Jump to content
POLITISTI.ro

Înmatriculare masina adusă din Olanda


emin3nt

Recommended Posts

Buna ziua, am achizitionat recent o masina adusa de cineva din Olanda ( probabil un samsar ) si cum am fost slab informat nu am stiut sa verific toate documentele necesare masinii, am vazut talonul masinii ( cartea aceea mica si verde )  si contractul de vanzare cumparare a masinii si am crezut ca totul e ok insa am aflat cu stupoare ca mai lipseste un document, Brieful mare fara de care nu pot inmatricula masina . De aceea am nevoie de 3 lamuriri:

1. Ce este Brieful mare ( cumva cartea care atesta ca vehiculul a fost radiat in Olanda ?

2. Cei de la Serviciul inmatriculari mi-au spus ca in lipsa lui vor face o cerere catre autoritatile Olandeze ca sa afle daca pot inmatricula masina si vrea sa stiu care ar fi piedica? Ce raspuns trebuie sa vina din Olanda, ca masina e radiata sau ce?

3. Ce pot face in cazul in care nu primesc un raspuns favorabil, sa fac o calatorie in Olanda pentru a obtine actul lipsa ( care inca nu stiu ce reprezinta ) ? 

Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de către serviciile publice comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează sub coordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de aproape 20 ani şi care nu mai au nicio legătură cu poliţia.

Link to comment
Share on other sites

Mersi Marius de link insa stiu ca autoritatile din Romania au nevoie de confirmare, dar nu stiu ce confirmare, ce trebuie sa spuna Olandezi? Ca masina ce? E radiata, sau ...asta e nelamurirea mea fiindca daca nu ar fi radiata m-as duce eu in Olanda sa o radiez...sau nu stiu, de aia am pus cele 3 intrebari, ca sa ma lamuresc. 

Link to comment
Share on other sites

Exclusa plimbarea ta în Olanda. Singură soluție este să aștepți verificările celor de la Serviciul Înmatriculări Auto.

Link to comment
Share on other sites

Eu astept, dar am auzit de cazuri in care raspunsul asteptat este negativ. Ce pot face atunci? Legal sunt propietar al masinii deci sunt indreptatit sa solicit autoritatilor olandeze sa mi se elibereze documente pierdute sau lipsa ? Sau nu am acest drept?

Link to comment
Share on other sites

Mă îndoiesc de faptul ca îți vor elibera tie vreun document. Este posibil ca documentul care îți lipsește să fie reținut de poliție și atunci treburile se complică.

Link to comment
Share on other sites

Ok...sper sa nu fie vreo problema cu el dar te rog sa imi spui ce reprezinta ala? Ce document e? Totusi masina a venit pe roti in Romania, are certificatul de inmatriculare original. Daca era vreo problema nu trebuiau sa il retina si pe asta ?

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Briful mare în general este echivalenul cărţii de identitate a vehiculului eliberat de RAR în România.

Link to comment
Share on other sites

Briful mare în general este echivalenul cărţii de identitate a vehiculului eliberat de RAR în România.

ok...deci este ca la noi, daca proprietarul masinii pierde cartea de identitate se poate duce la RAR ca sa ceara eliberarea unui duplicat. Dar masina poate circula nu numerele de pe Tlon ( cu conditia sa aiba itp si asigurare ?) Nu-i asa?

Link to comment
Share on other sites

UPDATE: De vreo cateva zile tot comunic prin email cu RDW din Olanda ( un fel de RAR la ei acolo ) si am primit un raspuns de la ei precum ca masina nu mai este registrata in Olanda ( a fost trecuta la export, ceva de genul ) , nu mai poate circula acolo sau in alta tara. Ce inseamna asta, ca a fost radiata? Asta e semn ca autoritatile romane vor primi un raspuns favorabil ( pentru inmatriculare) cand vor comunica cu ei? Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Da autoturismul este radiat din circulație. Acum rămâne să vedem când vor răspunde la solicitarea autorităților române.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Buna ziua,

Am o problema, am achizitionat o masina din Germania si din pacate s-au pierdut/furat actele masinii, atat brief-ul mare cat si cel mic. Am doar o poza cu brieful mic dar poza este facuta astfel incat nu apare numele persoanei care a cumparat masina din Germania.

