Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat pentru depasirea interzisa


Ioan73

Recommended Posts

Buna ziua in urma cu 20 de zile mia sunspendat permisul de conducere pentru depasirea interzisa camioanelor eu eram cu o autoutilitara 3.5 t maxim autorizat si era o portiune de drum care era depasirea interzisa camioanelor am refuzat sa semnez procesul verbal si nici pana acum nu mia venit procesul acasa ca sa pot face contestatie de si dovada mia expirat de 5 zile va rog sa imi spuneti tot ce inseamna autoutilitara se incadreaza in acea categorie depasirea interzisa camioanelor. Si daca am vreo sansa sa mil recuperez daca fac contestatie.va multumesc.

Link to comment
  • Member

Cu mentiunea ca nu am lucrat si probabil nu o sa lucrez vreodata ca si politist rutier, o sa incerc sa iti raspund din ce imi amintesc de cand am facut scoala de soferi.

Indicatorul de care vorbesti tu nu se numeste "Depasirea interzisa camioanelor" ci "Depasirea interzisa autovehiculelor destinate transportului de marfuri"

Autoutilitara ta, chiar si de 3.5 t, dupa parerea mea se incadreaza la autovehicul destinat transportului de marfa. Tot din ce imi amintesc din scoala, pe sectorul de drum unde e montat acest indicator, pot efectua depasiri microbuzele destinate transportului de persoane si chiar autocarele, deoarece indicatorul se adreseaza strict conducatorilor de autovehicule pt transport marfa.

 

Poate ai noroc si confirma sau infirma cele spuse de mine un coleg care lucreaza la Politia Rutiera.

 

PS: "mi-a" - nicioadata "mia", decat daca te referi la puiul de sex feminin al oaiei  :lol:

Edited by RPG
  • Upvote 4
Link to comment

Niciodată nu este târziu să mai citești un pic codul rutier ioan73, cred ca acesta este un moment prielnic.

Nu te forta, citeste rar si poti să începi cu datele din certificatul de înmatriculare al vehiculului pe care îl conduceai. Spor la treabă.

  • Upvote 2
Link to comment

Multumesc pentru raspuns.asa este indicatorul este unul singur si se refera la autovehiculele destinate transport marfa dar aici se incadreaza si logan van si cady, si am fost la politia tutiere si nici ei nu stie ma intrebat politistul ca cat are maxim autorizat masina am zis ca 3.5t mia zis dute domnule si fa contestatie ca castigi. deci nimeni cu autoutilitare mici nu tine cont de acel indicator.

  • Downvote 2
Link to comment

Daca te-ai interesat si esti sigur "ca castigi" de ce ai mai cerut parerea pe forum? In rest, sunt de parere in cazul tau karma nu vrea ca tu sa ai permis! 

Link to comment
  • 4 years later...

Buna seara!

Permisul mi-a fost suspendat 30 zile pentru depasire neregulamentara. In momentul respectiv, s-a constatat ca permisul era expirat de aproximativ o luna de zile.  Perioada de suspendare expira pe data de 3 martie. Fisa medicala am facut-o, urmeaza sa depun dosarul pentru preschimbare permis, m-am programat online pentru 5 martie (atunci am gasit zi libera), deci la 2 zile dupa ispasirea perioadei de suspendare.

Intrebarile mele sunt:         

                                       1.Daca permisul nu este ridicat de la politie, fiind retinut pina pe 3 martie inclusiv, eu pot sa conduc pe 4 martie ?  Deci pot sa conduc dupa perioada de suspendare, chiar daca nu l-am ridicat de la politie????

                                       2.Cand primesc permisul preschimbat, pe loc, in ziua cand depun dosarul ????

O seara buna!

Link to comment
  • Marius changed the title to Permis suspendat pentru depasirea interzisa

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.