Jump to content
POLITISTI.ro

Studii Superioare


traian1990
 Share

Recommended Posts

Daca un agent de politite termina dreptul exista posibilitatea sa devina ofiter? Vreau un raspuns precis.

Link to comment
Share on other sites

Depinde dacă sunt scoase la concurs funcții de ofițer cu recrutare din sursă internă, dar concurența este mare și se apelează la toate resurse la(pile,cunoștințe,relații,talismane,acatiste,vrăjitoare, e.t.c).

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Nu, nu este adevarat....numai politistii pe care i-a stabilit seful acum 7 ani primesc si care nu s-au mutat de pe functii.

Sunt decat zvonuri, ca toti politistii care au studii superioare vor primi un spor.

Daca se va intampla vom vedea....

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sites

Eu am primit din 2007 pana in 2013, cand m-am mutat de la siguranta publica la investigatii criminale. Din cursul acestui an am primit din nou sporul. Mi-au fost dati retroactiv banii calculandu-se din septembrie 2014, cand s-a dat ordinul.

Edited by Reptor
Link to comment
Share on other sites

Reptor tu dai cu sapa in rural si ai fost mutat de pe functie, la marea prosteala din rural, din cauze neimputabile tie, adica nu la cerere.

Te-au mutat in interesul servicului.

Am mai discutat subiectul.

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eram la siguranta publica, Sectie de Politie Urban si m-am mutat la investigatii criminale, la cerere( printr-un raport). Deci, nu are legatura cu cei care sunt la rurala. Singura treaba este ca seful sa considere ca studiile sunt necesare atributiilor pe care le ai.  

Link to comment
Share on other sites

Nu seful considera daca studiile sunt necesare atributiilor pe care le ai, ci trebuie sa existe o corelatie intre atributiile din fisa postului si studiile absolvite.  Pentru ca nu vad cum un sef a facut demers pentru un subaltern sa beneficeze de acest spor in conditiile in care acesta avea facultatea de ceva cu  pomicultura si politistul respectiv solutiona dosare penale. Adica facultate absolvita, de pomicultura, era foarte utila in solutikonarea de dosare penale.

Link to comment
Share on other sites

Eu am spus ceea ce mi-a fost comunicat printr-o adresa de cei de la SMRU. Si asa s-a intamplat seful meu a facut un raport, prin care spunea ca acele cunostinte dobandite in timpul facultatii sunt necesare in activitatea pe care o desfasor. A fost necesar sa treaca cu procente fiecare activitate noua ce mi-a fost trecuta in  anexa la fisa postului. Stiu suna nebuneste, dar asa s-a cerut si asa a facut. Daca e cineva interesat pot posta acea adresa. In cazul meu este vorba de facultatea de drept. La noi beneficiaza doar cei cu dreptul, stiinte economice si educatie fizica si sport. Stiu colegi care beneficiaza de spor, lucreaza la siguranta publica si au absolvit stiinte economice. Insa nu stiu ce atributii suplimentare au.

Edited by Reptor
Link to comment
Share on other sites

Da, exista  o procedura in acest sens, care nu este abrogata si intradevar seful direct este cel care trebuie sa faca un raport motivat prin care sa argumenteze ca facultatea absolvita este utila etc. Eu ma refeream la faptul ca sunt unii care au facut nu stiu ce minunatii de facultati, care nu au tangenta cu munca de politie si primesc acest spor. Oricum daca acest lucru va fii cuprins in legea de salarizare asa cum s-a promis cica toti cu studii superioare vor beneficia de el incepand cu ianuarie 2016, iar sporul se va raporta la noii coeficienti de salarizare, care si pentru agenti vor aduce un plus la salariu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.