Jump to content
POLITISTI.ro

Ce se intampla daca nu imatriculez masina?


MMR

Recommended Posts

Salut!

Va rog sa-mi dati un sfat pentru problema mea.

Zilele trecute am facut n schimb auto. Masina este inmatriculata Ro, cu tate taxele la zi, dar cel cu care am facut contractul nu este persoana din actele masinii, adica nici cei care au avu-to inaintea mea nu au transcris-o pe numele lor. Prima intrebare este daca pot transcrie masina pe numele meu  fara sa am treaba cu cel din acte sau o pot inscrie in baza fatului ca am un contract de vanzare cumparae si fiscalul de la cel care mi-a dat-o.

A doua intrebare este daca pot circula o vreme cu masina fara sa o transcriu pe numel meu, dar trecuta la impozit, avand in vedere ca nu a fost instrainata pe spatele certificatului, iar daca nu ce se poate intampla?( pot pierde masina, mi se ridica numerele, ameda? etc.

iar in ultima instanta, ce demersuri trebuie sa mai urmez pentru masina data la schimb odata ce am fact contract vanzare cumparae, m-am semnat pentru instrainare pe spatele certificatului si am scos-o de la impozit? Va rog indrumati-ma, intrucat sunt destul de tanara si nefamiliarizata cu aceste proced si imi este teama sa nu fac vreo gresala prosteasca, am auzit tot felul de patanii despre vanzari auto.

Multumesc!

 


Scuze pentru textul necitet am tastatura stricata.

Link to comment
  • Moderator

Pentru a transcrie dreptul de proprietate ai nevoie atât de contractul de vânzare cumpărare încheiat între tine şi cel de la care ai cumpărat maşina cât şi de contractul încheiat între cel de la care ai cumpărat-o şi proprietarul menţionat în certificatul de înmatriculare.

Legea te obligă să perfectezi documentele în termen de 30 zile, în caz contrar este prevăzută o amendă şi se reţine certificatul de înmatriculare.

În plus, în situaţia în care se reţine certificatul de înmatriculare pentru oricare dintre cazurile prevăzute de lege (defecţiuni tehnice, lipsa asigurare şi aşa mai departe), acest document nu se restituie de la poliţie decât proprietarului, persoanei menţionată în certificatul de înmatriculare.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Salutare ! 

 

Cred ca sunt in aceeasi situatie. Vreau sa achizitionez o masina de la cineva care sa evite plata taxei, a pastrat talonul si cartea de identitate a masinii pe numele vechiului proprietar.

 

 

Ati reusit sa faceti inmatricularea? ce documente au fost necesare ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.