Jump to content
POLITISTI.ro

Spray cu piper legal?

Postare recomandată

Publicat

O seara buna va urez stimatiilor si iertare ca va deranjez la ora asta... dupa cum am vazut pe acest forum sunt multe topicuri despre spray cu piper... si am si eu cateva nelamurir pe care nu le.am inteles.

1. Am varsta de 16 ani(impliniti) si vreau sa.mi iau un spray cu piper sa.l port cu mine pentru autoaparare si impotriva cainiilor. Am voie, avand in vedere ca am varsta de 16 ani sa.l port la mine? Vreau sa.l tin doar in scopul de autoaparare ai impotriva cainiilor, nu sa atac cu el fara motiv.

2. Sprayul este legal? Adica daca il folosesc in legitima aparare pot pati ceva? Sau daca ma prinde politia cu el in buzunar pot patii ceva?

P.S: imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale dar sunt le telefon si are ecranul mic.

multumesc anticipat!

Publicat

Conform Codului Penal art. 372 alin. 1 litera c, portul cat si folosirea acestuia in locurile mentionate, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un 1 an. 

Publicat

:lol:

Alta parere,

In Michigan e voie sa ai pe portiera masinii un spray cu piper.

Publicat

Pai ce pareri mai astepti daca legea spune ce spune. Crezi ca o alta parere schimba articolul sau cum?

• Apreciez 1
Publicat

Desii eu am vazut la alte posturi de pe acest forun ca este legal si doar daca il folosesti in alte scopuri inafara de a te apara( sa ataci tu primul cu el) se primeste amenda de la 100-500 de lei

Publicat

:lol:

Alta parere,

In Michigan e voie sa ai pe portiera masinii un spray cu piper.

Atunci ramai in Michigan. Pe teritoriul Romaniei se respecta legea din Romania.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Iav, Cezar1 era ironic si transmitea exact acelasi lucru pe care l-ai zis si tu.:)

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Desii eu am vazut la alte posturi de pe acest forun ca este legal si doar daca il folosesti in alte scopuri inafara de a te apara( sa ataci tu primul cu el) se primeste amenda de la 100-500 de lei

Dacă nu realizezi, reține că ești minor. 

Publicat

Multumesc de raspunsuri. E bine dd stiut ca pot murii taiat de tigani pe strada sau sfasiat de caini :) . O zi buna va doresc.

• Moderator
Publicat

E bine să stii că se poate întâmpla absolut orice. Poti merge pe stradă si să se prăbusească un elicopter ... scenarii poti găsi câte doresti.

Publicat

Mai rar cade un avion in mijlocul strazii fix in capul meu :). Mai degraba vine un smecheras la mine cu un cutit sa.mi fure telefonul.

• Moderator
Publicat

După cum ţi-am spus, scenarii poţi găsi o mulţime, la fel de bine te poate călca o maşină ... lucru ce are mult mai multe şanse să se întâmple decât să fii tâlhărit, deoarece România nu stă deloc rău la capitolul infracţionalităţii stradale comise cu violenţă, ba din contră, sunt ţări mult mai dezvoltate ce stau mult mai rău la acest capitol. Dar chiar şi dacă există acest risc, asta nu înseamnă că nu trebuie să respecţi legea. Şi poate nu ar fi rău să încerci pe viitor să priveşti mai puţin la ştirile de la ora 5 şi la televiziunile tabloide din ţara asta. Încearcă să citeşti o carte, în felul ăsta nu vei mai umbla atât de mult timp pe străzi, iar riscul de a fi tâlhărit scade considerabil.

• Apreciez 2
Publicat

Deja deviem de la subiect...eu in acest topic m.am referit strict la spray.ul cu piper si autoaparare. Nu la avioane cazute in strada si accidente de masina.

• Displace 4
  • 3 ani mai târziu...
  • Membru
Publicat

@VoicuBrasov eu am niste cutite de bucatarie, o fi legal?! Bine, mai am si un abecedar. L-am folosit cand eram mic. Daca vrei, ti-l imprumut. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.