Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Politia la panda


Dio

Question

Buna Ziua , am o simpla intrebare :

 

Este legal cum stau "baietii" la panda ? cu Pistol Laser din masina... ?!

 

 • Downvote 12
Link to comment
Share on other sites

20 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

De ce nu ne spui tu, unde scrie că nu este legal? În ce act normativ?

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Apropo , nu trebuie sa va fie ciuda acuma pentru ca voi sunteti Politisti , doar am intrebat

 • Downvote 10
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Doar fraierii sunt revoltati si deranjati ca vezi domnule sta politia la panda. Asa le-a spus lor Mircea Badea si alti papagali de la TV ca politia nu trebuie sa stea la panda, iar ei pentru ca au creierul atrofiat, au preluat de buna aberatia asta, pentru ca nu-i duce capul sa gandeasca singuri si inghit ca niste dobitoci toate imbecilitatile care se spun la televizor.

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator
On 27.07.2015 at 12:01, Dio a scris:

Apropo , nu trebuie sa va fie ciuda acuma pentru ca voi sunteti Politisti , doar am intrebat

Nu e vorba de nicio "ciudă", te-am întrebat cât se poate de normal şi civilizat unde scrie că poliţiştii ăia nu procedează corect. Dacă tu ai înţeles că îmi este ciudă, mă îndoiesc că ai capacitatea intelectuală să poţi purta o discuţie civilizată bazată pe argumente, fără stereotipuri şi frustrări specifice celor cu educaţie precară.

Deşi am mai scris recent aici:

scriu iar şi aici, să citească toţi "intelijenţii" revoltaţi şi deranjaţi de pânda poliţiei rutiere.

Nu spun că e cazul tău şi nici nu vreau să te includ în aceste categorii, dar e bine să ştii că doar imbecilii şi ipocriţii din ţara asta se plâng că poliţiştii stau la pândă. Este doar o dovadă a imbecilităţii promovate la TV de cei frustraţi, în încercările jenante de a-şi justifica comportamentul iresponsabil tipc cocalarului ce se crede buricul pământului.

Acest stereotip al cetăţeanului îndobitocit, ce a fost indus în conştiinţa românilor de către nişte idioţi cu pretenţii de cunoscători şi formatori de opinie, conform căruia poliţistul nu trebuie să stea la pândă este doar o falsă problemă. În primul rând, această pândă, nu se întâlneşte doar în România, ci este prezentă peste tot în lume, în absolut toate ţările civilizate şi în absolut toate manualele de tactică poliţienească.

În occident, de exemplu în Germania (cât şi în alte ţări civilizate Elveţia, Anglia, etc.), aproximativ 80% dintre efectivele poliţiei rutiere acţionează în haine civile şi cu autoturisme fără însemne, dar dotate cu sisteme radar, iar asta ce este? Nu e pândă? Exact asta este, o măsură şi metodă poliţienească utilizată peste tot în lume.

În SUA, la fel, maşinile de poliţie stau ascunse pe maginea drumului după diferite obstacole etc. iar mulţi dintre românii ce au mers pe acolo au simţit pe pielea lor aceste metode de pândă, dar evident că acolo nu mai sunt deranjaţi sau revoltaţi, ba chiar sunt încântaţi de nivelul civilizaţiei.

În schimb aici în România, unde aproape toate aparatele radar sunt montate pe maşini inscripţionate şi cu lămpi de avertizare specială, mulţi cetăţeni uită cu desăvârşire şi se isterizează ca nişte idioţi când sunt surprinşi de radar cu viteză peste limita legală. Caută ca nişte fătălăi penibili tot felul de motive, scuze şi aberaţii prin care încearcă să-şi justifice comportamentul iresponsabil de cocalari plin de ifose.

Marea majoritate a cetăţenilor de rând, cei cinstiţi şi cerebrali au dreptul să se deplaseze pe drumurile publice în siguranţă, fără să fie expuşi intutil unor pericole de tot felul de idioţii care circulă cu viteză excesivă.

În realitate marea majoritate a acestor cetăţeni cinstiţi şi oneşti, nu au nici cea mai mică problemă şi nici nu-i interesează unde amplasează poliţia rutieră aparatul radar, ori dacă poliţistul stă la pândă după vreun copac, după maşini parcate şi aşa mai departe, pentru că ei sunt conştienţi că nu încalcă legea şi nu au de ce să-şi facă griji. Astfel de oameni nu pleacă la drum stresaţi de gândul că pot primi sancţiuni rutiere ori cu grija să se ferească de poliţie, pe ei pur şi simplu nu-i afectează cu nimic prezenţa echipajelor de poliţe pe stradă şi la fel de bine pot să stea poliţiştii ascunşi oriunde şi oricât pentru că pe ei nu îi afectează cu nimic.