Am incercat sa contectez pe cineva din Germania sa vad daca ultimul proprietar din Germania ar putea sa scoata duplicat dar ....mai dureaza si asta.

Intrebarea e, pot scoate numere provizorii si sa fac RAR la masina pana se rezolva problema asta? Sau cum ar trebui sa procedez in situatia asta?

Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

Ar trebui sa mergi la sediul SRPCIV din județul tău și sa întrebi acolo. Acest serviciu se ocupa de înmatriculări, fiind în subordinea prefecturii, dar nu are vreo legătură cu Politia Romana. Lucrătorii acestui serviciu nu sunt polițiști, ci doar au grade profesionale asemănătoare cu cele ale polițiștilor.

Acest site se adresează, în primul rand, polițiștilor, precum și celor care apreciază aceasta meserie sau care au nelămuriri cu privire la activitatea polițiștilor.

Politia Romana nu se ocupa cu eliberarea actelor de identitate, a permiselor de conducere, a pașapoartelor, și nici cu examinarea persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere sau cu înmatricularea autovehiculelor. Sunt servicii publice comunitare aflate în subordinea autorităților publice locale care se ocupa cu asa ceva.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Salut. de cateva zile am cumparat o masina provenita din Olanda. cel de la care am cumparat-o se ocupa cu vanzarea de masini. mi-a spus ca a venit pe roti cu ea in tara. ca si documente am urmatoarele: contractul de vanzare cumparare, acel card si hartia in care este prins cardul. am vazut destule topicuri pe net despre inmatricularea masinilor din Olanda. acum, intrebarea mea este: voi intampina probleme la inmatriculare daca am doar contractul, cardul si hartia in care este prins cardul? pe data de 4 imi expira perioada in care mai pot circula. multumesc 

Link to comment
Share on other sites

@viorelp, ai citit postarea mea de mai sus? Ce anume nu ai înțeles? Te crezi diferit și ai impresia ca vei primi alt răspuns? Greșit!

Fa un pic de mișcare și mergi la sediul SRPCIV din județul tău. Angajații acestui serviciu aflat în subordinea prefecturii îți vor da detalii despre înmatriculare.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

De cand am cumparat mașina a fost pierdut brieful mare , am facut cerere pentru alta carte , cat timp poate sa dureze sau pot sa fac alt ceva  pentru înmatriculare?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Buna ziua , 

vreau sa achizitionez un auto adus din Olanda, iar proprietarul are factura , cardul cu cip si anexa la care este atasat cardul , asigurarea. 

Cam atat. 

Se poate inmatricula in Romania doar cu aceste documente ? 

Multumesc ! 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Bună ziua, recent am cumpărat o mașină din Olanda dar nu am primit contractul de vânzare cumpărare, mașină este pe numele meu am toate actele ei, din păcate nu am acel contract V-C, am fost astăzi sa scot numerele roșii dar nu pot scoate fără acel contract. Am nevoie de ajutor sau un sfat ce e de făcut în situația asta? Țin să precizez ca nu mai dau de aceea persoană pentru a face rost de contractul V-C, aștept câteva sfaturi, mulțumesc. 

Edited by RobertXD
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Maşina este înmatriculată în Olanda pe numele tău? Sau doar documentele pentru circulaţie provizorie/temporară sunt pe numele tău?

Trebuie să ştii că Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de către serviciile publice comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează sub coordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de aproape 20 ani şi care nu mai au nicio legătură cu poliţia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Buna ziua, as dorii niste informatii daca ma poate lamurii cineva, doresc sa achizitionez un vehicul adus recent din Olanda, respectivul tip mi a spus ca a radiat masina si aceasta nu mai este imatriculata in Olanda, urmand sa scoata numere rosii zilele astea, as dorii sa stiu ce acte imi trebuie mai exact sa primesc de la el cand o sa o cumpar, daca mai este nevoie de certificat fiscal auto, dânsul mi a spus ca nu mai este nevoie aceasta fiind radiata, daca avea datorii nu o putea radia, in principiu ce acte ar trebuii sa primesc de la el ca sa pot imatricula masina fara lipsuri..am cautat pe internet, dar nu prea m am lamurit in totalitate. Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Vehicul achiziţionat din UE care a mai fost înmatriculat. Documente necesare:

