Jump to content
POLITISTI.ro

Sunt minora si hartuita

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua! Vreau sa incep cu detaliul despre varsta mea: am 16 ani. Sunt hartuita de vreo 3 saptamani de un fost iubit. Posteaza poze indecente cu mine si multe dintre ele sunt falsificate, pe toate grupurile de pe Facebook din orasul meu natal. Ma suna non stop de pe numere diferite si de pe numar privat. Eu nu i-am mai raspuns. M-a amenintat cu moartea pe mine si pe prietenele mele si le suna si pe ele in continuu. Ma urmareste pe strada si tine neaparat sa ma faca de ras. In ultima mea convorbire telefonica cu el ce s-a desfasurat noaptea tarziu pe cand eu eram singura acasa si el stia asta(nefiind masina mamei mele in fata blocului si tata era plecat in voiaj pe atunci) ma intreba de ce am usa de la intrare inchisa, de ce am aprins lumina, ce fac la baie etc. Eu si parintii mei, am strans probe si ne gandim sa mergem la politie. El fiind major (18 ani). Imi este teama de faptul ca el ar reactiona foarte urat si ar incepe si mai rau cu hartuirea. Imi puteti da un sfat concret ? Multumesc anticipat.

• Moderator
Publicat

În primul rând trebuie să discuţi această problemă cu părinţii, dacă spui că eşti minoră. Mai departe vezi aici: 

Publicat

Hotărârea de a vă adresa poliţiei, consider că este una înţeleaptă. Ameninţarea cu moartea este faptă penală, iar teama că va reacţiona agresiv nu o consider întemeiată. De la ameninţare şi până la agresiune fizică nu este decăt un pas, iar dacă v-a simţit că vă este frică, va continua.  

• Moderator
Publicat

Este foarte bine dacă ştiu. Trebuie să mergeţi împreună la poliţie şi să depuneţi plângere împotriva individului, nu mai pierdeţi vremea. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Individul nu se va potoli dacă nu depuneţi plângere şi nu e luat la întrebări, ba din contră, faptul că nu depuneţi plângere îl încurajează.

Publicat

Ai grija si ce faci pe viitor. La varsta de 16 ani vorbesti deja de fost iubit si de poze indecente, despre care tind sa cred ca nu sunt trucate.

Publicat

Multumesc pentru sfaturi ! Am vorbit deja cu un politist si avocat! Multumesc din nou.

• Apreciez 1
  • 4 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Bună ziua, scuzați-mă pentru deranj ! Dacă eu am fost, manipulata " sa trimit unele poze indecente unei persoane de peste 18 ani( despre aceasta persoana am aflat dupa ca a mai primit poze de genul de la minore și le-a trimis mai departe). Întrebarea mea este dacă politia ar putea sa ma ajute pentru a nu ajunge mai departe pozele? Mulțumesc anticipat!😔

Modificat de Gina268
  • Moderator
Publicat

@Gina268, bănuiesc că eşti minoră, iar în această situaţie trebuie să discuţi această problemă în primul rând cu părinţii. Mai departe ei trebuie să se adreseze poliţiei.

Publicat

Dar s-ar putea rezolva măcar ceva? Sa știu dacă sa vorbesc cu cu ei, nu prea as avea curajul, ma simt prost. 

• Moderator
Publicat

Trebuie să-ţi informezi părinţii indiferent de situaţie, nu mai pierde vremea!

PS: Participarea la activităţile de pe acest forum nu este publică, această facilitate o au doar persoanele majore

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.