În concluzie, îţi recomand să renunţi la acest stereotip penibil şi să nu măreşti numărul proştilor, imbecililor şi ipocriţilor din ţara asta. Suportă cu demnitate consecinţele faptelor tale, nu eşti nici primul şi nici ultimul care greşeşte, dar măcar îţi vei păstra demnitatea şi nu vei părea un fătălău plângăcios care e disperat să scape de o amendă.

 • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

 • 0

pentru mutulica, ala care a facut topicul: clipul este doar strict informativ. nu este treaba mea, a ta sau a orcarui altcineva unde sta politia cu radarul. si da, au voie sa stea oriunde vor cei care le ordona acest lucru.

Edited by IudazaRoadrunner
 • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

 • 0

DA! Este foarte legal.

De fapt, asta este modul normal de lucru cu aparatura radar, iar acest lucru ar trebui amplificat, și nu cea prin care mașina poliției, inscripționată, trebuie să stea la vedere pentru că altfel, nu și-ar mai avea rostul și utilitatea, și aici nu mă refer la amenzi, ci la faptul că numai neștiind de unde vei fi ”prins”, te vei gândi de mai multe ori înainte s-o ”comiți”.

Toate statele civilizate din UE au astfel de ”mașini” cu care surprind șoferii ce calcă accelerația mai tare și acolo nu se revoltă nimeni.

Și ăia stau la pândă pentru că poliție se face nu numai stand papițoi pe stradă, la vedere, așa cum incepem noi să devenim grație minților ”luminate” din conducere din dorința de a nu supăra ”capitalul electoral”, iar acele state și-au civilizat cetățenii prin astfel de metode nu rugându-i să nu încalce legislația.

NU ȘTII? TE ÎNVĂȚ. NU POȚI? TE AJUT. NU VREI? TE FORȚEZ. 

La noi, această practică, care nu este destinată șoferilor care-și văd de treaba lor ci ”bizonilor” care numai așa pot fi potoloți, a fost oarecum ”scoază” din uz de șefimea coruptă și prietenă cu tot felul de lichele, sus puse, care s-au arătat deranjate de această practică pentru că erau ”luați” ca din oală și asta le leza demnitatea de infractor.

Dar am și eu o întrebare, tot simplă.

Cum ai vrea să lucreze Poliția cu aparatura radar? Cumva cu mașina înscripționată, trasă în banda 1 de circulație, cu sistemul optic și acustic în funcțiune, un polițist să stea la jumătate de kilometru, în ”amonte”, de aparatul radar și să facă semnale cu cascheta iar operatorul să anunțe, din 5 în 5 minute, prin stația de amplificare ”atenție radar”?

Așa ar fi bine și legal?

Nu ar fi mai bine, și legal, ca șoferii să respecte legislația? Așa n-ar mai intra în contact cu Poliția.

Ne dorim civilizație și trai ca ”afară” însă când vine vorba de aplicarea legii, ca ”afară” sărim de dos în sus afirmând că suntem abuzați. 

Și tu faci parte din categoria celor care consideră că și infractorilor trebuie să le dai o șansă să se sustragă de la a răspunde pentru ceea ce fac?

Nu vrei ca și colegii de la filaj să umble numai cu mașini cu nr, de MAI pe care să scrie din ce formațiune fac parte?

Asta așa, să nu se simtă infractorii pândiți. Nu ar fi bine și legal? Tu crezi că poliție ”se face” numai stand să fii văzut? Te înșeli amarnic. 

 • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Daca tot vorbim de state civilizate , in acele state ( in majoritatea ) sunt semnalizate radarele , ma refer panouri pe autostrazi etc.

 • Downvote 6
Link to comment
Share on other sites

 • 0

:slapb: Dar daca va deveni prostia ilegala?! Unde o sa te ascunzi, "Dio"?!

Edited by bundesgrenzschutz
 • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Daca tot vorbim de state civilizate , in acele state ( in majoritatea ) sunt semnalizate radarele , ma refer panouri pe autostrazi etc.

Un argument de toată jena!

Ca si cum ai vrea să ne convingi că atunci când mergi în străinătate respecti limitele de viteză datorită indicatoarelor, nicidecum pentru că esti constient că dacă te opresc ăia, te vor încălta cu o ditamai amendă si nu poti să faci figuri, să-ti etalezi complexele de superioritate, etc ... iar o eventuală contestatie va fi în zadar, nu-i asa?

Iar aici în tară, pur si simplu nu poti să circuli legal, pentru că nu ai văzut vreun indicator sau pentru că stau ăia la pândă, nu? Or fi limitele de viteză secret de stat?

