Jump to content
POLITISTI.ro

Dosar penal sau contraventie ?


MaxXu1
Go to solution Solved by Ramtha,

Recommended Posts

Va salut ! De aproximativ o luna am ramas pieton, povestea pe scurt, am trecut pe galben, ca si cum am trecut pe rosu , amenda 195 lei , 30 zile permis suspendat. Azi in tramvai , in drum spre munca, ma gandeam ca saptamana viitoare trebuie sa ma duc sa imi ridic permisul, intrebarea mea ipotetica este: Daca mi se termina suspendarea pe 17 si eu pe 18 ma urc in masina sa ma duc la politie sa imi ridic permisul si in drum spre politie sunt oprit si mi se cer actele, explic situatia, mi se aplica o contraventie cum ca nu am actele la mine sau mi se face dosar penal pentru conducere fara permis in conditiile in care inca nu am ridicat permisul desi suspendarea a expirat. Repet, ipotetic, nu am de gand sa fac asa ceva dar sunt curios care ar fi rezolvarea acestei situatii. O zi buna va doresc !

Link to comment
  • Solution

Daca suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice expira pe 17, si conduceti pe 18 fara a ridica permisul riscati o sanctiune contraventionala la lipsa acte, intrucat se face modificarea in baza de date, permisul apare vaild, dar nu il aveti asupra dvs. 

  • Upvote 3
Link to comment

Adaug. Sanctiunea contraventionala pe care o riscati pentru lipsa documente este de 6-8 pcte amenda.( 585 lei minim -780lei maxim).

Link to comment

Am inteles. In nici un caz nu am de gand sa ma urc la volan fara sa am actele asupra mea, nu eram sigur cum se sanctioneaza speta respectiva. Multumesc pentru informare.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.