Jump to content
POLITISTI.ro

Posesorul unei rozete de box are nevoie de permis de arma?


tzyu

Recommended Posts

  • Moderator

Din punct de vedere legal este interzisa purtarea unui astfel de obiect indiferent de situatie.

Din cate stiu nu se acorda niciun fel de autorizatie sau permis pt portul acestor obiecte.

Te sfatuiesc sa-l pastrezi doar acasa la tine.

Legea 61 din 1991 Republicata

Art. 2. — (1) Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nuconstituie o infracțiune mai gravă, următoarele fapte:

1. portul, fără drept, în locurile și împrejurările în care s-ar putea primejdui viața sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, a cuțitului,pumnalului, șișului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum și folosirea în asemenea locurisau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gazecomprimate, a obiectelor confecționate pe bază de amestecuripirotehnice ori a dispozitivelor pentru șocuri electrice;

Link to comment

tzyu in România, în contextul Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, arma este definită ca fiind „orice obiect sau dispozitiv a cărui funcţionare determină aruncarea unuia sau mai multor proiectile, substanţe explozive, aprinse sau luminoase, amestecuri incendiare ori împrăştierea de gaze nocive, iritante sau de neutralizare". Daca rozeta ta arunca proiectile, atunci DA iti trebuie permis. :ner:

Si totodata urmeaza sfatul colegului Marius: "Pastreaza-l acasa doar pentru tine".

Edited by Tyropol2000
  • Upvote 2
Link to comment

poi daca ma prinde politia cu boxul asupra mea fara sa-l fi folosit ce pot sa patesc? pentru ca stiu ca acesta este folosit pentru autoaparare

Link to comment
  • Moderator

Daca un politist te depisteaza intr-un loc public, avand asupra ta un astfel de obiect, iti intocmeste dosar de cercetare penala si risti o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani.

Pentru binele tau, iti recomand sa-l pastrezi doar acasa.

Citeste cu atentie art. de lege din postul meu anterior si vei observa ca legea incrimineaza portul. In cazul folosirii unui astfel de obiect, infractiunea este mult mai grava si prevazuta de Codul Penal, iar pedeapsa e mai mare.

Link to comment
  • Moderator

Am si eu o curiozitate, ce vrei sa faci sau ce crezi ca ai putea face cu o rozeta din aia? Gandeste-te, daca apuci sa dai cuiva una cu un astfel de obiect pe mana, sigur te vei incadra la cel putin vatamare corporala grava ==> inchisoare. Deci, eu zic sa te linistesti. :emo-yessir:

Link to comment

Mai,mai,musai cu rozeta de autoaperi.Daca tii neaparat sau esti silit faci acelasi lucru cu alte instrumente,sa le numim improvizate,fara a risca sa atragi asupra ta rigorile legii(nu discutam daca legea e buna sau rea).

Nu cred ca instig la ceva daca spun ca practic pe fiecare birou si asupra fiecaruia se gaseste un intreg arsenal,care nu este inclus in lege si nu are cum sa fie inclus.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.