Jump to content
POLITISTI.ro

Ce se intampla daca conduci cu permis retinut


MEG

Recommended Posts

Buna ziua

As dori sa stiu ce mi s-ar putea intampla cu permisul daca am fost oprit de politie si au constatat ca aveam deja permisul retinut

Link to comment
 • Moderator

Se întocmeşte dosar de cercetare penală, întrucât conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, conform Codului Penal.

 

În plus, conform art. 114 alin.(1) lit. b din OUG 195/2002, după condamnarea printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 335 alin. (2) Cod Penal (conducerea unui auto în perioada când exercitarea dreptului de a conduce a fost suspendată), permisul de conducere se anulează.

Link to comment

Permisul l-ai luat de la „alimentara” din colț, pentru că dacă-l luai prin examen, nu mai puneai asemenea întrebare stupidă.

Link to comment

Trebuia sa te sperii cand te-ai urcat in autovehicul si ai si condus,cu permisul suspendat! Asta denota inconstienta si necunoastere a legii a unora ca dvs. Vorba aia: 'unde nu-i cap e vai de picioare''!

Link to comment

NU...M-am urcat la volan pentru ca,copilul vecinei mele se simtea foarte rau,ajunsese la urgenta!!!...Moare un om si pe mine ma durea in cot de situatia lui?...Am incercat sa ajut!!!!...Nu m-am urcat la volan pana in momentul ala....Stiam ca am permisul suspendat,dar totusi,era viata unei persoane!!!   Daca ma intelegeti e ok,daca nu....

 

Link to comment
 • Moderator

Pentru astfel de situații există ambulanță. Te rog, scutește-ne cu aceste motivații penibile, pentru că nu interesează pe nimeni.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Din ce spui reiese că ajunsese deja la urgenţă, deci nu te-ai urcat la volanul ambulanţei. Asta înseamnă că puteai foarte bine să iei un taxi. 

Link to comment

Asa e..traiesc la tara,si e mai greu....l-am dus la spitalul din comuna,atat!!...Dar ok,,voi sunteti  pusi aici sa "ajutati" ....am vorbit frumos,v-am intrebat,am spus motivul meu,si e unul cat se poate de adevarat!,,dar nu stau sa va povestesc acum toata intamplarea...Am cerut doar cateva informatii!!

Link to comment
 • Moderator

Stai liniştit şi flexat că "nu suntem puşi aici" să te ajutăm ori să-ţi oferim răspunsuri nici ţie şi nimănui. O facem doar dacă vrem şi când considerăm că cel care întreabă merită. Atitudinea asta de cetăţean plin de drepturi nu îşi are locul aici, pentru că aici nu suntem la serviciu şi nu avem absolut nicio obligaţie.
Ai priceput? Dacă nu reuşeşti, nu-i nicio problemă, ne putem lipsi fără nicio problemă de prezenţa ta şi îţi vei căuta informaţiile ori răspunsurile în altă parte.
Învăţaţi să oferiţi respect, dacă doriţi să fiţi trataţi cum se cuvine.

Link to comment

Am inteles..Imi pare rau daca v-am deranjat cu atittudinea mea!!!....Doar intelegeti-ma ca is foarte stresat...Am gresit,recunosc!! Nu au loc aici motivele mele!!! Aveam nevoie de raspunsurile voastre!!!

Link to comment

In primul rand ai gresit si faptul ca recunosti acest aspect e un lucru bun intrucat ai constientizat ca ceea ce ai facut e contrar legii. In ceea ce priveste "motivatia" ta cu urgenta, asta nu constituie un caz de inlaturare a caracterului penal al faptei. Fapta savarsita de tine exista si a fost comisa cu intentie intrucat aveai cunostinta ca nu ai dreptul sa conduci dar ai ales sa "treci cu vederea" aspectul acesta. In ceea ce priveste eventualele consecinte ale savarsirii infractiunii colegii mei ti-au explicat care ar putea fi cele mai drastice consecinte, insa exista si posibilitatea, mai blanda ce-i drept, ca judecatorul de caz sa iti stabileasca o pedeapsa cu suspendare si o amanare a aplicarii pedepsei sau o renuntare la aplicarea pedepsei - in acest caz nu mai intervine anularea permisului de conducere ci o suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioada de 90 zile. Consulta art. 103 alin. 1 lit. C din OUG 195/2002 rep.

 • Upvote 1
Link to comment

Ce e trecut e in trecut, nu se mai poate schimba. O sa ai cel putin dosar penal. Motivul pentru care te-ai urcat la volan sa iesi pe strada e neimportant.

 

Ti-ai pus cumva intrebarea "ce se intampla daca...?" si inlocuieste punctele cu: "esti prins", "ai un accident (chiar fara sa fii vinovat" etc, apoi sa evaluezi daca merita sau nu.

Mergi pe internet si revizuieste codul rutier daca l-ai uitat sau daca nu l-ai citit cand a trebuit sa promovezi testul pentru permis. Iti ia 5-10 minute.

