Jump to content
POLITISTI.ro

Politia Comunitara are dreptul sa foloseasca dispozitive de avertizare sonore si luminoase

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Cum nu ne-ai jignit? Adica nu ne-ai insultat inteligenta, sustinand ca esti mare politist incadrat in MAI?

Cat despre poze? De ce sa fie sterse? Nu tu le-ai facut publice? Uite, iti facem reclama. Poate ne citesc si ceva pitipoance, si te alegi cu una.

Modificat de Sony
  • Apreciez 1
Publicat

Cum nu ne-ai jignit? Adica nu ne-ai insultat inteligenta, sustinand ca esti mare politist incadrat in MAI?

Cat despre poze? De ce sa fie sterse? Nu tu le-ai facut publice? Uite, iti facem reclama. Poate ne citesc si ceva pitipoance, si te alegi cu una.

Si totusi..este urat din partea ta....si de aceea te rog frumos sa le stergi :)

Multumesc...daca vrei adauga-ma pe id ul weapon_john sa stam putin de vorba :)..sa ti explic ceva :)

Publicat (modificat)

O sa-mi fac un ID, special sa vorbesc. Aceasta ceva mai tarziu, cand revin.

Modificat de Sony
Publicat

O sa-mi fac un ID, special sa vorbesc. Aceasta ceva mai tarziu, cand revin.

Scuze...era pentru marius mesajul....bafta...:)

Johnx nu e frumos sa minti!

Faptul ca iti place sa te dai altcineva decat cine esti in realitate, nu dovedeste decat slabiciune si dupa parerea mea, e o pata pe obrazul colegilor tai din Politia Comunitara care chiar isi iubesc meseria.

Nu trebuie sa-ti fie rusine, fiecare are locul sau in societate, nu incerca sa fii altceva decat ceea ce esti!

[...]

Aici incerci sa ne spui ca daca esti membru IPA inseamna ca esti politist. Nu e frumos!

Sper ca nu ai uitat de articolul acesta: Comunitarii intra in Asociatia Internationala a Politistilor, unde chiar tu ai postat un comentariu.

Te inseli daca consideri ca te poti ascunde!

Daca vrei da mi un mesaj pe messenger weapon_john... sa stam putin de vorba acolo....si multumesc ca ai sters pozele..nu stiu daca ai primit mesajul privat...dar te am rugat frumos sa le stergi...nu la modu de amenintare..doar ca nu a fost frumos sa postezi pozele alea..cu intentia de a ma ataca....inca odata apreciez ca le ai sters :)

• Displace 2
Publicat (modificat)

Johnx ,cu asta te nasti ,adica cu fler. Te-am mirosit cum ai inceput sa dai cu plasa sa prinzi fluturi.

Vezi ca nu a fost greu sa recunosti ca lucrezi la comunitari.

,,Nu trebuie să fii trist că n-ai fost remarcat. Fii trist că n-ai făcut nimic remarcabil. (Confucius)" Cu respect. :emo-yessir:

Modificat de Elvis
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Revin asupra problemei in cauza.

Se pare ca in munincipul unde locuiesc, dupa ce am trimis instiintari atat la IPJ, cat si directorului politiei comunitare, azi le-am vazut masinile fara girofaruri. Au ramas doar cu inscriptia "Politia Comunitara". Deci se poate.

P.S. Poate le schimba cu un model mai nou si mai scump, pe banii publici. :lol:

Modificat de Sony
  • Moderator
Publicat

Bravo. Mă bucur că sesizările tale au avut și o finalitate.

E bine să reținem că se mai poate mișca câte ceva chiar și numai pe baza unor argumente.

Publicat

Am lipsit o perioada.

In primul rand, ma bucur enorm ca ai reusit, Sony. !!!! Felicitarile si aprecierea mea sincere.

De la sprijin moral, cred ca o sa trec si eu la sprijin si solidaritate palpabila :P pentru ca ma calca pe nervi cuvantul ala inscriptionat cu scris miiiiic de tot "comunitara" care incearca sa se ascunda in umbra cuvantului scris cu litere mari si apasate "POLITIA" de pe masinile lor, si girofarul pe care- l folosesc cu atata mandrie ( nu mai zic de vestele alea verzi pe care le poarta cu aceeasi fala, pentru ca ele ascund uniforma de sub ele, si deci, alta ocazia de a trece drept politisti), inconstienta si ineficacitate.

