Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Problema vanzare autoturism

Lvs

Question

Buna seara,

Este prima oara cand postez pe un forum , daca postez gresit va rog sa rectificati.

Am urmatoarea problema:

In urma cu 2 ani de zile am cumparat un autoturism marca Matiz, de la o cunostiinta cu contract de vanzare-cumparare dupa care l-am inscris la financiar pe numele meu.

Nu am apucat sa folosesc masina nici macar 2 saptamani deoarece motorul s-a defectat , singura solutie fiind inlocuirea acestuia.

Intre timp a trebuit sa plec in strainatate pentru a munci.

Motiv pentru care am decis sa vand masina .

Am vorbit cu mama mea sa vanda masina , ea nestiind cum se procedeaza cumparatorul care a venit nu au gasit in ziua respectiva un birou notarial deschis si au completat un contract de vanzare gata facut.

Acel contract nu a fost facut in baza certificatului fiscal care trebuiea solicitat de la financiar , deci nu este valabil din cate am.inteles.

Problema este ca atunci cand cumparatorul a completat acel contract a trecut la vanzator numele persoanei de la care eu am cumparat masina si la cumparator nemele meu.

Practic a facut acelasi contract in loc sa sa-si scrie datele lui.

Mentionez ca nu am nici-o data de contact despre actualul propietar .

Intrebarea mea este cum as putea gasi masina ca mai apoi sa clarific situatia cu actualul propietar sa pot scoate masina de la financiar.

Am fost la sediul Politiei Rutiere , unde mi s-a spus sa intreb la financiar sau a doua solutie ar fi instanta judecatoreasca, dar nu stiu cine este persoana care a cumparat masina .

Poate ma poate ajuta cineva referitor la aceasta problema .

Va multumesc anticipat!

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0

Buna ziua,

Am o problema, dupa ce am vandut masina.

Pe data de 23 martie anul acesta, mi-am vandut masina si inca nu am terminat cu radierea.O sa va spun si de ce.

Am mers cu cumparatorul la o ruda de al lui, care avea un birou in apropiere.A descarcat un exemplar de contract de pe net, la imprimat si s-a completat numele si seria de la buletin la fiecare si datele masinii.Nu am luat copie de buletin al cumparatorului pentru ca ramasese ca noi sa ne intalnim a doua zi pentru ca eu sa mai iau ce aveam in masina, si sa facem copie dupa buletin.A doua zi, l-am sunat si a zis ca se grabeste ca daca e se opreste putin sa iau ce am de luat si ca sa ne vedem mai pe seara pt copii.Nu am mai gasit ce trebuia sa iau din masina, a zis ca probabil le-au aruncat cei de la spalaroria unde fusese dimineata.Am zis asta e...nu erau lucruri valoroase si a ramas sa ne vedem.Apoi a urmat un sir lung de amanari, dupa care nu mi-a mai raspuns la telefon cateva zile iar cand l-am gasit pe facebook si i-am dat mesaj, mi-a spus ca e in Germania si ca vine in cateva saptamani.A venit, mi-a raspuns la telefon, dar iar a inceput sa ma amane.Iar acum nu imi mai raspunde de niciun fel, prin niciun mediu.Eu nu pot radia masina de la taxe si impozite, pentru ca imi trebuiesc datele lui, pe care nu le am.El a circulat cu acel contract de vanzare-cumpare, pt ca nu a trecut data pe el.Am vazut asta, dupa ce am plecat de la sediul Rent a Car, unde am semnat contractele.Urma, cand ma intalnesc cu el sa-i pun si data pe contract si chiar i-am pomenit la tel ca  ar trebui sa facem alt contract pt ca acela nu este valabil.Am inca si mesajul in care ii spun.Ulterior, am aflat ca el cu asta se ocupa si ca vinde masinile fara sa le mai treaca pe numele lui si ca e in cardasie cu cel de la Rent a Car.Unde impreuna, aveau si o tactica prin care sa iti atraga atentia cu alte detalii, decat cele importante.Cum ar fi data de pe contract.Au fost grabiti si tot vorbeau de problemele masinii...in timp ce se completa contractul.Probabil, masina a fost deja vanduta mai departe.Nu stiu...
Cum pot rezolva aceasta problema cat mai repede? Am inteles ca daca are un accident cu masina, eu sunt cel tras la raspundere pt ca inca figureaza pe numele meu.Mi-a zis ca si asigurarea a fost prelungita tot pe numele meu.M-a dus cu vorba de pe data de 23-martie-2016 (cand am semnat contractul) pana acum cateva saptamani cand nu a mai raspuns si am inteles ca trebuia sa vin la politie de la primele amanari.Am depus plangere la  politie, dar inca nu am primit raspuns.Cineva din politie, mi-a spus sa o radiez.Se poate? 

Multumesc pentru orice fel de informatie!