Jump to content
POLITISTI.ro

Alcool la volan.


TNA
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua , in data de 19.06.2015 am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu fiola din care a rezultat o alcoolemie de 0.68 .
Intrebarea mea este care poate fi cel mai bun caz in aceasta situatie (dar cea mai rea?) , tinand cont ca nu am mai avut nici o abatere nici o amenda de cand am luat permisul (3 ani si ceva)si as dori sa mai stiu daca imi va aparea pe cazier ceva.
Multumesc anticipat.
Link to comment

Iti va rezulta sigur o alcoolemie in sange de valoarea infractiunii de conducere a unui autovehicul sub influenta alcoolului, deja ai dosar penal intocmit datorita valorii de 0.68 in etilotest, in cel mai bun caz o renuntare la urmarirea penala (ceea ce sper ca nu vei primi!!!! ) , in cel mai rau caz o pedeapsa cu inchisoarea intre 1-5 ani, bineinteles cu anularea permisului de conducere ! :naughty:

Link to comment

 

Buna ziua , in data de 19.06.2015 am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu fiola din care a rezultat o alcoolemie de 0.68 .
Intrebarea mea este care poate fi cel mai bun caz in aceasta situatie (dar cea mai rea?) , tinand cont ca nu am mai avut nici o abatere nici o amenda de cand am luat permisul (3 ani si ceva)si as dori sa mai stiu daca imi va aparea pe cazier ceva.
Multumesc anticipat.

 

Cel mai bun caz a fost faptul că ți-a apărut polițistul în cale și te-a lăsat pieton. Acum poți să te ocupi de sportul preferat (consumul de alcool).

Cel mai rău caz era acela că „parfumat” fiind puteai să produci un accident de circulație și să omori oameni nevinovați. 

Poți să te duci la polițistul care te-a oprit și să-i mulțumești pentru că s-ar fi putut întâmpla ca tu să ajungi în penitenciar, iar un om nevinovat în pâmânt

Link to comment
 • 11 months later...

Am condus aseara si m-a oprit politia. Aveam 0.13 la fiola iar politistul a refuzat sa ma duca ulterior la analize de sange si mi-a luat permisul. Este legal faptul ca a refuzat testul in sange ? Si faptul ca mi-a luat permisul ? Peste tot pe internet am gasit ca limita minima in aerul expirat e de 0.15 pentru a fi contraventie..

Edited by Lozy
Link to comment
 • Moderator

Tu ştii şi tu decizi dacă o faci degeaba. Dacă spui că eşti posesor al permisului de conducere trebuia să cunoşti legislaţia rutieră.

În prezent legislaţia din România NU permite absolut deloc consumul de alcool la volan.

Pentru depistarea un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, există două situaţii în care se poate încadra fapta acestuia în funcţie de concentraţia (cantitatea) de alcool prezentă în sânge:

1. - Când aparatul alcooltest afişează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat fapta este contravenţie şi se sancţionează cu amendă (de la 9 la 20 puncte-amendă) şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 zile.

Art.102. - (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

2. - Când aparatul alcooltest afişează o valoare de 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare, este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară şi i se întocmeşte dosar de cercetare penală, întrucât fapta constituie infracţiune, iar Codul Penal prevede:

Art. 336. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Nu te mai urca la volan când eşti sub influienţa băuturilor alcoolice, pentru că poţi să nenoroceşti oameni nevinovaţi.

Link to comment

A văzut că nu cunoști legea și a făcut puțină bâză de tine. Să fii mulțumit că nu te-a mai dus și la sânge așa cum ai vrut tu pentru că pe lângă amendă, mai plăteai și analizele.

Link to comment
 • 11 months later...

