Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Geamuri fumurii din fabrica

AlexinhoFL

Question

Salutare, ma gandeam sa vin in vacanta in Romania cu Masina, dar am auzit de la niste prietenii ca nu este legal cu geamuri fumurii ... Masina mea este venita din Fabrica cu pachetul Sunset, in rest nu a fost modificate geamurile.

Pe toate geamurile am si acele coduri:

Parbriz E6, geamuri laterale fata E2, laterale spate + cel de la portbagaj E20( doar cele de pe spate sunt fumurii, nu extrem se poate vedea prin ele.)

Pana la urma este legal sau oricine vrea sa vina in Romania trebuie sa isi schimbe geamurile ?

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ce masina este?

Ai cumparat-o noua?

Stiu ca parbrizul si geamurile laterale fata trebuie lasate clare.

E-urile sunt doar codurile tarii in care au fost omologate geamurile

Parbrizul in cazul tau a fost omologat in Belgia

Geamurile laterale in Franta si Luneta in Polonia

Alaturi de omologarea geamului un vehicul pentru a putea fi omologat, trebuie verificata specificatia si a acelui element PE caroseria respectiva.

Romania nu are legi speciale in ceea ce priveste omologarea vehiculelor.

E o lege pentru toate tarile parte din Acordul de la Geneva. Daca un vehicul este cumparat de la dealer, masina noua, este in specificatia in care a fost omologata, nu ai de ce sa-ti faci probleme

• Upvote 2

• 0

Masina este o Skoda Rapid si este noua, nu am modificat nimic la ea, cum a venit din fabrica asa e si acum. Normal trebuie sa scrie in talon ca sunt voie cu geamurile alea sau ajunge ca scrie pe ele ?

• 0

Daca un vehicul este cumparat de la dealer, masina noua, este in specificatia in care a fost omologata, nu ai de ce sa-ti faci probleme

• 0

Salut!

Îmi cer scuze dacă s-a mai postat vreo întrebare asemănătoare sau dacă, pentru unii, postarea mea pare stupidă. Vreau doar să fiu sigur că nu voi avea probleme în trafic.

Mi-am cumpărat recent un Seat Ibiza din 2009, model 6J, care are geamurile din spate (inclusiv luneta) fumurii. Omul de la care am cumpărat-o mi-a spus că așa a venit din fabrică și tind să-l cred pentru că, până acum, nu am mai văzut niciun Ibiza 6J fără geamurile respective fumurii. 

Problema este că nu scrie nicăieri pe talon chestia asta și nici nu am vreun act suplimentar care să arate că ele sunt în regulă. Este vreo problemă? Dacă da, pot face ceva în acest sens?