Jump to content
POLITISTI.ro

Interventie la obiectiv

Postare recomandată

Publicat (modificat)

In speranta ca subiectul are priza la colegii forumului nostru, propun spre dezbatere urmatorul subiect:

- Obiectiv : magazin alimentar de cartier (Mega-Image, Angst, Primavara etc);

- Paza si monitorizare: firma cu atributiuni specifice (agent cu atributiuni specifice prin fisa postului, monitorizare video 24/24 prin dispeceratul aceleasi firme de paza);

- Interventie la alarmare: firma cu atributiuni specifice de interventie la actionarea butonului de panica (BGS, Interguard etc);

Speta: in data de 24.05.2011, aproape de inchidere, in unul din magazinele enumerate (spre exemplificare) mai sus, isi face aparitia un grup de conationali (reintorsi, probabil, de curand pe plaiurile mioritice), grup ai carui membri incep sa-si bage prin toate cotloanele fustelor si vestelor lucioase (ce te duc cu gandul la garderoba pesonajelor din spectaculoasa opera SATRA, pus in scena de regretatul regizor Emil Loteanu), produse care de care mai variate si mai scumpe. Agentul de paza, sesizand situatia, intervine solicitandu-le sa scoata produsele ascunse si sa le puna in cos. Acestia, initial pareau a se fi conformat si au afisat intentia de a se aseza la casa pentru a achita contravaloarea produsele din cos, insa brusc s-au razgandit si au incercat sa iasa din magazin pe partea pe unde intrasera. Agentul, intuind miscarea acestora, le blocheaza drumul spre iesire, solicitand sa se indrepte spre casele de marcat. Brusc, conationalii devin violenti, dar numai verbal, aruncand pe jos produsele respective, dupa care il inconjoara pe agentul de paza, cerandu-i socoteala. Agentul de paza, simtindu-se amenintat, incearca sa actioneze butonul de panica insa e blocat de unul dintre membri grupului care devine foarte violent. Sesizand pericolul, seful magazinului solicita ajutor la 112. Mai norocoasa a fost casiera care, la randu-i, apasa butonul de panica. Din pacate, pana la sosirea echipei de interventie precum si a echipajului de la politia de sector, grupul violent paraseste magazinul. La scurt timp apare echipajul firmei de interventie care incearca sa se puna la curent cu evenimentul consumat. Nu trec decat cateva momente cand, poarta antifurt declanseaza alarma. Ce se mai intamplase? O tanara de vreo 17 ani, burdusita cu produse din magazin care, profitand de scandalul din magazin, s-a asezat cuminte la casa si care, dupa ce achita produsele din cos ( un pachet cu guma si o paine feliata), se indreapta spre iesire insa, spre ghinionul ei, poarta antifurt isi face datoria. Membri echipei de interventie invitata presupusa hoata in zona de serviciu a magazinului unde, dupa un control sumar, ii sunt descoperite buzunarele aplicate pe interior, pline cu diverse produse alimentare. In timpul cat aceasta e controlata, apare si echipajului de politie caruia i se preda tanara in vederea stabilirii identitatii (moment cu care se afla ca e minora si posesoare a unui cazier impresionant pentru varsta ei. Echipa firmei de interventie rapida se retrage; echipajul sectiei de politie completeaza documentele de cercetare la fata locului dupa care pleaca impreuna cu tanara retinuta catre sectia de politie.

In speranta ca randurile de mai sus nu au produs plictiseala, rog colegii care au atributii directe sau tangentiale cu speta de mai sus, sa posteze observatii, recomandari si eventual pasii ce trebuie urmati de catre fiecare parte implicata (mai putin hotii si politistii: primii nu au ce sa mai faca iar secunzii stiu bine care-s procedurile in astfel de cazuri), respectiv: agent paza, echipa de interventie si conducerea magazinului pagubit.

Daca totusi acest topic nu-si are rostul aici, rog moderatorii sa-l mute in sectiunea cu acces limitat.

Stima :emo-yessir:

Modificat de videosuzy
  • Moderator
Publicat

Administratorul sau responsabilul magazinului trebuie sa mearga si sa depuna o plangere. Paznicul si cu echipa vor fi chemati si audiati ulterior.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Agentul de paza trebuia sa solicite ajutor inainte de a interveni (politiei -firmei de interventie),astfel incat grupul de "conationali" sa nu poata parasi magazinul.... (banuiesc ... cu o parte din "prada" asupra lor)

Publicat (modificat)

Nu stiu cum sunt organizate firmele de paza, dar nu este in regula sa ai un singur agent pe "sector" "zona" sau cum s-or numi partile de magazin pe care acestia le impart.

In mod normal sunt minim doua persoane care trebuie sa aiba grija de obiectivul lor.

Cauza acestor incidente sunt angajatorii care au arici in buzunar, angajeaza firme de paza foarte ieftine care au ca si angajati batranei, care nu au nici-o pretentie, putere, informatie.....etc

Din aceasta cauza "conationalii" nostri isi fac de cap.

Modificat de crik66
Publicat

Profit de tema topicului pentru a adresa si eu o intrebare:

De ce nu se ia nici o masura impotriva agentilor de paza care vin la interventie cu cagulele , desi politistii ii vad si sunt prezenti la eveniment?

Eu unul nu am auzit sa fie sanctionat contraventional un asemenea agent de paza.

Publicat

De ce nu faci o sesizare la sectia/subunitatea de politie unde locuiesti sau la firma de paza respectiva? De ce trebuie sa refulati toti pe acest forum? Ai facut macar o astfel de sesizare? Crezi ca politia este un fel de mama omida care stie-face-rezolva tot ?

Publicat

Copman , eu m-am referit la situatiile in care politisti sunt prezenti la eveniment si ii vad pe acei cagulati de la firmele de paza ,in situatie aia eu trebuie sa ma sesizez sau politistul?

Nu ma refulez pe forum , era doar o curiozitate de a mea in care am vazut ca de cele mai multe ori se aplica un cod al tolerantei de catre politisti fata de niste ciobani.

PS: nu am luat bataie de la ei daca la asta va gandeati.

Publicat

si de unde stii ca nu s-au emis amenzi fie ulterior evenimentului fie cu ocazia unor verificari tematice?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.