Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebare despre aparatul radar


BlaBla

Postare recomandată

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea intrebare si in acelasi timp vreau sa stiu daca este 'legal' ca organele care stau cu radarul au voie sa se ascunda sub POMI,DUPA TUFE,DUPA MASINI PARCATE LA POARTA OAMENILOR SI SA SURPRINDA DE LA SPATE, Mi-a fost retinut permisul de consucere pentru 90 de zile pentru viteza, agentii care m'au surprins erau atat de bine camuflati in cat nu i'am vazut abea pana am trecut de ei, si nu au fost corecti pentru ca in fata mea mai circula o masina cu aceasi viteza si nu a fost oprita....

Link către comentariu

Legal te referi la viteza legala pe portiunea respectiva? Sau crezi ca e ilegal ca te-au (sur)prins ca esti un pericol public

 

Eu cred ca te-au "surprins de la spate", incat nu "te'au vazut abea pana" ai trecut de ei.

 

Lasand gluma la o parte si aducand la masa de discutii si limba romana, eu zic ca ti-au facut un bine.

Urmarile unui accident la viteze uriase sunt mult mai distrugatoare decat faptul ca pana in noiembrie nu o sa mai conduci.

  • Apreciez 7
Link către comentariu

Este foarte legal...Masura politistilor este corecta! Trebuie sa invatati ca respectarea regulilor de circulatie si a vitezei legale sunt permanente , obligatorii...nu doar la vederea unui echipaj de Politie...Daca soferii ar intelege aspectul acesta circulatia pe drumurile publice ar fi mult mai sigura!

  • Apreciez 3
Link către comentariu
  • Moderator

E bine să ştii că povestea asta cu "poliţiştii români stau la pândă" e doar o gargară ieftină şi populistă a unor deontologi rataţi ce se scaldă într-o ipocrizie fără margini pe la televizor sau în presă. 

Încă de la început trebuie să lămurim un lucru.

Legea trebuie respectată pe toată durata unei deplasări. Fie că e noapte, fie că e ploaie, vânt, caniculă, zăpadă, strada liberă sau orice alt astfel de detaliu, regulile de circulaţie stabilite prin lege, trebuie respectate. În consecinţă, dacă circuli legal, pot să stea poliţiştii oriunde şi oricum doresc, tu nu vei avea probleme, iar lor le va creşte barba, aşteptând să încalci legea. Drept dovadă ... tu nu conteşti că circulai cu viteză, ci eşti deranjat şi interesat de ce făceau poliţiştii. 

Pânda asta de care unii români sunt deranjaţi, pentru că s-au lăsat manipulaţi de proştii ce se perindă pe la televizor şi sunt formatori de opinie, NU e deloc ceva ce s-a inventat în ţara noastră. Se practică peste tot în lume. Este o tactică poliţienească ce se învaţă în şcolile şi academiile de poliţie de pe toată planeta.

Priveşte aici câteva exemple de prin ţările cu apă caldă:

politist-american-la-panda-cu-radarul.png radarul-la-elvetieni.png radar-deghizat-in-taxi.png radarul-la-nemti.png

Ce trebuie să înţelegi este că radarul trebuie să prevină accidentele, NU sancţiunile contravenţionale.

Cum spune legea că trebuie prevenite accidentele?

Prin temperarea celor ce nu respectă regulile de circulaţie!

Cum pot fi temperaţi aceştia?

Prin sancţiuni contravenţionale, pentru că acestea sunt instrumentele prevăzute şi oferite de lege. 

Deci rolul poliţistului nu este acela de a sta pe post de bibelou, ci de a-i identifica şi sancţiona pe cei ce nu respectă legea. E simplu.

  • Apreciez 8
Link către comentariu
  • Moderator

@BlaBla

Da, e perfect legal şi cât se poate de corect. 

Nu spun că e cazul tău şi nici nu vreau să te includ în aceste categorii, dar e bine să ştii că doar proştii, imbecilii şi ipocriţii din ţara asta se plâng că poliţiştii stau la pândă. Este doar o dovadă a imbecilităţii promovate la TV de cei frustraţi, în încercările jenante de a-şi justifica comportamentul iresponsabil tipc cocalarului ce se crede buricul pământului.

