchi ...

La ora actuala, acest sistem este sufocat de sute de legi, ordine, metodologii, regulamente, protocoale si alte documente care in multe situatii se contrazic, se anuleaza reciproc si care contribuie nu la eficientizarea sau la o clarificare a activitatii politiei sau sistemului juridic, ci dimpotriva, doar aduc haos in acest sistem.

Asa ca inainte sa arunci cu piatra, reflecteaza putin si incearca sa scapi de admiratia nonvalorilor de pe la OTv.

Cand tu incerci sa scapi daca esti vinovat, prin ciubucareala, NU esti cu nimic mai breaz decat acel spagar. Sunteti amandoi la fel, tu esti un ciubucar, iar ala e un spagar. Nu va diferentiaza absolut nimic.

Da, e normal sa incerci sa-ti aperi pielea, dar nu incalcand legea, pentru ca asa doar demonstrezi ca nu ai taria de caracter necesara pentru a-ti asuma consecintele faptelor tale. Iar asta inseamna ca esti slab si nu ai o mentalitate sanatoasa ... ci una similara celor ce ne conduc. De aceea iti meriti soarta, la fel cum toti romanii isi merita politicienii sau politistii, sau orice alta categorie, pentru ca doar provin din randurile lor, nu sunt adusi aici de pe alta planeta, sunt la fel.

Pacat ca nu emigrezi, sunt convins ca nu ti-ar simti nimeni lipsa.

• Upvote 2