Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbare permis UK suspendat in permis romanesc


ffeli2000

Recommended Posts

Buna ziua. Va scriu incercand sa gasesc o solutie de rezolvare pentru un prieten.

Este Roman dar locuieste in UK din 2004.

A avut permis de conducere Romanesc pe care l-a depus la DVLA impreuna cu toate actele necesare si i s-a eliberat un permis Britanic.

Anul trecut a facut o coliziune. Din vina lui. Pe un drum de tara cu doua sensuri, a incercat sa depaseasca 2 masini in urmatoarele conditii:

- curba cu ungi de 60 de grade,

- portiune de drum marcata cu linii continue

- portiune de drum marcata cu indicatoare de restrictionare a vitezei la 40 de mile pe ora.

Nu a avut timp sa se incadreze inapoi be banda lui si a lovit frontal o masina care venea din sens opus.

Nu a fost nici un alt factor agravant in afara de faptul ca a initiat depasirea in mod absolut iresponsabil.

Si-a recunoscut vina la fata locului si a colaborat pe deplin cu politia.

Urmarile accidentului au fost destul de grave. El a avut 3 zile de spitalizare urmate de tratament pentru traume la coloana vertebrala si unul dintre ceilalti soferi a fost spitalizat 2 luni pentru dislocare de sold.

Pe 30 Aprilie 2015, in urma procesului a primit o sentinta de 7 luni de inchisoare cu eliberare dupa 3.5 luni.

In afara de asta, i s-a interzis sa conduca pe teritoriul UK timp de 3 ani.

In plus, daca isi va dori sa conduca din nou in UK, la sfarsitul celor 3 ani trebuie sa dea examenul de teorie si sa sustina proba practica.

Permisul fizic (cartonasul) a fost initial retinut de judecatorie, trimis la DVLA si returnat de curand prin posta la adresa detinatorului (prietenului meu).

Daca se muta inapoi in Romania cand e eliberat si ar vrea sa conduca pe teritoriul Romaniei, isi poate schimba permisul englezesc (pe care il va avea fizic in mana) in permis Romanesc?

DVLA nu i-a interzis sa conduca un autoturism pe teritoriul Romaniei pt ca nu are autoritatea necesara.

Nu stiu si imi este dificil sa aflu cu certitudine daca autoritatile Romane recunosc penalizarea impusa de englezi si o impun la randul lor pe teritoriul Romaniei.

Stiu ca exista o conventie intre statele din Uniunea Europeana."Mutual Recognition".

Cu toate astea, nu este practicata in deplinatate decat intre Marea Britanie, Irlanda de Nord si Isle of Men din motive logistice.

Sper sa nu plictisesc cititorii dar am vrut sa explic in amanunt situatia si sa imi exprim cat mai detaliat intrebarea.

Sper sa ma puteti sfatui.

Va multumesc.

Link to comment
  • Moderator

Iti raspund cu o intrebare: daca permisul de conducere britanic este suspendat, el cu ce o sa circule in Romania? Mai are cumva alt permis, de rezerva? Nu mai plecati urechea la cei care isi dau cu parerea ca un permis este suspendat doar pe teritoriul unui stat, dar imediat ce ai trecut granita poti sa conduci!

 

Mare Britanie nu are obligatia de a informa Romania cu privire la sanctiunea aplicata unui cetatean roman cu resedinta in strainatate, ci doar daca avea permis de conducere romanesc la momentul comiterii accidentului.

 

Ca sa raspuns la intrebare: nu, permisul nu se poate preschimba cu unul romanesc decat in momentul in care inceteaza suspendarea din UK! De ce? Pentru ca, inainte de preschimbare, permisele de conducere straine se verifica pentru a se stabili valabilitatea... altfel toti romanii care fac ispravi prin strainatate si-ar preschimba permisul!

Edited by CITADELA
  • Upvote 2
Link to comment
  • 2 years later...

Buna seara,

Fiind suspendat de a conduce pe teritoriul UK, suspendare ce expira luna viitoare pe 26 si in conditiile in care detin permisul emis de DVLA ( preschimbat din romanesc) pot aplica pentru a-mi redobandi permisul romanesc dupa perioada de suspendare?? Cei de la DVLA spun ca trebuie sa ajung in Anglia, sa fac analize si imi elibereaza alt permis pt ca cel pe care il am nu mai e valabil si sa-mi emita altul daca ies analizele ok. Dar eu nu mai locuiesc in UK. Cei din Romania spun ca imi pot elibera altul romanesc dupa suspendare chiar daca cel din UK nu mai e valabil si nu ma mai duc acolo sa.l schimb , doar ca pot aplica dupa ce expira suspendarea din UK.

Aveti idee cum e pana la urma ?

Multumesc

Link to comment
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Buna ziua as avea nevoie de un sfat,sotul meu sia schimbat permisul de conducere Ro pe cel Uk,noi am revenit in tara si a vrut sa il preschimbe inapoi,de la eliberari permisa l-au sunat sa mearga dupa permis si cand a ajuns acolo iau dat inapoi permisul din uk spunand ca are o problema in uk si nu poate sa il schimbe.Am verificat pe site-ul din uk si ii apare cum ca este descalificat pe 6 luni pana in 4iunie anul acesta,acuma intrebarea mea sste urmatoarea dupa periaoada aceasta de 6 luni se poate sa isi schimbe permisul in cel Ro sau ce este de facut in cazul acesta?Mentionez ca are 12 puncte de penalizare in uk si noi nu am mai fost acolo cand ia venit instiintarea.va multumesc pt eventualele easpunsuri si va doresc o zi frumoasa

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.