Daca ceea ce spun eu este pura inchipuire, voi comunitarilor, si prietene al meu, JohnX, de ce nu alte uniforme, radical diferite fata de ale noastre ? Sunteti niste cameleoni si plagiatori. Faceti scoala !!! E simplu raspunsul. Nu trebuie nshpe mii de proiecte de lege si de schimbari, pentru ca niste initial gardieni, apoi comunitari, sa se numeasca politisti locali,si sa spere ca vor fi confundati cu politistii.

Si revenind la JohnX.... mi- ati luat toata bucuria care- mi crestea pe masura ce- i citeam posturile, zicandu- mi ca este prea frumos sa fie adevarat :D:D:D si bucuria pe care as fi avut- o sa fac pe micul Sherlock Homes cu el, sa- i arat cat de tare mirosea a comunitar. Dar... am ajuns la final, si am vazut posturile in care l- ati demascat si nu mai are sens.

Dar ca sa- ti raspund, bai "colegule" ( si ne- am fi numit asa doar daca ai fi terminat si tu o scoala sau o academie de politie, ceea ce tu n- ai prea facut, sau am fi baut prin vreo carciuma, ceea ce eu n- am prea facut), imi scrijeleste auzul aceasta sintagma, DE- ASTA!! Ne-ai demonstrat tu acum de ce! Pentru ca niste oameni care nu stiu sa scrie ( sa- ti fac copy/paste din cum ai stiut tu sa te exprimi ?!?! e nevoie ? :huh: ) si nici sa se exprime, si care habar nu au sa foloseasca niste argumente, deci nu au nici logica de la mama natura... cu voi sa fiu coleg ????? Pai nu as avea curaj si incredere nici sa te las sa pazesti masina cat m- as sa ... cat m- as duce la baie !!!!

Publicat

Am fost aseara la nenorocirea de la Afumati.... nici picior de politist comunitar sa asigure zona, sa indeparteze curiosii etc. Nu ai ce sa mai zici....

Publicat

Nu, foarte bine. Asa sa faca- sa le pazeasca! Dar sa ne lase pe noi in pace. De ce nu pot ei sa traiasca fara noi ? Sau, ma rog, fara sa fie cu noi sau ca noi ? Eu asta nu reusesc sa inteleg ? Adica, ei ca institutie separata, se tot indeasa in ochii nostri ca sunt si eu tot ca noi. Dar nu trebuie sa fie nici ei ca noi, si nici noi ca ei.

Fiecare cu treaba lui!!!

• 1 lună mai târziu...
  • Membru
Publicat

Adevarul este ca prin Politia Comunitara se intelege o adunatura de oameni,care majoritatea n-au nici o treaba fiind fosti gardieni plimbatoiri de MAPE,care stau la cheremul PRIMARULUI,si fac ce dispune acesta.Se poate spune acest lucru deoarece in unele orase(ex CJ) comunitarii nu fac altceva decat sa ridice autoturisme si sa puna tichete pe parbrize.Nu este corect avand in vedere ca a-r putea fi folositi in prevenirea faptelor antisociale,a infractiunilor stradale si in orice alta problema care sa ajute cetateanul,nu doar sa-l jupuiasca de bani.