Am fost oprit in Ianuarie 2017 de un echipaj de poliție la control am fost depistat cu o alcoolemie de 0,42 etilotest 0,90 si 0,80  in sange...Imi asum greșeala nu trebuia sa beau si sa ma urc la volan ...Ideia e că nu știu cum să fac sa fiu judecat mai repede sa grăbesc cumva lucrurile  Între timp soția mea a rămas însărcinată eu am nevoie de permis la lucru stau la periferia orașului ...de ce durează asa mult până ce o sa fiu trimis in judecată ?....Am fost la poliție si au zis sa aștept nu ma bagat nimeni in seamă de 6 luni nu am primit nici un semn ...Vă rog să-mi dați un sfat

Link to comment
 • Moderator
în urmă cu 4 ore, Jhony1985 a scris:

Ideia e că nu știu cum să fac sa fiu judecat mai repede sa grăbesc cumva lucrurile

Nu prea ai cum să grăbeşti această "procedură". Degeaba mergi la poliţie pentru că nu au cu ce să te ajute. 

Link to comment
 • 1 month later...
 • 2 months later...

Buna ! Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcool (0,93 in aer... si da stiu in sange iese dublu) = dosar penal cu 8luni-1an cu suspenare . Dupa o perioada am fost prins din nou la volan , de data asta fara a consuma bauturi alcoolice ducand acasa un prieten care o adormit la bar . Mi se face un al 2-lea dosar penal , stiu ! Daca nu ma insel primesc undeva pe la 1an juma` cu suspendare (poate si mai mult , asa am inteles) . Acuma intrebarea mea este dupa cat timp pot da de permis ?

Link to comment
în urmă cu 5 ore, Razvan123451 a scris:

1an juma` cu suspendare

 

în urmă cu 5 ore, Razvan123451 a scris:

8luni-1an cu suspenare

Vezi că nu cunoști legea. În locul tău nu aș fi așa de sigur pe suspendare.

 Pentru conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe (art.340, alin.1 din Codul Penal) pedeapsa este închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă și nu de la opt luni la un an cu suspendare.

Pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere( art. 339 din Codul Penal, în cazul tău sunt aplicate prevederile alin.2), pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă și nu un an și șase luni încisoare cu suspendare.

Uiți că instanța nu este obligată să stabilească suspenarea executării pedepsei. Citește art.91 din Codul Penal. Pentru ca un judecător să acorde suspendarea executării pedepsei, ține seama de persoana infractorului şi de conduita avută de acesta anterior şi ulterior comiterii infracţiunii, aplicarea pedepsei este suficientă, şi chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată. Ori tu după ce ai comis prima infracțiune ( cea cu alcoolul), ai mai comis alta (chiar dacă a fost în scop nobil, aceea de a transporta la domiciliu un alt bețivan, care a adormit cu capul pe masă). În locul tău, mi-aș pregăti valiza cu cele necesare unei cazări pe o perioadă mai lungă într-un penitenciar.

 • Like 2
 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 months later...

Buna ziua

Am fost testat cu aparatul etilotest avand 0.20 in aerul respirat am fost la iml si am facut testul la sange si a fost o.oo la ambele prode dupa o ora de la testarea in aparat.

Pot contesta acest proces verbal?

Link to comment
 • 2 weeks later...

Am si eu o intrebare am permisu suspendat pe 90 pentru alcool 0,21 am fost am dat testarea de 13/15 ca mia zis ca daca nu dau o sa stau 120 zile am promovat testu , dupa care am trimis cerere unde mi sa retinut si dupa am aflat ca trebuie sa indeplinesc si alte conditi numa ca eu nu indeplinesc am mai avut permisu suspendat acum un an si un pic am inteles ca nu mil da la 30 zile daca nu indeplinesc numa ca acuma nu stiu cand il pot lua la 90 120 sau 60 scade ceva ca am dat testu si lam promovat am incercat sa intreb la politie dar nu am primis nici un raspuns ma trimeteau de la unu la altu multumesc tare mult daca ma poti ajuta vreau sa stiu ca as avea nevoie de permis .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.