Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebare despre aparatul radar


BlaBla

Recommended Posts

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea intrebare si in acelasi timp vreau sa stiu daca este 'legal' ca organele care stau cu radarul au voie sa se ascunda sub POMI,DUPA TUFE,DUPA MASINI PARCATE LA POARTA OAMENILOR SI SA SURPRINDA DE LA SPATE, Mi-a fost retinut permisul de consucere pentru 90 de zile pentru viteza, agentii care m'au surprins erau atat de bine camuflati in cat nu i'am vazut abea pana am trecut de ei, si nu au fost corecti pentru ca in fata mea mai circula o masina cu aceasi viteza si nu a fost oprita....

Link to comment

Este foarte legal...Masura politistilor este corecta! Trebuie sa invatati ca respectarea regulilor de circulatie si a vitezei legale sunt permanente , obligatorii...nu doar la vederea unui echipaj de Politie...Daca soferii ar intelege aspectul acesta circulatia pe drumurile publice ar fi mult mai sigura!

 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

Ipocrizia si nesimtirea au fost ridicate la rang de arta in Romania. Unii asa au inteles din Codul Rutier, ca limitele de viteza "e pentru fraieri" si doar la vederea radarului trebuie respectate. Si uite asa mor oameni nevinovati pe soselele patriei. Inca la noi sanctiunile sunt prea blande raportate la inconstienta unora din trafic. Alte cuvinte sunt de prisos.

P.S. : Marius, ti-am dat un minus din greseala. Degetele boante si displayul mic. :))

 • Upvote 2
Link to comment

Oare când o să ne obişnuim că cel care ne opreşte din acţiunile de ,,bizoni ai străzii", ne vrea binele şi nu este duşmanul nostru????

 • Upvote 1
Link to comment

mor pe genul asta de oameni, alearga cu 80+ si cand vede un MCV franeaza pana la 45km/h... dovada ca ei habar nu au care sunt limitele de viteza pe sectorul respectiv de drum, de multe ori am patit-o in zone de 60 unde recunosc, merg aproape de 70

Link to comment

Rostul și mai ales utilitatea aparatului radar tocmai astea sunt și anume să nu fie văzut pentru a te dermina pe tine, ca și conducător auto, să respecți regimul legal de viteză pe toate drumurile unde acesta este instituit nu numai acolo unde vezi acest radar.

Ca atare, polițiștii pot sta, cu aparatul radar, la pândă, oriunde doresc și oricum au posibilitatea de a surprinde, pe tine, cel care ai senzația că șoseaua este numai a ta.

În metodologia de lucru cu aparatul radar nu se specifică cum și unde trebuie acesta poziționat, pe ce autospecială, inscripținată sau nu, excepție făcând câteva cazuri ce țin de partea tehnică, de interferențe, ori de siguranța operatorului.

În mod normal, așa cum au exemplificat și antevorbitorii mei, apartura radar trebuie montată pe autospeciale ale poliției FĂRĂ ÎNSEMNE și nu pe cele inscripționate.

Poliția Rutieră TREBUIE să aibe și autospeciale neinscripționate, echipate cu camera video, aparatură radar și sistem special de averizare, acustic și luminos, cu care să patruleze pe strazi pentru a determina toți cocalarii să meargă normal tot timpul nu numai atunci când văd poliția.

Toate polițiile rutiere ale statelor membre UE și nu numai, folosesc acest tip de autospeciale, și încă multe, pentru că menținerea ordinii și șiguranței cetățenilor se mai bazează și pe principiul ”frica păzește bostănăria” nu numai pe ”drepturi”.

Link to comment
 • 4 months later...

Buna ziua, 

As avea si eu o nelamurire era ora 00:30 si ma plimbam prin localitate. Am mers pe un segment de drum drept cu 55km/h si am vazut un radar prea tarziu. El mi-a dat semnal luminos albastru dar nu am oprit doar am redus viteza si m-am uitat in oglinda. S-ar putea sa patesc ceva ? Adica sunt doar curios incidentul sa petrecut acum 3zile. Eu de obicei nu incalc viteza cand imi permite drumul mai mult cu 5 km/h. Va multumesc !

Link to comment

Daca colegii ti-au facut semnal de oprire trebuia sa opresti si sa te supui controlului. Neoprirea la semnalul politistului constituie contraventie si se sanctioneaza cu puncte de amenda si cu retinerea permisului de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Ar trebui sa cunosti aceste lucruri daca detii permis de conducere!

Link to comment

Pai nu era semnalul luminos rosu penfru oprire iar cel albastru reducerea vitezei si acordarea de prioritate.. ? Nu era nici un politist in afara masini nu mi-a dat nici cu sirena nimic.. Pur si simplu mi-a dat un semnal luminos albastru.

Edited by wickedlove
Link to comment

Poate au fost „localii”, pentru că ei folosesc doar lumină de culoare albastră și au mașinile asemănătoare cu cele ale poliției și se mai bagă în seamă câte o dată.

 

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 years later...

Buna ziua.

 

Am fost amendat pentru depasirea limitei de viteza , masina de politie era indreptata cu spatele  si aparatul radar era intors la 180grade , astfel filmarea si detectia era facuta prin geamul din spate ( luneta autospecialei) luneta are niste rezistente metalice pentru dezaburire ....

Intrebarile mele sunt:

Este legal sa se masoare viteza prin luneta din spate ? (Este prima data cand vad o astfel de practica)

Rezistentele metalice pentru dezaburire din luneta pot sa influenteze masurarerea vitezei ? Daca NU, este un document care sa ateste acest lucru ?

 

Va Multumesc

 • Downvote 3
Link to comment
 • Member

Dacă vrei consultanță juridică în vederea contestării sancțiunii primite, angajează-ți un avocat.

Noi nu oferim răspunsuri unor persoane care încalcă legea și care nu sunt în stare să-și asume consecințele acțiunilor lor. Fii demn și nu mai căuta tot felul de tertipuri pentru a scăpa de o sancțiune aplicată corect.

 

Link to comment

Nu stiu de unde ati ajuns la concluzia ca nu imi asum greseala si ca as vrea sa contest PV .... am vrut doar sa stiu de la cineva din serviciu daca este normal/legal aceasta practica cu radarul intors la 180grade.

Asa ati vorbit de parca sistemul este perfecti si noi astia care mai depasim viteza suntem niste delicventi ce nu avem dreptul la o conversatie logica ...

 • Downvote 3
Link to comment
 • 1 year later...

Salut. 

 

Întrebarea 1:Radarul era pus pe un sens de mers dar cand  s-a făcut verde la semafor agentul operator a mișcat radarul continuu ca sa il puna pe celalalt sens de mers si in timp ce ma filma tot il misca(radar tip autovision) . Este ok?  Ora 19 53 

Întrebarea 2: Peste 800m eu mergând drept și fara sa ma opresc (subliniez aici faptul ca nu avea cum sa ajungă înaintea mea echipajul de politie) sunt oprit de un echipaj de politie pentru verificarea declarației covid si actele mașinii. Totul in regula plec mai departe. Asta s-a întâmplat la 19 58.

La ora 21 sunt oprit in același loc de același agent care mi-a verificat actele ca sa imi încheie proces verbal pentru ora 19 53 ca am circulat cu viteza. La dosar mi s-au adus atestatul operator radar, metrologia radarului etc de pe mașina cu numărul 2 de politie. 

Iar seria și nr aparat radar nu sunt trecute in PV.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.