Atunci stii, cel putin dosar penal, cel mult puscarie si anularea permisului si o perioada lunga in care nu ai voie sa mergi la testul pentru un nou permis.

Merita pretul?

E bine sa iti pui astfel de probleme in viitor cand faci niste actiuni premeditate, cam asta ai de invatat din experienta asta, din pacate, lectie simtita pe viu.

Link to comment

Va multumesc pentru timpul acordat!!!...Nu a meritat,dar mi s-a intamplat,si regret,sincer!!....Sper ca o sa se rezolve totul cu bine!!!..."apocalipse","cezar1" ,Multumesc cuvintele acordate!!!

Link to comment
 • 2 weeks later...

Permisul l-ai luat de la „alimentara” din colț, pentru că dacă-l luai prin examen, nu mai puneai asemenea întrebare stupidă.

Teoretic, permisul se primeste de la autoritatile statului - Politia - dupa ce se constata ca indeplinesti toate conditiile si treci testarile. Practic, am auzit si eu ca erau niste librarii unde faceai comanda ca pe emag. La Pitesti si Arad. Erau.

 • Upvote 1
 • Downvote 8
Link to comment
 • Moderator

@Ici

Ai vrut să pari deştept, aşa-i?! Trebuie să te dezamăgesc şi să-ţi spun că nu ai reuşit. Dacă până acum nu ai aflat, reţine că NU Poliţia Română acordă permise de conducere. O altă instituţie, ce nu mai are nicio legătură cu poliţia examinează şi acordă permise de conducere încă din anul 2002. Îţi vine să crezi? Exact, din anul 2002.

Dacă nici după 14 ani de când aceste servicii au fost "descentralizate" şi au trecut "mai aproape de cetăţean" sub aripa autorităţilor locale, nu ai aflat că obţinerea permiselor de conducere nu mai are nicio legătură cu Poliţia Română, ce pretenţii putem să avem. Tu vei rămâne în lumea telespectatorilor fideli, care îşi iau permisul de la poliţie.

Link to comment

@Marius

 

Nu vreau sa par destept, dar daca tot incepi cu retorica asta:

1) ca sa nu doar par, ci sa sa si fiu destept, Politia nu are nici o legatura cu acordarea permisului de conducere? Ca sa fiu mai concis si sa nu zburdam pe campii, ca am auzit si eu de DRPCIV, examinatorii au grad in Politia Romana? E posibil sa fac confuzii, da imi scuzi ignoranta de contribuabil nepus la punct cu coclaurile legislatiei(fara ironie, chiar e stufoasa, neclara, si plina de exceptii);

2) Nu mai fiti sarcastici cu detinatorii ilegali de permis, pentru ca din pozitia de coleg cu cei care acorda astfel de permise, mie mi-ar fi cel putin rusine. Nu pentru ca exista astfel de oameni, ci pentru ca sunt majoritari in sistem; 

3) Ar trebui re-examinati toti cei care mai doresc sa conduca. Pe bune, cu camere ca la BAC. Inclusiv examinatorii dar si scolile. 

PS: mai era si la Alexandria, dar mai selectiv un pic. Era. Pana in 2012

Edited by Marius
Nu mai cita postările anterioare pentru că e inutil şi interis de regulamentul acestui website.
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Examinatorii ăia de care tot vorbeşti tu NU au niciun grad în Poliţia Română, pentru că NU fac parte din Inspectoratul General al Poliţiei Române. DRPCIV este o instituţie separată şi fără nicio legătură cu Poliţia Română, încă din anul 2002, de când se află sub coordonarea Prefecturilor.

Pot să fiu sarcastic şi aşa cum doresc, iar tu nu eşti în măsură să-mi ţii lecţii ori să-mi spui ce am de făcut. Ai priceput? Pune mâna citeşte, informează-te şi abia după să vii aici, să faci pe deşteptul. Până acum nu ai dovedit decât că habar nu ai pe ce lume trăieşti, te informezi de la tv şi probabil eşti un telespectator fidel al emisiunilor de genul Acces în rect, Căcatos şi Măruţă.

Mergi şi ţine lecţiile ăstea pe la colţul blocului, la o partidă de spart seminţe, pentru că aici nu au succes. Poliţia nu poate să dispună reexaminări şi alte închipuiri ale tale, dacă aceste chestiuni nu sunt prevăzute de legislaţie. Astfel de măsuri pot fi dispuse numai de legiuitor, adică de ăia pe care i-aţi trimis voi contribuabilii în Parlament. 

Mergi şi caută să faci pe deşteptul în altă parte, aici nu e locul potrivit. 

Link to comment
 • Moderator

Ai făcut un sondaj de opinie, un studiu ştinţific de îţi permiţi să pui verdicte şi să spui că un anumit tip de indivizi sunt majoritari în sistem sau doar tragi astfel de concluzii datorate "obiectivităţii" din mass media românească?

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.