Jump to content
POLITISTI.ro

Citatie Calitate "Invitat"


claudiam88

Recommended Posts

Buna ziua sotul meu a primit acu 3 zile o citatie la Politia Judiciara precum ca este chemat in calitate de "Invitat" am sunat avocatul care mi-a transmis ca in codul penal nu exista calitatea aceasta . Ma poate ajuta cineva ce inseamna in ce calitate este chemat

Metionez ca pe citatie in stanga Dosar penal nr... este taiat

 

Multumesc frumos

Link to comment

Nu are nimic de ascuns. Chestia e ceva de genu. Nu suntem in oras cer amanare mi se ofera 2 zile de amanare nu spune despre ce este vorba doar ca este o simpla invitatie .... intrebarea era are rost sa dau banii unui avocat sau nu ... 

Link to comment
  • Moderator

În realizarea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, poliţistul este învestit cu exerciţiul autorităţii publice şi are dreptul să invite la sediul poliţiei persoanele a căror prezenţă este necesară pentru îndeplinirea atribuţiilor poliţiei, conform prevederilor din Legea 218/2002.

Mai mult, Legea 61 din 1991 - republicată, prevede că refuzul unei persoane de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de poliţie se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

Link to comment

multumesc frumos Marius. Pe avocatnet din cate am inteles se spune ca aceasta calitate este ilegala .

O parere persoanal este necesara prezenta unui avocat sau il platesc degeaba ?? 

Link to comment
  • Member

Lucrarea polițistului nu este penală, de aia este invitație, numai răscoli ”goagle” degeaba!

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Foarte deştepţi avocaţii ăia, atât de deştepţi încât nu realizează că până la acest moment nu e vorba de vreun dosar penal, din acest motiv nu a fost trecut niciun număr la rubrica respectivă. 

Link to comment
  • Moderator

@claudiam88

 

Avocaţii ăia care îşi dau cu părerea şi susţin că o astfel de invitaţie (nu citaţie) este ilegală, sunt slabi pregătiţi profesional, nişte habarnişti care nu cunosc legislaţia şi nu pot face diferenţa între o citaţie şi o invitaţie. 

 

Dacă soţul tău a primit o invitaţie la poliţie, înseamnă că la acest moment poliţistul respectiv nu instrumentează o cauză penală. Nu avem de unde să ştim noi despre ce este vorba, posibilităţi sunt destule, dar în principiu nu cred că e nimic grav. 

 

Dacă soţul tău se simte mai bine, poate să meargă însoţit de un avocat, dar sincer eu nu cred că este cazul, având în vedere că nu e vorba de o cauză penală. În plus aveţi grijă ce avocaţi plătiţi, să nu irosiţi banii pe avocaţi incompetenţi cum sunt ăia de ţi-au oferit sfaturile pe avocat.net.

Link to comment
  • Active member

Eu cred ca politistul efectiv nu a mai avut acele invitatii cartonate si pur si simplu s-a folosit de o citatie (de, dotarea) pentru a invita sotul la sediul unitatii de politie. Dupa cum a spus si Costi, e vorba, cel mai probabil, despre o lucrare generala sau o petitie care implica si pe sotul dvs. sau e nevoie de punctul lui de vedere. Politia nu se ocupa doar de dosare penale. 

N-are rost sa platiti avocat, mai ales cand nu stiti despre ce este vorba, dar astia sunt "aparatorii". De mult ori exagereaza situatia unei persoane si ii sperie doar ca sa le mai pice si lor un onorariu.

Edited by Ben
Link to comment

Posibil o "tamponare cu fuga", un radar luat prin vreo localitate sau o petitie care il priveste pe sotul dvs.!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.