Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Folosirea textul ancora (hyper link)

Textul ancora utilizat pentru un link trebuie sa fie adecvat / corect, sa transmita informatii despre continutul link-ului. Un astfel de text (textul ancora) transmite utilizatorilor cat si motoarelor de cautare (Google) informatii despre pagina la care face trimitere link-ul respectiv. Este foarte important ca pt textul ancora sa fie utilizate texte scurte si descriptive, cateva cuvinte sau o propozitie scurta care sa contina o minima descriere.

Link-urile pot sa fie catre pagini interne (daca este vorba de o pagina de pe acelasi site) sau externe (care trimit catre pagini de pe alte site-uri). In ambele situatii, cu cat ancora pentru link este mai buna, mai adecvata sau reprezentativa, cu atat e mai usor pentru utilizator sa navigheze si pentru Google sa inteleaga care este subiectul si ce continut are pagina pe care va ajunge.

In general cand se vorbeste despre link-uri, marea majoritate se gandesc la link-urile externe (cele care trimit utilizatorul pe alt site), insa acordand o atentie mare textului ancora folosit pentru link-urile interne, ajuta foarte mult utilizatorii cat si motoarele de cautare (Google) sa navigeze mult mai usor pe site si sa descopere intreg continutul acestuia.

Trebuie evitat:

• Folosirea de text generic pentru ancora de genul "click", "aici", sau "apasa aici" etc.
  • Folosirea unui text ancora mincinos, care nu are nicio legatura cu continutul paginii la care face trimitere link-ul
  • Folosirea unui text lung pentru ancora, ori o propozitie foarte lunga sau un intreg paragraf de text

• Apreciez 1
  • 4 luni mai târziu...
Publicat

Nu mai pot face acest lucru pe noua platformă a site-ului. Adică mai exact a dispărut opţiunea link text, respectiv denumirea pe care dorim să o dăm hiper-linkului şi nu mai pot redenumi anumite linkuri. Se poate puţin ajutor ?

• Moderator
Publicat

Se poate si acum, singura diferenta este ca trebuie sa selectezi cu mouse-ul textul dorit si apoi sa accesezi butonul "insert link".

Publicat

sau (nu sunt sigur ca softul acesta suporta) utilizarea urmatorului "algoritm":

[ url= www.linkul_dorit.com]click aici

atentie, dupa prima paranteza dreapta exista un spatiu care daca este indepartat, pe pagina apare doar "click aici" dar sub forma de hyperlink.

Publicat

Se poate si acum, singura diferenta este ca trebuie sa selectezi cu mouse-ul textul dorit si apoi sa accesezi butonul "insert link".

Puţin mai concret Marius dacă se poate ? Unde găsesc acel buton "insert link". Mulţumesc.

• Moderator
Publicat

În editorul de text, acolo unde îţi redactezi postul, după ce selectezi cu mouse-ul textul sub care vrei să pui link, în partea de sus a editorului de text, în consola cu opţiuni se găseşte şi butonul pentru inserare a unui link (indicat în foto), după ce îl accesezi se va deschide o altă fereastră, unde trebuie introdus link-ul dorit.

Aşa arată butonul:

butoninsertlink.jpg

Publicat

Poate nu m-am făcut înţeles Cătălin. Pe vechea platformă existau la opţiunea link două ferestre respectiv URL unde introduceai textul selectat şi o a doua link text unde redenumeai linkul. La noua platformă a dipărut a doua opţiune prin care puteai redenumi linkul selectat în primă căsuţă link. Îmi cer scuze dacă am devenit plictisitor.

• Moderator
Publicat

Din cauza asta ţi-am spus mai sus că este necesar să selectezi cu mouse-ul textul sub care vrei să pui link-ul, înainte de a accesa butonul respectiv.

Dacă vei selecta cu mouse-ul textul respectiv, nu mai e nevoie să pui în caseta respectivă decât link-ul şi softul îl va pune cum trebuie.

Publicat

de exemplu postul tau:

"Am încercat. Mie nu îmi iese" Vrei sa pui un link sub aceste cuvinte. Pai dupa ce in prealabil ai copiat link-ul pe care vrei sa il postezi , vei selecta cu mouse-ul cuvintele "Am încercat. Mie nu îmi iese". Dupa acest pas mergi la butonul cu link-ul pe care ni l-a aratat Catalin si pur si simplu introduci link-ul in casuta cu paste. In postul tau link-ul va aparea ceva de genul:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.