Jump to content
POLITISTI.ro

Dosar penal sau contraventie ?

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Ramtha,

Postare recomandată

Publicat

Va salut ! De aproximativ o luna am ramas pieton, povestea pe scurt, am trecut pe galben, ca si cum am trecut pe rosu , amenda 195 lei , 30 zile permis suspendat. Azi in tramvai , in drum spre munca, ma gandeam ca saptamana viitoare trebuie sa ma duc sa imi ridic permisul, intrebarea mea ipotetica este: Daca mi se termina suspendarea pe 17 si eu pe 18 ma urc in masina sa ma duc la politie sa imi ridic permisul si in drum spre politie sunt oprit si mi se cer actele, explic situatia, mi se aplica o contraventie cum ca nu am actele la mine sau mi se face dosar penal pentru conducere fara permis in conditiile in care inca nu am ridicat permisul desi suspendarea a expirat. Repet, ipotetic, nu am de gand sa fac asa ceva dar sunt curios care ar fi rezolvarea acestei situatii. O zi buna va doresc !

• Soluţie
Publicat

Daca suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice expira pe 17, si conduceti pe 18 fara a ridica permisul riscati o sanctiune contraventionala la lipsa acte, intrucat se face modificarea in baza de date, permisul apare vaild, dar nu il aveti asupra dvs. 

• Apreciez 3
Publicat

Adaug. Sanctiunea contraventionala pe care o riscati pentru lipsa documente este de 6-8 pcte amenda.( 585 lei minim -780lei maxim).

Publicat

Am inteles. In nici un caz nu am de gand sa ma urc la volan fara sa am actele asupra mea, nu eram sigur cum se sanctioneaza speta respectiva. Multumesc pentru informare.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.