Publicat

In primul rand, specific de la bun inceput ca sunt angajat al Politiei Comunitare de la infiintarea acestei institutii, adica 01.04.2005 conf. legii nr. 371/2004. Consider ca disputa incinsa din postarile anterioare apartine membrilor de mai slaba calitate indiferent ale fiecarei institutii, deoarece vreau sa cred ca angajatii unor structuri de ordine publica, indiferent de denumirea, vechimea lor sau intinderea competentelor legale, ar trebui sa considere ca fiind sub demnitatea lor insultele reciproce si luarea in deradere a muncii altora. Nu contest ca exista dese cazuri de natura a dezonora prestigiul institutiilor in cauza, cazuri in care agentii nu-si indeplinesc cu raspundere si constiinciozitate atributiile ce le revin ori abuzeaza depasindu-si prerogativele si arogandu-si implicit ori explicit identitati si competente ce nu le detin. Mai mult, de cele mai multe ori, cei ce recurg la asemenea incalcari ale legii dar ale unor elementare norme de bun-simt si pateaza obrazul institutiei Politiei Comunitare provin intr-adevar din randul fostilor Gardieni Publici si sunt exact cei care au compromis la acea vreme si imaginea acelei institutii prin fapte similare. Tot ce vreau sa spun aici e ca nu e recomandat a se generaliza datorita incompetentei unui segment procentual nesemnificativ si a se blama activitatea unei institutii care si-a adus aportul la tinerea sub control a fenomenului infractional/contraventional in tara in care si unii si ceilalti traim si avem interesul comun de a apara ordinea publica. Desigur, fiecare trebuie sa-si vada de lungul nasului si sa nu-si aroge merite pe care nu le are, si nici sa-si extinda in mod nejustificat competentele. In acest sens, on-topic, as face observatia ca masinile Politiei Comunitare conform legii nu au voie sa detina si sa foloseasca girofaruri, iar faptul ca totusi se intampla sa le aiba iar uneori sa le si foloseasca, se datoreaza probabil tolerantei conducerii locale a Politiei Romane, in ideea dorit a fi preventiva ca cu cat mai multe uniforme si girofaruri pe strada, cu atat mai mare spaima in hoti etc. Principiul e discutabil ca si efect, dar indiscutabil este o ilegalitate, din fericire neavand un mare grad de pericol social; totusi ar fi bine sa se avertizeze conducerile Politiilor Comunitare sa-si demonteze aceste mijloace la care nu are drept de detinere/folosinta si sunt convins ca toti vor intelege si vor proceda in consecinta, fara a fi nevoie de excese de zel cum ar fi amendarea soferului, confiscarea masinii etc., cu atat mai mult cu cat aceste masuri nu ar preveni adevaratii vinovati. De asemenea, purtarea cagulelor nefiind prevazuta de lege pentru angajatii acestei institutii, ea trebuie categoric interzisa si pedepsita in caz de neconformare - aici ar trebui sa fie sesizati conducatorii institutiilor in cauza care e posibil sa nu cunoasca intotdeauna modul de actiune neregulamentar al subordonatilor ori prevederile legale in acest sens, cu atat mai mult cu cat multi dintre ei au o alta specializare teoretica si experienta profesionala decat ordinea publica. Se poate si o buna colaborare intre diverse institutii cu conditia ca fiecare sa-si faca cum trebuie munca pentru care este platit in loc sa-si caute diverse scuze si justificari ale inactivitatii ori abuzurilor sale. Personal am efectuat serviciul de patrula mixta cu agenti ai Politiei Romane si nu am nimic rau de spus despre calitatea colaborarii cu acestia, cata vreme fiecare dintre noi si-a vazut constiincios de treaba lui si l-a ajutat pe celalalt in limita prerogativelor legale si ale bunului-simt. Ba chiar am ramas prieten cu unii dintre ei, tocmai datorita unui respect reciproc care a aparut in timp. Pentru cei obsedati de nivelul de scolarizare, trebuie recunoscut ca acesta este in medie mai mare datorita scolii de agenti de 2 ani (pentru cei ce nu s-au angajat direct si au urmat ulterior un curs de 3-6 luni de ordine publica pe care si unii din agentii de politie comunitara l-au facut, cu aceleasi cadre didactice si aproape aceeasi materie studiata) pe care politistii comunitari nu au facut-o si care creeaza o diferenta de procedura si de eficienta a ei in mare parte din interventii; in alte cazuri eficienta interventiilor poate fi superioara in cazul agentilor Politiei Romane si datorita faptului ca au competente legale mai mari, statutul politistului le confera drepturi si protectie in plus, sunt luati mai serios in instante in cazul unor litigii/plangeri de abuz, sunt mai bine aparati de catre conducerea institutiilor din care fac parte (inclusiv juristiilor) etc. pe de alta parte, un procent insemnat din agentii Politiei Comunitare au studii superioare absolvite si o cultura generala peste medie, media lor de scolarizare a lor a crescut cu mult fata de cea a gardienilor publici de pana in 2005, mai ales ca si personalul s-a schimbat in foarte mare masura si multi needucati si inculti din acea vreme chiar daca au fost acceptati initial dincoace, au fost indepartati intre timp din sistem, din motive lor insisi imputabile desigur. Eliminand aspectele de nedorit din activitatea Politiei Comunitare, nu cred ca se poate afirma cu mana pe inima de catre un cetatean al Romaniei, fie el politist sau nu, ca Politia Comunitara nu a avut un aport pozitiv la mentinerea ordinii publice; agentii Politiei Romane nu trebuie sa rada de cei ce au competente doar in domeniul faptelor antisociale de mai mic pericol social, ci sa-i sprijine, sa-i indrume si sa se bucure ca exista cineva care se ocupa de aceste probleme asa-zis marunte, dar care deranjeaza atat de mult cetateanul de rand, cum ar fi cersetorii, boschetarii, prostituatele, comertul ambulant, curatenia stradala etc. Altfel, cei ce se considera superiori prin faptul ca "viseaza" doar dosare penale si retele de crima organizata vor trebui sa-si aloce ei insisi timp, efort si umilinta de a se ocupa de asemenea "mizilicuri". Multumesc pentru ocazia de a-mi fi expus punctul de vedere, rog frustratii si obsedatii de razboaie in plan virtual sa se abtina de la replici! ;)