  1. Cererea solicitantului. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, datele acesteia se vor înscrie în cuprinsul cererii;
  2. Dovada înregistrării în evidențele organului fiscal al autorității publice locale în a cărui rază de competență proprietarul (sau utilizatorul în cazul vehiculelor care fac obiectul unui contract de leasing financiar) își are domiciliul, sediul ori reședința în cazul persoanelor fizice cu domiciliul în străinătate. Aceasta constă în înscrierea numărului de înregistrare în Registrul de evidenţă a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării, pe actul de înstrăinare-dobândire. În cazul înmatriculării temporare a vehiculelor ce urmează a fi înmatriculate în alt stat nu este necesară depunerea dovezii înregistrării în evidențele organului fiscal al autorității publice locale; 
  3. Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare - 49 lei. 
  4. Actul de identitate al solicitantului, în original. În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu: certificat constatator eliberat de Oficiul Național al Registrului Comerțului), precum și împuternicirea reprezentatului legal al acestora - Delegaţie; În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, se vor prezenta actul de identitate sau, după caz, documente care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie.
  5. Procura specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât proprietarul vehiculului.
  6. Copia contractului de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie (RCA), încheiat pe numele proprietarului vehiculului, în termenul de valabilitate al acestuia;
  7. Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului în forma prevăzută de lege la data dobândirii dreptului de proprietate, în original şi în copie, înregistrat în Registrul de evidență a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării în România, instituit la nivelul organului fiscal local; În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, se va prezenta şi documentul care să ateste dreptul legal în virtutea căruia persoana poate folosi vehiculul, în original şi în copie. În cazul în care vehiculul este folosit în sistem leasing se poate prezenta un extras din contractul de leasing, care să conţină cel puţin părţile, obiectul şi durata contractului, datele de identificare ale vehiculului şi semnăturile părţilor, în original şi copie;
  8. Dacă persoana care a realizat achiziția intracomunitară a mijlocului de transport și solicită înmatricularea acestuia nu este înregistrată în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, pe lângă documentele prevăzute mai sus, aceasta trebuie să depună, după caz: 
    1. - formularul "Certificat privind atestarea plății taxei pe valoarea adăugată, în cazul achizițiilor intracomunitare de mijloace de transport”, emis de ANAF și prevăzut de Ordinul președintelului Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor "Certificat privind atestarea plății taxei pe valoarea adăugată, în cazul achizițiilor intracomunitare de mijloace de transport” și "Certificat”, precum și a procedurii de eliberare a acestora; SAU
    2. - formularul "Certificat”, emis de ANAF și prevăzut de Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor "Certificat privind atestarea plății taxei pe valoarea adăugată, în cazul achizițiilor intracomunitare de mijloace de transport” și "Certificat”, precum și a procedurii de eliberare a acestora.
  9. Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
  10. Certificatul de autenticitate al vehiculului eliberat de Registrul Auto Român, cu excepţia autovehiculelor destinate competiţiilor sportive şi a vehiculelor istorice;
  11. Documentele de înmatriculare eliberate de autorităţile străine, în original, precum şi plăcuţele străine cu numărul de înmatriculare;
  12. Plăcuţele cu numărul de înmatriculare a cărui combinație a fost păstrată anterior de către solicitant, în măsura în care acesta intenționează atribuirea combinației păstrate, cu ocazia înmatriculării. Acestea se restituie pe loc solicitantului numai dacă îndeplinesc cerințele impuse de standardele în vigoare, iar combinația numărului de înmatriculare nu a fost restricționată conform legii.
  13. Dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice, în termenul de valabilitate a acesteia;
  14. Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare (cu excepţia cazului în care acesta solicită atribuirea unei combinații a numărului de înmatriculare păstrate anterior). Plata se face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal în contul trezoreriei statului sau numerar la ghișeu odată cu depunerea documentelor;

Trebuie precizati că Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de către serviciile publice comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează sub coordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 20 ani şi care nu au nicio legătură cu poliţia.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.