Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Înmatriculare masina adusă din Olanda


emin3nt

Question

Buna ziua, am achizitionat recent o masina adusa de cineva din Olanda ( probabil un samsar ) si cum am fost slab informat nu am stiut sa verific toate documentele necesare masinii, am vazut talonul masinii ( cartea aceea mica si verde )  si contractul de vanzare cumparare a masinii si am crezut ca totul e ok insa am aflat cu stupoare ca mai lipseste un document, Brieful mare fara de care nu pot inmatricula masina . De aceea am nevoie de 3 lamuriri:

1. Ce este Brieful mare ( cumva cartea care atesta ca vehiculul a fost radiat in Olanda ?

2. Cei de la Serviciul inmatriculari mi-au spus ca in lipsa lui vor face o cerere catre autoritatile Olandeze ca sa afle daca pot inmatricula masina si vrea sa stiu care ar fi piedica? Ce raspuns trebuie sa vina din Olanda, ca masina e radiata sau ce?

3. Ce pot face in cazul in care nu primesc un raspuns favorabil, sa fac o calatorie in Olanda pentru a obtine actul lipsa ( care inca nu stiu ce reprezinta ) ? 

Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

18 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Mersi Marius de link insa stiu ca autoritatile din Romania au nevoie de confirmare, dar nu stiu ce confirmare, ce trebuie sa spuna Olandezi? Ca masina ce? E radiata, sau ...asta e nelamurirea mea fiindca daca nu ar fi radiata m-as duce eu in Olanda sa o radiez...sau nu stiu, de aia am pus cele 3 intrebari, ca sa ma lamuresc. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Exclusa plimbarea ta în Olanda. Singură soluție este să aștepți verificările celor de la Serviciul Înmatriculări Auto.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Eu astept, dar am auzit de cazuri in care raspunsul asteptat este negativ. Ce pot face atunci? Legal sunt propietar al masinii deci sunt indreptatit sa solicit autoritatilor olandeze sa mi se elibereze documente pierdute sau lipsa ? Sau nu am acest drept?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Mă îndoiesc de faptul ca îți vor elibera tie vreun document. Este posibil ca documentul care îți lipsește să fie reținut de poliție și atunci treburile se complică.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Ok...sper sa nu fie vreo problema cu el dar te rog sa imi spui ce reprezinta ala? Ce document e? Totusi masina a venit pe roti in Romania, are certificatul de inmatriculare original. Daca era vreo problema nu trebuiau sa il retina si pe asta ?

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Briful mare în general este echivalenul cărţii de identitate a vehiculului eliberat de RAR în România.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Briful mare în general este echivalenul cărţii de identitate a vehiculului eliberat de RAR în România.

ok...deci este ca la noi, daca proprietarul masinii pierde cartea de identitate se poate duce la RAR ca sa ceara eliberarea unui duplicat. Dar masina poate circula nu numerele de pe Tlon ( cu conditia sa aiba itp si asigurare ?) Nu-i asa?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

UPDATE: De vreo cateva zile tot comunic prin email cu RDW din Olanda ( un fel de RAR la ei acolo ) si am primit un raspuns de la ei precum ca masina nu mai este registrata in Olanda ( a fost trecuta la export, ceva de genul ) , nu mai poate circula acolo sau in alta tara. Ce inseamna asta, ca a fost radiata? Asta e semn ca autoritatile romane vor primi un raspuns favorabil ( pentru inmatriculare) cand vor comunica cu ei? Multumesc

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Da autoturismul este radiat din circulație. Acum rămâne să vedem când vor răspunde la solicitarea autorităților române.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua,

Am o problema, am achizitionat o masina din Germania si din pacate s-au pierdut/furat actele masinii, atat brief-ul mare cat si cel mic. Am doar o poza cu brieful mic dar poza este facuta astfel incat nu apare numele persoanei care a cumparat masina din Germania.

Am incercat sa contectez pe cineva din Germania sa vad daca ultimul proprietar din Germania ar putea sa scoata duplicat dar ....mai dureaza si asta.

Intrebarea e, pot scoate numere provizorii si sa fac RAR la masina pana se rezolva problema asta? Sau cum ar trebui sa procedez in situatia asta?

Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Ar trebui sa mergi la sediul SRPCIV din județul tău și sa întrebi acolo. Acest serviciu se ocupa de înmatriculări, fiind în subordinea prefecturii, dar nu are vreo legătură cu Politia Romana. Lucrătorii acestui serviciu nu sunt polițiști, ci doar au grade profesionale asemănătoare cu cele ale polițiștilor.

Acest site se adresează, în primul rand, polițiștilor, precum și celor care apreciază aceasta meserie sau care au nelămuriri cu privire la activitatea polițiștilor.

Politia Romana nu se ocupa cu eliberarea actelor de identitate, a permiselor de conducere, a pașapoartelor, și nici cu examinarea persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere sau cu înmatricularea autovehiculelor. Sunt servicii publice comunitare aflate în subordinea autorităților publice locale care se ocupa cu asa ceva.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Salut. de cateva zile am cumparat o masina provenita din Olanda. cel de la care am cumparat-o se ocupa cu vanzarea de masini. mi-a spus ca a venit pe roti cu ea in tara. ca si documente am urmatoarele: contractul de vanzare cumparare, acel card si hartia in care este prins cardul. am vazut destule topicuri pe net despre inmatricularea masinilor din Olanda. acum, intrebarea mea este: voi intampina probleme la inmatriculare daca am doar contractul, cardul si hartia in care este prins cardul? pe data de 4 imi expira perioada in care mai pot circula. multumesc 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

@viorelp, ai citit postarea mea de mai sus? Ce anume nu ai înțeles? Te crezi diferit și ai impresia ca vei primi alt răspuns? Greșit!

Fa un pic de mișcare și mergi la sediul SRPCIV din județul tău. Angajații acestui serviciu aflat în subordinea prefecturii îți vor da detalii despre înmatriculare.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

De cand am cumparat mașina a fost pierdut brieful mare , am facut cerere pentru alta carte , cat timp poate sa dureze sau pot sa fac alt ceva  pentru înmatriculare?

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua , 

vreau sa achizitionez un auto adus din Olanda, iar proprietarul are factura , cardul cu cip si anexa la care este atasat cardul , asigurarea. 

Cam atat. 

Se poate inmatricula in Romania doar cu aceste documente ? 

Multumesc ! 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Bună ziua, recent am cumpărat o mașină din Olanda dar nu am primit contractul de vânzare cumpărare, mașină este pe numele meu am toate actele ei, din păcate nu am acel contract V-C, am fost astăzi sa scot numerele roșii dar nu pot scoate fără acel contract. Am nevoie de ajutor sau un sfat ce e de făcut în situația asta? Țin să precizez ca nu mai dau de aceea persoană pentru a face rost de contractul V-C, aștept câteva sfaturi, mulțumesc. 

Edited by RobertXD
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Maşina este înmatriculată în Olanda pe numele tău? Sau doar documentele pentru circulaţie provizorie/temporară sunt pe numele tău?

Trebuie să ştii că Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de către serviciile publice comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează sub coordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de aproape 20 ani şi care nu mai au nicio legătură cu poliţia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.