Jump to content
POLITISTI.ro

Accident rutier cu victime. Ce pot face?


victorash

Recommended Posts

Buna ziua , in data de 20-06-2015 am fost implicat intr-un accident rutier . Ma deplasam pe directia de mers inainte intr-o intersecti unde aveam indicatorul cedeaza, am acordat prioritate vehiculelor care circulau din stanga (de pe cele doua benzi dar si prima linie de tamvai ), am ajuns in mijlocul intersectiei unde asteptam sa se elibereze drumul din partea dreapta . In momentul in care eu ma asiguram in partea dreapta am fost lovit de o masina care venea din partea stanga pe a doua linie de tramvai (pe contra sens) din punctul meu de vedere m-am asigurat pe toate cele 3 benzi posibile cand am efectuat manevra , dar celalat sofer sustine ca eu eram pe cedeaza (dar el nu avea ce cauta pe contra sens) banuiesc ca nu a putut opri in spatele masini de pe prima linie de tramvai si a decis sa o ia pe contra sens deoarece cand am fost lovit nu am auzit nici un sunet de frana.

 

Dupa incident soferul celalat s-a dat jos din masina si a inceput sa isi mute masina eu i-am zis sa o lase pe loc ca sunt ranit si am sunat la 112. La telefon am fost intrebat daca necesit assistenta medicala am spus ca da , dar ca nu este necesara o ambulanta sa ma transporte la spital deoarece ne este de o asemenea gravitate ... In timpul acesta celalat sofer a venit mi-a aruncat un numar de telefon si ca vorbim maine dimineata si a plecat . (eu am banuiala ca era beat) El sustine ca trebuia neaparat sa ajunga la servici (dar cine pleaca in 5 min dupa un accident in care ambele masini sunt dauna totala). Eu mi-am scos certificat medico-legal de la aceea lovitura .

 

Daca ma poate ajuta va rog un politist sa imi spuna din punct de vedere legal cine are dreptate. (In momentul in care am fost lovit eu stateam pe loc asteptand sa se elibereze din partea dreapta sa imi continui deplasarea si nu ma aflam pe nici una din benzile de circulatie din partea stanga ci am fost lovit pe contra sens).

 

Link to comment

da am anuntat evenimentul cand am fost la spital sa imi bandajez mana, unde au venit doi politisti si le-am explicat situatia . Domnii politisti dupa ce le-am declarat verbal ce s-a intamplat au fost la locul accidentului cu persoana care era cu mine in masina deoarece eu am ramas sa fac testele necesare la spital , politistii au fost la locul accidentului si au facut masuratori dar fara ca masiniile sa fie la locul accidentului deoarece masinile au fost mutate . Dupa ce au luat masuratoriile sustin ca au fost dupa celalalt sofer la locul de munca sa dea declaratie in legatura cu ce s-a intamplat . A ramas sa ma duc miercuri la Politia Rutiera Udristei .

Link to comment
  • Moderator

Polițistul care cercetează accidentul are toate datele necesare și poate să emită o părere pertinentă. Noi putem să ne dăm cu părerea doar referitor la ce povestești tu, iar verisiunea ta cu sigranță e subiectivă.

Oricum, în principiu din punct de vedere legal, tu nu aveai ce să cauți oprit între sensurile de circulație. Teoretic trebuie să pătrunzi în intersecție numai atunci când ești sigur că poți traversa intersecția în totalitate fără a pune în pericol siguranța celor care circulă pe drumul prioritar.

Link to comment
  • 2 years later...

In luna iulie am fost vinovatul unui accident din cauza nerespectarii de circulatie in care am lovit o masina din sensul opus.Pasagerul din masina mea a suferit rani usoare care nu a avut nevoie de ingrijiri medicale,fiind doar pentru o verificare asupra ranilor suferite,plecand din spital dupa 2 ore.Acesta a fost transportat la spital de un prieten care a venit la locul accidentului.Pasagerul si persoana din masina pe care am lovit-o nu au cerut despagubiri,dandu-i asigurarea persoanei pe care am lovit-o.Deja au trecut 3 luni iar politistul mi-a spus ca nu are timp sa imi rezolve cazul si mai trebuie sa astept inca o luna doua ca sa il rezolve.Eu am pierdut dovada de circulatie pe 15 zile care mi s-a oferit la sectie.As putea sa fac ceva pentru a imi solutiona cazul mai repede?Iar in legatura cu dovada pentru circulatie,as putea sa o prelungesc chiar daca nu mai am dovada care mi-a fost oferita de politist si mi se mai poate accepta daca au trecut 3 luni?

Link to comment
  • Marius changed the title to Accident rutier cu victime. Ce pot face?

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.