Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Moped inmatriculare veche - ITP nou


Karl
 Share

Question

Am un moped inmatriculat la primarie in 2010. Nu aveam actele mopedului. Am fost trimis de la primarie prima data la un notar sa fac o declaratie pe proprie raspundere ca mopedul nu e furat, apoi am trecut pe la un service auto autorizat pe vremea aceea pentru aprobarea mopedului inscrierii in circulatie. Atunci nu era nevoie itp. Cu cele doua documente am mers la primarie si am inscris mopedul primind nr. galbene si un certificat de inregistrare. Am facut asigurare si i-am dat ,,bice``.

In acel an 2010 nu aveam permis, si am facut curs ca sa pot obtine un Certificat de absolvire pentru moped.Am circulat cu mopedul pana s-a dat legea ce anula certificatul fiind nevoie de permis AM, B, ....

Asta iarna am luat permis cat.B. 

Apoi am aflat de itp obligatoriu.

Am intrebat la primarie despre itp si mi-au zis ca mopedele cu nr. de primarie inregistrate inainte de a se da legea, pot circula fara itp.

Altii spun ca e obligatoriu la toate. Sunt confuz. Este unde va o lege sa specifice asta?

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Este obligatorie itp. Mergi la RAR pentru a ți se emite carte de identitate pentru vehicul și aici efectuezi și prima itp. Asa trebuia să procedezi încă de la început. Cel de la primărie nu a respectat legea când ti-a eliberat plăcute de înregistrare deși tu nu aveai cartea de identitate de la RAR.

Art. 9. - (1) Pentru a fi înmatriculate, înregistrate sau admise în circulaţie, autovehiculele, remorcile şi tramvaiele trebuie să fie omologate în condiţiile legii.

(2) Categoriile de vehicule care pot fi admise în circulaţie fără a fi omologate se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului, cu avizul Ministerului Administraţiei şi Internelor – Inspectoratul General al Poliţiei Române, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(3) Documentul care atestă omologarea este cartea de identitate a vehiculului, eliberată în condiţiile legii.

Edited by 25tess
Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Ai grijă pentru că în situaţia în care eşti depistat conducând scuterul pe drumurile publice rişti o pedeapsă cu închisoare de la unu la trei ani şi anularea permisului de conducere.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Multumesc frumos pentru raspunsuri. De doi ani nu mai folosesc mopedul, vreau sa fiu cu actele in regula.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.