Acest stereotip al românului îndobitocit, ce a fost indus în conştiinţa românilor de către nişte idioţi cu pretenţii de cunoscători şi formatori de opinie, conform căruia poliţistul nu trebuie să stea la pândă este doar o falsă problemă. În primul rând, această pândă, nu se întâlneşte doar în România, ci este prezentă peste tot în lume, în absolut toate ţările civilizate şi în absolut toate manualele de tactică poliţienească. 

În occident, de exemplu în Germania (cât şi în alte ţări civilizate Elveţia, Anglia, etc.), aproximativ 80% dintre efectivele poliţiei rutiere acţionează în haine civile şi cu autoturisme fără însemne, dar dotate cu sisteme radar, iar asta ce este? Nu e pândă? Exact asta este, o măsură şi metodă poliţienească utilizată peste tot în lume.

În SUA, la fel, maşinile de poliţie stau ascunse pe maginea drumului după diferite obstacole etc. iar mulţi dintre românii ce au mers pe acolo au simţit pe pielea lor aceste metode de pândă, dar evident că acolo nu mai sunt deranjaţi sau revoltaţi, ba chiar sunt încântaţi de nivelul civilizaţiei.

În schimb aici în România, unde aproape toate aparatele radar sunt montate pe maşini inscripţionate şi cu lămpi de avertizare specială, mulţi cetăţeni uită cu desăvârşire şi se isterizează ca nişte idioţi când sunt surprinşi de radar cu viteză peste limita legală. Caută ca nişte fătălăi penibili tot felul de motive, scuze şi aberaţii prin care încearcă să-şi justifice comportamentul iresponsabil de cocalari plin de ifose.

Marea majoritate a cetăţenilor de rând, cei cinstiţi şi cerebrali au dreptul să se deplaseze pe drumurile publice în siguranţă, fără să fie expuşi intutil unor pericole de tot felul de idioţii care circulă cu viteză excesivă.

În realitate marea majoritate a acestor cetăţeni cinstiţi şi oneşti, nu au nici cea mai mică problemă şi nici nu-i interesează unde amplasează poliţia rutieră aparatul radar, ori dacă poliţistul stă la pândă după vreun copac, după maşini parcate şi aşa mai departe, pentru că ei sunt conştienţi că nu încalcă legea şi nu au de ce să-şi facă griji. Astfel de oameni nu pleacă la drum stresaţi de gândul că pot primi sancţiuni rutiere ori cu grija să se ferească de poliţie, pe ei pur şi simplu nu-i afectează cu nimic prezenţa echipajelor de poliţe pe stradă şi la fel de bine pot să stea poliţiştii ascunşi oriunde şi oricât pentru că pe ei nu îi afectează cu nimic.

În concluzie, îţi recomand să renunţi la acest stereotip penibil şi să nu măreşti numărul proştilor, imbecililor şi ipocriţilor din ţara asta. Suportă cu demnitate consecinţele faptelor tale, nu eşti nici primul şi nici ultimul care greşeşte, dar măcar îţi vei păstra demnitatea şi nu vei părea un fătălău plângăcios care e disperat să scape de o amendă.

Toate cele bune.

  • Apreciez 8
Link către comentariu

Confirm ca in State exista vehicule neinscriptionate care verifica nu numai viteza ci si purtarea celor care conduc, chiar daca ei conduc sub limita maxima legala.

Daca conduci prea aproape de vehiculul din fata se considera ca vrei sa intimidezi sau nu esti atent si iar esti penalizat. Regula este 2 secunde distanta.

Se sta cu radarul si pe poduri deasupra soselei. Nimeni nu este deranjat de asta. Daca este, au sansa sa doarma cel putin o noapte la politie sau pot depunde contestatii. Nu exista prea multa vorbaraie

In multe state politistul iti ia banii pe loc sau te escorteaza pana la prima benzinarie sa scoti banii, dupa care esti liber sa depui contestatie. Depasirea cu mai mult de 30MPH (50km/h, adica situatia ta), se lasa cu amenzi de peste $10,000, vehicul blocat pentru mai mult de 7 zile si asigurarea iti poate creste de la $50 la peste $600/luna pentru 4 ani, pentru ca esti considerat cu risc ridicat de pericol pentru ceilalti.

La a doua abatere de asta, nu mai exista companie de asigurare sa te asigure, iar conducerea fara asigurare e ofensa federala penala si se lasa cu inchisoare direct.

