Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Ce se intampla daca nu imatriculez masina?

MMR

Question

Salut!

Va rog sa-mi dati un sfat pentru problema mea.

Zilele trecute am facut n schimb auto. Masina este inmatriculata Ro, cu tate taxele la zi, dar cel cu care am facut contractul nu este persoana din actele masinii, adica nici cei care au avu-to inaintea mea nu au transcris-o pe numele lor. Prima intrebare este daca pot transcrie masina pe numele meu  fara sa am treaba cu cel din acte sau o pot inscrie in baza fatului ca am un contract de vanzare cumparae si fiscalul de la cel care mi-a dat-o.

A doua intrebare este daca pot circula o vreme cu masina fara sa o transcriu pe numel meu, dar trecuta la impozit, avand in vedere ca nu a fost instrainata pe spatele certificatului, iar daca nu ce se poate intampla?( pot pierde masina, mi se ridica numerele, ameda? etc.

iar in ultima instanta, ce demersuri trebuie sa mai urmez pentru masina data la schimb odata ce am fact contract vanzare cumparae, m-am semnat pentru instrainare pe spatele certificatului si am scos-o de la impozit? Va rog indrumati-ma, intrucat sunt destul de tanara si nefamiliarizata cu aceste proced si imi este teama sa nu fac vreo gresala prosteasca, am auzit tot felul de patanii despre vanzari auto.

Multumesc!

Scuze pentru textul necitet am tastatura stricata.

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Pentru a transcrie dreptul de proprietate ai nevoie atât de contractul de vânzare cumpărare încheiat între tine şi cel de la care ai cumpărat maşina cât şi de contractul încheiat între cel de la care ai cumpărat-o şi proprietarul menţionat în certificatul de înmatriculare.

Legea te obligă să perfectezi documentele în termen de 30 zile, în caz contrar este prevăzută o amendă şi se reţine certificatul de înmatriculare.

În plus, în situaţia în care se reţine certificatul de înmatriculare pentru oricare dintre cazurile prevăzute de lege (defecţiuni tehnice, lipsa asigurare şi aşa mai departe), acest document nu se restituie de la poliţie decât proprietarului, persoanei menţionată în certificatul de înmatriculare.

• 0

Salutare ! 

Cred ca sunt in aceeasi situatie. Vreau sa achizitionez o masina de la cineva care sa evite plata taxei, a pastrat talonul si cartea de identitate a masinii pe numele vechiului proprietar.

Ati reusit sa faceti inmatricularea? ce documente au fost necesare ?