Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Înmatriculare auto provenit din Belgia


miha30

Question

Bună ziua. Am luat o mașină de la un parc din ro,adusa din Belgia.tot de la un parc,care o avea de la un cetățean. Ca acte mi-a dat brieful,contractul dintre parcul din Belgia și cel din România, contractul dintre mine și parcul din România, cerul.întrebarea este dacă îmi trebuie și contractul dintre parcul din Belgia și cetățeanul care a dus mașină acolo. Pe ala nu îl am. Mulțumesc

Link to post
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator
Marius

Da, ai nevoie.

Sunt necesare toate documentele care să ateste dreptul de proprietate al celui care solicită înmatricularea asupra autovehiculului, în original şi în copie.


Link to post
Share on other sites
 • 0

Deci, faptul ca am celelalte contracte de vânzare cumpărare nu îmi atesta dreptul de proprietate?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Marius

Trebuie să ai documente prin care să dovedeşti că ai obţinut dreptul de proprietate de la ultimul proprietar care se află menţionat în documente oficiale eliberate de autorităţile din ţara de unde provine maşina. 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Dacă mașină ar fi avut zece proprietari înaintea mea, eu trebuia sa am toate cele zece contracte de vânzare cumpărare?

Link to post
Share on other sites
 • 0

Mulțumesc. Pe ala îl am. Ideea e ca cel de la parcul de unde am luat mașină a zis sa stau liniștita ca nu am nevoie de contractul ala,iar politistul de la inmatriculari care mi a dat nr roșii la fel a zis ca nu e o problema ca nu am ala.eu ce sa mai înțeleg?
Mulțumesc anticipat.

 

Scuze pentru insistenta. Mai am de la el și certificatul de origine și mi s-a spus că dacă în toate actele apare același nr de identificare al auto e în regulă.

 

Scuze pentru insistenta. Mai am de la el și certificatul de origine și mi s-a spus că dacă în toate actele apare același nr de identificare al auto e în regulă.

Link to post
Share on other sites
 • 0
matteovk

Salut!

As avea o intreabre legata de inmatricularea unui autovehicul din belgia. Am cumparat o masina de la o persoana cunoscuta, de incredere. Acesta a scos nr. rosii la masina si nu a avut nicio problema.

Ideea e ca in actele in care le-am primit am asa: certificatul de inmatriculare, act de vanzare intre un dealer beglian si un dealer slovac(copie), act de vanzare cumparare intre dealerul slovac si persoana de la care am luat eu masina (in original). Mentionez ca in cartea de identitate a masinii este trecut dealerul belgian.

Masina a trecut granita cu cel de la care am cumapart masina, a luat si numere rosii. El asa a primit de la parcul auto din belgia, doar copie dupa contractul dintre dealer si slovac.

Daca el a reusit sa intre in tara cu aceste acte, sa scoata numere rosii, sa o inscrie la taxe si impozite,credeti ca voi avea impedimente la inmatriculare? Pe autorizatia provizorie e trecut ca proprietar cel de la care am cumparat masina, ma gandesc ca nu ar fi primit acea autorizatie daca cei care i-au dat numerele rosii ar fi constatat diverse probleme.

Link to post
Share on other sites
 • 0
roxanasimo24

Buna ziua,

Am nevoie de o informatie. Am fost la drpciv si nu m-au lamurit cu nimic.

Vreau sa inmatriculez o masina cu numere rosi provizorii pe o perioada de 90 de zile. Este o masina cumparata din Belgia. Proprietarul masinii este cumnatul mare care este belgian. Mi-a facut un contract de vanzare cumparare,l-am completat impreuna. Atat numele lui cat si numele meu. Actele masinii sunt toate la mine. Ce acte am nevoie mai exact pentru a face inmatricularea provizorie ? Imi mai trebuie ceva de la proprietar ? Baiatul de la drpciv a spus ca nu e bun contractul pe care il am. Dar in Belgia asa se fac contractele. Va rog sa ma ajutati.sa stiu daca imi mai trebuie ceva de la proprietar, pentru a trece masina pe numele meu la inmatricularea provizorie

Link to post
Share on other sites
 • 0
Nicoletanico

Buna ziua.Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta careva.Am o masina cumparata si inmatriculata in belgia.Actul devanzare cumparare este pe numele meu ,iar talonul si numerele masinii sunt pe numele baiatului(din cauza ca eu aveam adresa provizorie nu am putut face talonul si numerele pe numele meu.baiatul avea adresa permanenta in belgia.)acum ca sa inscriu masina in romania trebuie sa fac un act de vanzare -cumparare pe numele baiatului?(avand in vedere ca masina va fi inmatriculata pe numele baiatului?) Radierea masinii se poate face din Romania si cat dureaza?itp-ul imi scade pe 3 octombrie si vreau sa stiu daca avem timp pentru a o inmatricula in romania avand in vedere ca este pandemie si nu putem merge in belgia acum recent.multumesc pentru ajutor

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.