Jump to content
POLITISTI.ro

Redobandire permis de conducere suspendat


Bobyf

Recommended Posts

Buna ziua,  am o intrebare legata de expirarea suspendarii si redobandirii permisului de conducere , in cazul de fata dupa 30 de zile.  Stiu ca dupa expirarea termenului trebuie sa merg cu dovada pentru recuperarea permisului. Am de parcurs o distanta de aproximativ 50 km pana la directia de care apartin. Pot sa parcurg aceasta distanta cu masina imediat ce a expirat suspendarea(desi  nu am permisul "in mana") sau inca nu e valabil permisul pana nu semnez recuperarea la sediul DRPCIV ? 

Cum este reglementata intervalul dintre expirarea suspendarii si restituirea propriu-zisa ?

 

Multumesc anticipat.

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua,

 

Anul trecut am fost surprins de aparatul radar cu o viteza de 107km/h in localitate, si mi-a fost suspendat permisul pe 90 zile.

Am facut contestatie, si am pierdut anul acesta.

Problema e ca atunci cand l-am ridicat permisul cu certificat de grefa am semnat o hartie, ca, in cazul in care pierd procesul am obligatia sa depun permisul la politie in 15 zile.

Instiintarea de la tribunal mi-a venit pe 08mai, iar eu fiind plecat din tara nu l-am dus la politie, si mi s-a marit perioada automat cu 30 de zile.

Intrebarea mea este, daca ajung saptamana asta in tara, pot sa mai sustin examenul de scurtare a perioadei de suspendare?

Link to comment
 • 3 weeks later...

Buna ziua, daca mi s-a suspendat permisul pe 30 de zile, pentru neacordarea prioritatii pe trecerea de pietoni, dar nu s-a rezultat accident, iar permisul nu mi-a mai fost suspendat niciodata, mai trebuie sa dau examen sau nu?!

Link to comment
 • 1 year later...

Bună ziua, 

Va rog sa ma ajutați cu următoarea situație 

În data de 25.11.2017 am fost implicat într-un accident rutier care s-a soldat cu vătămare corporala. Pe scurt am încălcat art 135 lit f. Permisul mi-a fost reținut și am primit dovadă cu drept de circulație ptr 15 zile. Această dovada am prungit-o o singură dată pana în 9. 01.2017. Pe data de 10.04.2017 am fost la Parchet și am cerut prelungirea dovezii cu 30 de zile. În data 11.04 am primit ordonanța prin care mi s-a prelungit dovada pana în față de 10.05.2017. În data de 13 aprilie am primit acasă decizia de clasare a dosarului. Întrebarile mele sunt următoarele :

1)trebuie sa susțin examenul de redobândire 13 din 15? Eu din ce am citit la art 106 alin 1 lit a, trebuie susținut acest examen. Am un var polițist care susține ca nu trebuie sa mai dau examen. 

2)eram obligat sa ma duc la poliție cu ordonanța în termen de 5 zile sa predau permisul? Permisul meu oricum este la poliție. 

3)pot susține acest examen în fiecare zi sau de mai multe ori pe zi pana îl promovez? 

 

Mulțumesc 

Link to comment
 • 3 months later...

Vă salut! 

În data de 12.08.2017 am fost oprit de către un echipaj al poliției rutiere în vederea unu control (oprire din mers echipajul depășind pe partea stângă cu paleta în față)

Autovehiculul are plăcuțe de înmatriculare străine.

Am fost supus testului cu aparatul AcoolTest,  rezultatul a fost de 0,17g/l

S-a purcedat la reținerea permisului pe o perioadă de 90 de zile cu o dovadă fără drept de circulație și o amendă contravențională de 1350 de lei (parcă)

Am cooperat am semnat procesul verbal.

Acum, care este procedura pentru redobândirea permisului de conducere? După 90 de zile mă duc la Poliție și îl ridic pur și simplu? 

Am văzut că există o procedură prin care adresezi Domnului Comandat al serviciului rutier o scrisoare prin care soliciți reducerea pedepsei cu 30 de zile ?!

Dacă nu depun această cerere trebuie să dau obligatoriu examenul de redobândire?

Dacă depun cererea ce șanse am ca pentru acoolemia indicată de aparat să se și aprobe reducerea pedepsei ?

Nu doresc să achit amenda ! (dacă este imperios necesar voi purcede la achitarea amenzii)

Permisul s-a dobândit pe 16-12-2015,  am avut un singur eveniment, s-a clasat cauza (Dosar penal din culpă)

Aștept un răspuns din partea dvs. !

 

Mulțumesc!

Link to comment

În primul rând ai făcut foarte rău că ai condus mașina sub influența băuturilor alcoolice. 

Acum, înainte să treacă cele 90 de zile trebuie să dai examen pentru redobândirea permisului de conducere. 13 din 15. Obligatoriu. Nu îl promovezi, perioada de suspendare se majorează cu 30 de zile. Nu mergi să îl susții, la fel, se majorează perioada de suspendare cu 30 de zile. Adică 120 de zile.

Pentru a-ți fi redusă perioada de suspendare trebuie să dai examen, tot 13 din 15, la care trebuie să te programezi în prealabil și să-l susții înainte să treacă prima lună de suspendare pentru că altfel... e tardiv, însă nu trebuie să fi avut în ultimii doi ani de zile permisul de conducere reținut. Dacă în ultimii doi ani ai avut dreptul de a conduce suspendat, nu mai merge ceea ce se pare că în cazul tău s-a întâmplat. 

Pune mâna pe OUG 195/2002 și recitește-o pentru a promova examenul pe care, repet, ești obligat să îl dai, să nu stai cu 30 de zile în plus. 

Poliția nu te poate obliga să plătești amenda, cel puțin deocamdată, însă vor avea grijă primarii să plătești, într-un fel sau altul, pentru că banii din amenzile date de poliția rutieră merg la primării. 

 

Link to comment
 • 1 year later...

Doresc si eu sa ma ajutati cu raspunsuri concrete

Am permisul suspendat 90 de zile si am fost la examenul de redobandire in care am fost declarat ADMIS 

Nelamurirea mea daca prezint toate documentele necesare dinafara de chitanta achitari amenzi,imi voi putea ridica permisul sau nici macar sa depun cererea fara chitanta

Link to comment

Doresc si eu sa ma ajutati cu raspunsuri concrete

Am permisul suspendat 90 de zile si am fost la examenul de redobandire in care am fost declarat ADMIS 

Nelamurirea mea daca prezint toate documentele necesare dinafara de chitanta achitari amenzi,imi voi putea ridica permisul sau nici macar sa depun cererea fara chitanta?

Link to comment
 • 3 years later...

Buna ziua. Pe data de 21.01.2022 am fost luat de radar cu viteza de 102 km/h am primit dovada care mi sa expirat pe 5.02.2022. Am fost am dat examen și am fost admis, am primit prin posta o foaie care scrie ca mi sa redus perioada la 60 de zile deoarece trebuia la 30 de zile și nu înțeleg de ce🙄 mie îmi luase permisul pe 90 de zile

art 104 din O.U.G. 195/2002 R modificata prin Legea 130/2019

Link to comment
 • 2 months later...

S-a schimbat Codul rutier din 27 febr. 2022 ... Pedeapsa complementara se reduce cu o treime in cazul in care ai absolvit testul (de ex daca ai 90 de zile suspendare, se reduce cu 30 de zile, deci ramai cu 60 de zile suspendare; daca ai 150 zile suspendare, ramai cu 100 de zile suspendare).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.