Jump to content
POLITISTI.ro

Ce se ia in considerare?


Gagyi

Recommended Posts

Buna ziua. In noiembrie 2013 am fost filmat de aparatul radar cu o viteza de 103 km/h in localitate si bineinteles ca mi s-a retinut permisul si am primit o amenda contraventionala. 

Am analizat situatia, si avand nevoie de permisul de conducere permanent, din cauza serviciului, m-am decis sa fac contestatie la amenda primita.

Bineinteles, ca erau nereguli in proces, printre altele nr. de inmatriculare la care s-a atasat verificarea BRML nu corespundea ,cu cea a autoturismului MCV specificat in procesul verbal, numarul operatorului de pe aparatul Radar nu era la fel cu nr de identificare a agentului operator, constatator si in proces s-a specificat ca mi se suspenda permisul de conducere pentru 30 de zile.

Luna in curs am pierdut procesul incontestabil si intentionez, sa-mi predau permisul la politie.

Intrebarea mea este, pe ce perioada mi se suspenda permisul de conducere, stiu ca in conformitate cu legislatia in vigoare pentru depasirea vitezei legale, cu mai  mult de 50 km/h se retine permisul pentru 90 de zile, dar daca mi s-a scris pe procesul verbal 30 de zile, nu mi se retine 30 de zile, pana la urma urmei nici suma de amenda nu am stabilit-o eu, tot agentul de politie l-a stabilit...

Si daca se ia in considerare procesul verbal, care este baza legala, prin care pot sa-mi dovedesc dreptatea?

Va multumesc anticipat.

Link to comment
  • Moderator

Ce dreptate mai vrei?

Ai încălcat limita de viteză și ai fost sancționat corect, fapt stabilit prin hotărârea instanței de judecată. Ce vrei să mai dovedești?

Link to comment
  • Moderator

Pemisul se va reţine pe perioada prevăzută în lege. Indiferent dacă poliţistul ar dori să-ţi reţină permisul pe 10 ani şi am presupune că ar fi consemnat în procesul verbal aceea perioadă, permisul se reţine doar pe perioada prevăzută de lege.

Ai uzat de procedura legală prin care puteai să-ţi dovedeşti aşa-zisa "dreptate". Din moment ce un judecător a stabilit definitiv că eşti vinovat de comiterea contravenţiei şi deci ai încălcat legea, înseamnă că nu mai ai ce altă "dreptate" să cauţi ori să dovedeşti. Trebuie să-ţi asumi consecinţele faptelor cu demnitate.

  • Upvote 1
Link to comment

Dl Marius, nu vreau sa ma scot de sub acuzare, si nu am negat fapta comisa, dar daca jocul e cinstit si corect ar trebui sa fie si pt dl agent constatator, nu-i totuna ca scrii 30 sau 90, cred ca stim cu totii ca nu odata face exces de zel si politia, faptul ca merge fara centura cu un bec ars din far, vorbind la telefon, etc si vine sa te amendeze, pentru acceasi fapte... 

In fine, chiar nu am vrut sa ajung aici, am vrut, doar un sfat. 

Multumesc frumos, pentru sfaturi.

  • Downvote 2
Link to comment

Lamureşte-mă şi pe mine unde-i excesul de zel în cei 103km/h cu care te-ai deplasat dumneata în localitate...tinând cont că limita e de 50km/h.

Link to comment
  • Moderator

Chiar trăiesti cu impresia că noi aici dăm crezare tuturor "detaliilor" pe care le mentionează fiecare "abuzat european"?! Lasă grija fată de capra vecinului si concentrează-te să respecti tu legea. Si nu ar strica să mai citesti si legea cu ceva mai multă atentie.

Încearcă să scapi de mentalitatea asta specific românească ce se manifestă prin obsesia pentru capra vecinului. Sau vrei să ne spui că tu încalci legea si nu circuli legal pentru că există si politisti ce nu poartă centura de sigurantă sau pentru că există autospeciale ale politiei cărora nu le arde vreun bec? Chiar nu realizezi ridicolul logicii de care dai dovadă!?

De asemenea e bine să stii că nu e vorba de niciun joc! Respectă legea, circulă legal si nu vei mai avea niciun contact cu politistii de la rutieră. Retine următorul aspect: dacă circuli corect si respecti legea nu faci vreun favor politiei sau unui politist, te respecti pe tine si pe ceilalti participanti la trafic care circulă corect.

Link to comment

Da imi cer scuze, de la cei jigniti de mine, doar incercam sa cer cateva pareri, sfaturi, poate.. Nu am zis nici o clipa ca sunt cel mai cinstit om din Romania, incercam doar sa spun ca toti suntem oameni, indiferent de profesie si putem face greseli. Si sunt constient ca scriu pe un forum, care are foarte multi membri angajati in politie, tocmai de aceea m-am adresat membrilor acestui forum cu intrebarea mea.

Multumesc frumos.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.