De ce nu te ambitionezi atât de tare încât să mergi legal si ăia să îmbătrânească acolo, stând la pândă ori să-i trimită-n somaj? Circulă legal si lasă-i fără "clienti"! Abmitionează-te!

 • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Si in Romania scrie care e limita de viteza pe autolstrada, sau nu vazusi? Semnul e mai mare decat cel din Franta

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Stimabile Dio, dar sunt semnalizate dragă. La intrarea într-o localitate, indiferent de natura acesteia, ai un indicator care te previne. Din categoria ”indicatoare de interzicere sau restricție”. Are formă rotundă, pe fond alb și marginea roșie care are în centru, pe fond negru, imprimate două cifre. Ei, tu, ca și șofer, ai obligația legală să respecți semnificația acelor două cifre care împreună formează un număr iar acel număr te anunță pe tine, talpă grea, cam cu cât ar trebui să circuli pe acolo pentru a nu te pune în pericol, pe tine, ori pe locuitorii acelei localități.

Tot legea spune că acolo unde nu exista, indicatorul pe care tocmai ți l-am descris, limita de viteză este de 50 km/h iar tu ai obligația, tot legală, să nu depășești 60 km/h. Ca și șofer n-ai cum să nu știi așa ceva.

Ori, ce este greu de ințeles și mai ales care-i logica celor ”reclamate” de tine?

Unde este ”ilegalitatea” de care îi tot acuzați pe polițiști?

Cum spunea și Marius, și la noi, în România, sunt ”semnalizate” radarele printr-un indicator din categoria celor de informare, materializat printr-un dreptunghi cu fondul alb, având marginele albastre, cu laturile mici în sus și jos, în centrul căruie apare desenată, cu negru, o jumătate de automobil, partea din spate mai exact, urmată de o săgeată și căteva linii curbe. verticale, care simulează undele de tip Doppler ale aparatului radar, informând șoferii că acea zonă este supusă controlului aparatului radar.

Dar cum la noi, în România, șoselele au devenit adevărate pericole (asta datorit mentalității de manelist a tot mai multor șoferi) și locuri unde mor din ce în ce mai mulți oameni decât oriunde altundeva, Poliția, prin cei care stabilesc zonele cu pericol ridicat de accident pe fondul neadaprării vitezei la condițiile de drum și zonele de acțiune cu aparatura radar din dotare, nu poate ține ”pasul” demontării, dintr-un loc, și montării, în altul, a acestor indicatoare cu privire la zona de monitorizare radar, pentru că așa cum am spus și mai devreme, acestea sunt indicatoare DE INFORMARE și nu de reglementare.

Ori de aici pâna la a acuza Poliția, prin acțiunile acesteia de vezi Doamne ”ilegalitate”, este o cale cam cât de la soare la pământ.

Cum probabil ți s-a recomandat, obligația ta, ca și conducător auto, este să să cunoști și să respecți legislația în vigoare, semnalizarea rutieră instituită pe toate sectoarele de drum iar metodele folosite de poliție pentru depistarea și sancționarea celor care încalcă cele amintite anterior, las-o în seama polițiștilor pentru că nimeni în afară de ei nu cunoaște cum este mai bine și mai ales legal să acționeze.

Și că tot ai amintit și ai folosit cuvântul ”civilizație”.

Toate acestea, statele civilizate, folosesc astfel metode iar cetățenii, cei onești bineințeles, nu sunt absolut deloc contrariați, deranjați ori batjocoriți de poliție pentru că aceasta nu face decât să mențină ordinea și siguranța pe străzi, ca și poliție de circulație, iar metodele sunt concepute, testate și aprobate de conducerea acelor poliții pentru, fix, asigurarea unui climat de siguranță și mai ales descurajarea ”fenomenului” infracțional prin lipsa, aparentă, a poliției dar apariția instantanee a acesteia, la nevoie, de unde nu te aștepți, pentru a-ți ocroti ție viața sau integritatea fizică ori morală.

Ca atare nu te contraria de acțiunile poliției, susține-le și încurajează-le, dacă ești un cetățean onest al acestei țări și ai copii de crescut, educă-i și pe aceștia în spiritul respectării legii și al cadrului legal, și peste ani, când liniștea și normalitatea vor pune stăpânirea și pe România, vei mulțumii Poliției Române, prin polițiștii acesteia, în marea lor majoritate oameni cu coloană vertebrală, onești, bine pregătiți și dedicați meseriei, că ai ajuns la vârsta pensionării și a creșterii nepoților, fără a avea accidente de circulație și făra a-ți fi pusă viața în pericol zilnic, în casă ori pe stradă.

Nu mai dați vina pe infrastructura proastă pentru că, construirea, repararea ori întreținerea acesteia nu stă în atribuțiile Poliției Române ci a autorităților locale ori ale CNADNR.

