Jump to content
POLITISTI.ro

Sunt acuzat de înselaciune

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua, as dori si eu un sfat, vand ocazional produse pe internet , prin courier si posta romana. Am pus un anunt cu un telefon defect cu poze cu detalii ce fel de telefon este , ce este defect , nu am stiut sa precizez daca se poate repara si cat ar costa. Cineva a fost interesat mai precis pentru a folosi o componenta din el , iar eu l-am trimis prin posta cu plata in ramburs dupa 4 zile ma sunat si mia spus ca a fost cu el la un service si ca nu poate folosi piesa din el pentru ca nu se potriveste la telefonu lui si doreste sa mil trimita inapoi si sa-i dau banii inapoi. Nu am primit nimic inapoi probabil nu a trimis sau o fi fost de vina posta, nici nu am verficat atunci de ce nu trimite daca s-a razgandit etc.
     Acum dupa  4 luni de la discutie am primit o citatite de la politia judiciara ca sunt chiemat in cauza penala privind inselaciune art 244 CP..
Spuneti-mi va rog la ce sa ma astept ? de ce sa fiu acuzat de inselaciune ? nu am mintit cu nimic, am trimis exact ce era in poze si ce scria in anunt, dar nu mai am dovezi decat chitanta de la posta in rest alte dovezi nu am , anuntul s-a sters , am cerut administratorului acelui site sa imi reactiveze anuntu si conversatia care am avuto.

Modificat de RalphD
  • Moderator
Publicat

...as dori si eu un sfat, ...

Sfatul nostru este sa te prezinti acolo unde ai fost citat si sa declari exact cum s-au petrecut lucrurile.

Succes!

• Apreciez 4
Publicat

Multumesc pentru sfaturi , stiu ca intodeauna vanzatorii sunt vazuti ca oile negre iar cumparatorul cel care are intodeauna dreptate. Eu de unde puteam sa stiu ca piesa respectiva nu ii se va potrivii ? el a spus ca are unu la fel, nu ma pricep la reparatii si nu sunt comerciant. Asa e lumea vrea chilipiruri dar riscuri 0 . Eu consider ca nu este tb mea din moment ce am trimis ce era poze si in descriere. Daca imi venea inapoi nu refuzam.

Probabil ati vazut pe la TV oameni batrani care au primit citatie de la DNA ca e acuzat de dare de mita, ca a dus si iei un cadou la medicul de familie. Si din aceasta cauza si-au luat viata.

• Moderator
Publicat

Probabil ati vazut pe la TV oameni batrani care au primit citatie de la DNA ca e acuzat de dare de mita, ca a dus si iei un cadou la medicul de familie. Si din aceasta cauza si-au luat viata.

Şi ce relevanţă are vis-a-vis de cazul tău?

Dacă consideri că nu l-ai înşelat, trebuie să mergi acolo şi să îţi expui punctul de vedere, iar adevărul va ieşi la iveală. Dacă nu ai comis nicio faptă penală, n-ai de ce să-ţi faci probleme. Dacă cumpărătorul a depus plângere considerând că l-ai înşelat, are dreptul să depună plângere, dar asta nu înseamnă că gata eşti şi vinovat. E cale lungă până acolo.

Publicat

Eu inteleg ca inselaciune inseamna daca pozele si anuntu spuneau ceva iar el primea altceva, eu ca persoana fizica care pun un anunt ca vand ceva am obligatii sa stiu absolut tot despre produsul care-l vand ? In termeni si conditii scrie ca pentru a creste sansele vanzarii sa se puna poze si cat mai multe detalii. Dv considerati este o fapta penala daca as fi refuzat sa iau produsul inapoi ?

• Moderator
Publicat

Aici nu avem decât o versiune a poveştii. Cu certitudine varianta celui ce a depus plângerea diferă. Iar în astfel de situaţii un detaliu ce aparent este lipsit de importanţă poate schimba radical datele problemei. Din acest motiv numai cel ce poate studia dosarul poate spune dacă e vorba despre o înşelăciune sau nu.

Cumpărătorul te poate acuza de orice, e dreptul lui, îţi poate face plângere şi pentru crime împotriva umanităţii, dar asta nu înseamnă că tu eşti un criminal de război. De aceea cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să mergi la poliţistul ce are dosarul în lucru.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.