Vitexele maxime in SUA sunt mult mai mici decat in Romania, cu toata latimea benzilor si a soselelor. Viteza in zonele rezidentiale, 25km/h, 40km/h, strazi fara locuinte, 70km/h, viteza maxima in US/Canada, 110km/h

In Norvegia exista vehicule nemarcate care te urmaresc si te sanctioneaza cu zambetul pe buze.

Un prieten de-al meu pentru 22km/h peste limita (si acolo limita chiar in zonele nepopulate din nord este de 80km/h), a fost sanctionat cu €850.

Romania este rai fata de celelalte tari, si cum au spus si cei dinaintea mea, pericolul sunt cei care incalca legea si ei trebuie indreptati prin orice mijloace.

  • Apreciez 8
Link către comentariu
  • Moderator

Ipocrizia si nesimtirea au fost ridicate la rang de arta in Romania. Unii asa au inteles din Codul Rutier, ca limitele de viteza "e pentru fraieri" si doar la vederea radarului trebuie respectate. Si uite asa mor oameni nevinovati pe soselele patriei. Inca la noi sanctiunile sunt prea blande raportate la inconstienta unora din trafic. Alte cuvinte sunt de prisos.

P.S. : Marius, ti-am dat un minus din greseala. Degetele boante si displayul mic. :))

  • Apreciez 2
Link către comentariu

Bla Bla, 

Doar un lucru la care sa te mai gandesti daca vei avea timp si chef.

Tu recunosti ca ai avut viteza. Din felul in care pui problema, nu cred ca ai fost implicat inca intr-un accident cu victime.

Cauta pe net si vei gasi poze de la fata accidentelor sa vezi in ce conditii gasim victimele. Sa vezi cum arata o mana indoita de 4 ori la 90 de grade. Sau imagineaza-ti cum ar fi  sa nu poti sa vorbesti cu cei de langa tine de tipetele de durere ale celor 3 victime. Imagineaza-ti ca de din acel moment inainte vor fi paralizati sau incapabili sa faca lucruri, pe care tu si eu azi suntem in stare sa le facem, de exemplu sa iesi sa te plimbi sau sa mananci singur. Si nu uita ca si soferii pot ajunge in astfel de situatii. Asta daca persoana supravietuieste.

Daca nu, sa stai sa te gandesti ca ai luat viata unui tata, unei mame, unui copil sau al unei rude, o persoana care cu cateva ore inainte isi traia viata, buna sau rea, dar nu isi imagina ca totul se va termina asa brusc. Ca tu esti motivul pentru care cineva nu mai ajunge acasa la sfarsitul unei zile.

Gandeste-te cum ar fi sa primesti in momentul asta un telefon sau mai rau sa te trezesti cu 2 politisti la usa care iti spun ca din pacate mama sau tatal tau a murit pentru ca cineva, undeva se grabea sa ajunga...undeva.

Faptul ca ai luat o amenda probabil si ca nu mai conduci pentru cateva luni e un moment prielnic sa stai sa te gandesti si la lucrurile astea.

Doar pentru ca nu ti s-a intamplat inca nu inseamna ca maine nu e ziua ta "norocoasa" sa zicem. 

Deschide ochii, capul sus si data viitoare respecta limitele de viteza.

  • Apreciez 5
Link către comentariu

mor pe genul asta de oameni, alearga cu 80+ si cand vede un MCV franeaza pana la 45km/h... dovada ca ei habar nu au care sunt limitele de viteza pe sectorul respectiv de drum, de multe ori am patit-o in zone de 60 unde recunosc, merg aproape de 70

Link către comentariu

Rostul și mai ales utilitatea aparatului radar tocmai astea sunt și anume să nu fie văzut pentru a te dermina pe tine, ca și conducător auto, să respecți regimul legal de viteză pe toate drumurile unde acesta este instituit nu numai acolo unde vezi acest radar.

Ca atare, polițiștii pot sta, cu aparatul radar, la pândă, oriunde doresc și oricum au posibilitatea de a surprinde, pe tine, cel care ai senzația că șoseaua este numai a ta.

În metodologia de lucru cu aparatul radar nu se specifică cum și unde trebuie acesta poziționat, pe ce autospecială, inscripținată sau nu, excepție făcând câteva cazuri ce țin de partea tehnică, de interferențe, ori de siguranța operatorului.

În mod normal, așa cum au exemplificat și antevorbitorii mei, apartura radar trebuie montată pe autospeciale ale poliției FĂRĂ ÎNSEMNE și nu pe cele inscripționate.