Încăodată Dio, aceste ”metode” nu că nu sunt legale, sunt foarte legale (folosite de toate statele UE cu care vrem să ne comparăm) dar mai ales sunt foarte utile pentru a-i descuraja pe ”bizonii” traficului rutier din România în a-și da în petic conferind acest veșnic ”disconfort” în trafic pe care cu siguranță și tu îl sesizezi și bineînțeles că nu îți place și de care cu toții dorim să scăpăm.  

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru
genessys30 

este de aplaudat rabdarea cu care incerci sa explici ce si cum si nu esti singurul.

Uitati-va ce a scris userul Dio de-a lungul timpului pe forum si o sa vedeti de ce este degeaba sa stai sa-i explici anumite lucruri acestui ...domn.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Domnilor, stiti ca mutulica asta mic nu are nici 13 ani ?nici macar buletin nu are :D

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Pentru Dio si alti frustrati ca el: am avut ocazia, de curand, sa vizitez asa-zisa tara a tuturor posibilitatilor. Am mers de mai multe ori pe autostrada in autoturismul unor prieteni cetateni ai tarii respective. Desi autoturismul acestora era unul foarte performant, nemtesc, in varianta AMG, niciodata nu au depasit limita de viteza deoarece stiau ca politistii pot fi amplasati oriunde, iar amenda era destul de mare. Dar, nu au parut si nu sunt deloc deranjati de acest mod de actiune al politiei deoarece sunt invatati sa respecte legea de mici, iar atunci cand respecti legea nu conteaza cat de mare este amenda sau unde este politistul amplasat. Ei stiu ca legea este facuta pentru a-i apara pe cetateni. Limitele de viteza nu au fost stabilite pentru a fi incalcate si astfel pentru a se aplica sanctiuni, ci au aparut pentru a se realiza un trafic rutier sigur pentru toti participantii. Asta nu inteleg unii de la noi care se cred asii volanului si sfarsesc intr-o masina incolacita in jurul vreunui copac.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Trăim într-o societate bolnavă unde mulţi cetăţeni pleacă de la premisa că vor încălca legea, iar interesul lor e să găsească modalităţi de a scăpa mai uşor de consecinţe, iar acest lucru se datorează în mare parte şi "formatorilor de opinii" de la TV.

Dacă vrem să ajungem vreodată la nivelul de civilizaţie din ţările cu apă caldă trebuie să realizăm că legile nu sunt făcute pentru a fi încălcate, ele doar stabilesc nişte norme ce trebuie respectate în mod obligatoriu de toată lumea pentru o convieţuire normală. Faptul că cineva respectă legea nu este un favor pe care îl face poliţistului, e doar o comportare normală.
Numai în mentalitatea românului apare această idee conform căreia amenda - sancţiunea contravenţională face parte din normalitate, e ceva firesc şi trebuie stabilită în aşa fel încât cetăţeanul să o poată primii în fiecare zi, să-şi poată permite achitarea amenzii şi alte aberaţii de acest fel. Asemenea idei împământenite în societatea noastră sunt foarte nocive, iar din păcate pentru noi toţi se regăsesc şi în rândul celor ce au putere de decizie ori se află în conducerea acestei ţări.

Ce nu pricep mulţi dintre cetăţenii ăstia revoltaţi şi băşicaţi este că sancţiunile pentru încălcarea legii NU sunt precum alimentele, nu sunt un strict necesar care trebuie să le poată suporta oricine. Într-o societate normală şi sănătoasă sancţiunile pentru încalcarea legilor sunt excepţii, NU fac parte din normalitate.

Dacă s-ar analiza situaţia mai profund şi nu subiectiv, doar din punctul de vedere al celui care se identifică în rolul celui care încalcă legea, absolut toţi trebuie să realizeze că orice încălcare a normelor de convieţuire socială are repercursiuni asupra tuturor cetăţenilor. Asta e o chestiune de bază, pe care cetăţenii din statele civilizate au înţeles-o.

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Pentru cei care respecta legea ce se vede in filmarea de mai sus nu este un impediment. Pentru cei care zboara prea jos crezand ca pot face low pass pe sosele astfel de filmari li se par revoltatoare. Stiti care e problema daca ar respecta legea nici nu ar observa un astfel de radar nimeni

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Pot afirma ca am vazut si in Germania ca sta politia la panda! Masina era parcata la 15m de strada,intr-o parcare,iar radarul era pus pe trepied in iarba!  Asa ca nu vad de ce in Romania nu se poate proceda la fel! Eu ma intreb ce ar face bizonii nostri, daca ar fi limitari de 30 km/h in zonele rezidentiale, ca in Germania. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.