Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Diferente intre Politia Romana | Jandarmeria Romana | Politia Locala

benkb

Question

Mai mereu n-am inteles rostul Politiei Locale. Intr-un final am ajuns sa-mi dau seama ca de fapt sunt acei Gardieni Publici care se ocupa de pazirea obiectivelor publice.

Dar Jandarmeria Romana ce rol mai are? Am vazut si jandarmi care pazeau obiectivele statului. Ei cu ce se ocupa? Pe langa paza mai au in grija si interventiile periculoase?

In urma cu un an auzisem de un locotenent de jandarmerie sub acoperire ucis in miezul diminetii. Au si ei un departament asemenea DCCO? Cu ce sunt mai diferiti decat Politia Romana?

Care sunt practic diferentele intre aceste 3 structuri?

• Downvote 3

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

De ce nu citesti pe site-ul Jandarmeriei sa vezi ce competente au?

Nu au niciun fel de competente pentru "actiuni periculoase" si nici pentru combaterea ori cercetarea infractiunilor de crima organizata (de fapt pentru niciun fel de infractiune). Aceste competente apartin numai Politiei Romane.

Jandarmeria are competente doar pentru bastoneala, dispersarea si tumbacirea suporterilor la manifestatiile sportive ori a participantilor in cazul mitingurilor, grevelor sau alte actiuni de protest. In plus, fata de aceste competente, se mai ocupa cu paza unor institutii publice si obiective strategice.

• 0
  • Moderator

Asta chiar ca nu am mai auzit-o ... auzi jandar sub acoperire !? :ner:

Si unde ai auzit tu o astfel de aberatie?

• 0

benkb, iar incepi cu tampenii din astea de comunitar, de "politist local judiciar"? :ner:

• 0
  • Administrator

Politisti.ro este un forum dedicat politistilor si trateaza in special subiectele care au legatura cu acestia.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.