Poliția Rutieră TREBUIE să aibe și autospeciale neinscripționate, echipate cu camera video, aparatură radar și sistem special de averizare, acustic și luminos, cu care să patruleze pe strazi pentru a determina toți cocalarii să meargă normal tot timpul nu numai atunci când văd poliția.

Toate polițiile rutiere ale statelor membre UE și nu numai, folosesc acest tip de autospeciale, și încă multe, pentru că menținerea ordinii și șiguranței cetățenilor se mai bazează și pe principiul ”frica păzește bostănăria” nu numai pe ”drepturi”.

Link către comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Buna ziua, 

As avea si eu o nelamurire era ora 00:30 si ma plimbam prin localitate. Am mers pe un segment de drum drept cu 55km/h si am vazut un radar prea tarziu. El mi-a dat semnal luminos albastru dar nu am oprit doar am redus viteza si m-am uitat in oglinda. S-ar putea sa patesc ceva ? Adica sunt doar curios incidentul sa petrecut acum 3zile. Eu de obicei nu incalc viteza cand imi permite drumul mai mult cu 5 km/h. Va multumesc !

Link către comentariu

Daca colegii ti-au facut semnal de oprire trebuia sa opresti si sa te supui controlului. Neoprirea la semnalul politistului constituie contraventie si se sanctioneaza cu puncte de amenda si cu retinerea permisului de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Ar trebui sa cunosti aceste lucruri daca detii permis de conducere!

Link către comentariu

Pai nu era semnalul luminos rosu penfru oprire iar cel albastru reducerea vitezei si acordarea de prioritate.. ? Nu era nici un politist in afara masini nu mi-a dat nici cu sirena nimic.. Pur si simplu mi-a dat un semnal luminos albastru.

Modificat de wickedlove
Link către comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna ziua.

 

Am fost amendat pentru depasirea limitei de viteza , masina de politie era indreptata cu spatele  si aparatul radar era intors la 180grade , astfel filmarea si detectia era facuta prin geamul din spate ( luneta autospecialei) luneta are niste rezistente metalice pentru dezaburire ....

Intrebarile mele sunt:

Este legal sa se masoare viteza prin luneta din spate ? (Este prima data cand vad o astfel de practica)

Rezistentele metalice pentru dezaburire din luneta pot sa influenteze masurarerea vitezei ? Daca NU, este un document care sa ateste acest lucru ?

 

Va Multumesc

  • Displace 3
Link către comentariu
  • Membru

Dacă vrei consultanță juridică în vederea contestării sancțiunii primite, angajează-ți un avocat.

Noi nu oferim răspunsuri unor persoane care încalcă legea și care nu sunt în stare să-și asume consecințele acțiunilor lor. Fii demn și nu mai căuta tot felul de tertipuri pentru a scăpa de o sancțiune aplicată corect.

 

Link către comentariu

Nu stiu de unde ati ajuns la concluzia ca nu imi asum greseala si ca as vrea sa contest PV .... am vrut doar sa stiu de la cineva din serviciu daca este normal/legal aceasta practica cu radarul intors la 180grade.

Asa ati vorbit de parca sistemul este perfecti si noi astia care mai depasim viteza suntem niste delicventi ce nu avem dreptul la o conversatie logica ...

  • Displace 3
Link către comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salut. 

 

Întrebarea 1:Radarul era pus pe un sens de mers dar cand  s-a făcut verde la semafor agentul operator a mișcat radarul continuu ca sa il puna pe celalalt sens de mers si in timp ce ma filma tot il misca(radar tip autovision) . Este ok?  Ora 19 53 

Întrebarea 2: Peste 800m eu mergând drept și fara sa ma opresc (subliniez aici faptul ca nu avea cum sa ajungă înaintea mea echipajul de politie) sunt oprit de un echipaj de politie pentru verificarea declarației covid si actele mașinii. Totul in regula plec mai departe. Asta s-a întâmplat la 19 58.

La ora 21 sunt oprit in același loc de același agent care mi-a verificat actele ca sa imi încheie proces verbal pentru ora 19 53 ca am circulat cu viteza. La dosar mi s-au adus atestatul operator radar, metrologia radarului etc de pe mașina cu numărul 2 de politie. 

Iar seria și nr aparat radar nu sunt trecute in PV.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.