Jump to content
POLITISTI.ro

Cum pot pune un link ascuns sub un cuvant - hyper link (text ancora)?


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Cum pot pune un hyper link (link sub text)?

Probabil de multe ori aţi văzut în postările de pe forum link-uri inserate sub un cuvânt. De exemplu: "Citeşte mai mult, "găsiţi mai multe detalii" text sub care se află un link. Pentru a posta un astfel de text ancoră (hyper-link), în fereastra de redactare a postării există butonul LINK amplasat pe bara de instrumente. În clipul de mai jos puteţi vedea cum adăugaţi/inseraţi link sub un cuvânt sau o expresie. Astfel, după ce aţi ales cuvântul sub care doriţi să se ascundă link-ul, respectiv cuvântul care doriţi sa se transforme într-un "buton", acesta trebuie selectat cu mouse-ul ca aici:

 

 • Upvote 6
Link to comment
 • Moderator

Folosirea textul ancora (hyper link)

Textul ancora utilizat pentru un link trebuie sa fie adecvat / corect, sa transmita informatii despre continutul link-ului. Un astfel de text (textul ancora) transmite utilizatorilor cat si motoarelor de cautare (Google) informatii despre pagina la care face trimitere link-ul respectiv. Este foarte important ca pt textul ancora sa fie utilizate texte scurte si descriptive, cateva cuvinte sau o propozitie scurta care sa contina o minima descriere.

Link-urile pot sa fie catre pagini interne (daca este vorba de o pagina de pe acelasi site) sau externe (care trimit catre pagini de pe alte site-uri). In ambele situatii, cu cat ancora pentru link este mai buna, mai adecvata sau reprezentativa, cu atat e mai usor pentru utilizator sa navigheze si pentru Google sa inteleaga care este subiectul si ce continut are pagina pe care va ajunge.

In general cand se vorbeste despre link-uri, marea majoritate se gandesc la link-urile externe (cele care trimit utilizatorul pe alt site), insa acordand o atentie mare textului ancora folosit pentru link-urile interne, ajuta foarte mult utilizatorii cat si motoarele de cautare (Google) sa navigeze mult mai usor pe site si sa descopere intreg continutul acestuia.

Trebuie evitat:

 • Folosirea de text generic pentru ancora de genul "click", "aici", sau "apasa aici" etc.
 • Folosirea unui text ancora mincinos, care nu are nicio legatura cu continutul paginii la care face trimitere link-ul
 • Folosirea unui text lung pentru ancora, ori o propozitie foarte lunga sau un intreg paragraf de text

 • Upvote 1
Link to comment
 • 4 months later...

Nu mai pot face acest lucru pe noua platformă a site-ului. Adică mai exact a dispărut opţiunea link text, respectiv denumirea pe care dorim să o dăm hiper-linkului şi nu mai pot redenumi anumite linkuri. Se poate puţin ajutor ?

Link to comment
 • Moderator

Se poate si acum, singura diferenta este ca trebuie sa selectezi cu mouse-ul textul dorit si apoi sa accesezi butonul "insert link".

Link to comment

sau (nu sunt sigur ca softul acesta suporta) utilizarea urmatorului "algoritm":

[ url= www.linkul_dorit.com]click aici

atentie, dupa prima paranteza dreapta exista un spatiu care daca este indepartat, pe pagina apare doar "click aici" dar sub forma de hyperlink.

Link to comment

Se poate si acum, singura diferenta este ca trebuie sa selectezi cu mouse-ul textul dorit si apoi sa accesezi butonul "insert link".

Puţin mai concret Marius dacă se poate ? Unde găsesc acel buton "insert link". Mulţumesc.

Link to comment
 • Moderator

În editorul de text, acolo unde îţi redactezi postul, după ce selectezi cu mouse-ul textul sub care vrei să pui link, în partea de sus a editorului de text, în consola cu opţiuni se găseşte şi butonul pentru inserare a unui link (indicat în foto), după ce îl accesezi se va deschide o altă fereastră, unde trebuie introdus link-ul dorit.

Aşa arată butonul:

butoninsertlink.jpg

Link to comment

Poate nu m-am făcut înţeles Cătălin. Pe vechea platformă existau la opţiunea link două ferestre respectiv URL unde introduceai textul selectat şi o a doua link text unde redenumeai linkul. La noua platformă a dipărut a doua opţiune prin care puteai redenumi linkul selectat în primă căsuţă link. Îmi cer scuze dacă am devenit plictisitor.

Link to comment
 • Moderator

Din cauza asta ţi-am spus mai sus că este necesar să selectezi cu mouse-ul textul sub care vrei să pui link-ul, înainte de a accesa butonul respectiv.

Dacă vei selecta cu mouse-ul textul respectiv, nu mai e nevoie să pui în caseta respectivă decât link-ul şi softul îl va pune cum trebuie.

Link to comment

de exemplu postul tau:

"Am încercat. Mie nu îmi iese" Vrei sa pui un link sub aceste cuvinte. Pai dupa ce in prealabil ai copiat link-ul pe care vrei sa il postezi , vei selecta cu mouse-ul cuvintele "Am încercat. Mie nu îmi iese". Dupa acest pas mergi la butonul cu link-ul pe care ni l-a aratat Catalin si pur si simplu introduci link-ul in casuta cu paste. In postul tau link-ul va aparea ceva de genul:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.