• Membru
Publicat

gardienii astia nici macar nu ar trebuii sa poarte aceasta denumire de 'politie' , toti nepotii, fratii primarilor, etc fac parte din aceasta structura, care functioneaza, deocamdata, ca o firma de paza, parerea meaemo-yessir.gif

Publicat

Scuze sergiu dar cand intri in padure trebuie sa ai in vedere ca te poti intalni cu ursul.

Parerea mea. :emo-yessir:

• Administrator
Publicat

Domnule sergiu007 va sfatuiesc ca pe viitor sa va abtineti in a mai face aprecieri privind calitatea membrilor sau de orice alta natura in ceea ce priveste utilizatorii acestui site. Va asigur ca nu sunteti dvs. cel in masura sa faca astfel de aprecieri.

Daca simti nevoia sa jignesti politistii sau daca doresti sa-ti exprimi nemultumirea si nu poti face acest lucru civilizat, apeleaza cu incredere la alte forumuri, nu trebuia sa pierzi timp inregistrandu-ti un cont de membru aici.

Nu voi permite ca membrii acesti forum sa fie insultati. E o dovada de bun simt ca atunci cand sunteti in "casa" cuiva sa discutati civilizat.

Considerati acest post ca pe un prim si totodata ultim avertisment.

Multumesc pentru intelegere.

Publicat

Domnule sergiu 007" sa-i indrume si sa se bucure ca exista cineva care se ocupa de aceste probleme asa-zis marunte, dar care deranjeaza atat de mult cetateanul de rand, cum ar fi cersetorii, boschetarii, prostituatele, comertul ambulant, curatenia stradala etc".Te rog sa ma crezi ca de foarte multe ori sa incercat si acest proces de initiere cu lucratorii politiei comunitare dar mereu ne lovim de un zid de superioritate din partea lor si de foarte multe ori chiar nu ai pe cine sa indrumi pentru ca atat sefii cat si multi dintre ei le sunt inoculate ideii de genul "Noi nu suntem inferiori acestor gabori si nici nu ne subordonam lor in activitatile de patrulare"si nu de putine ori fiind in patrula mixta am ramas singur pentru ca,comunitarul a fost luat din patrula si trimis sa pazeasca nu stiu ce ..... .Asa ca cel mai bine e ca fiecare institutie sa fie cu treaba ei,dar tin sa specific ca pe linie de O.P. deja ne calcam unii pe altii pe bataturi.Si ca o concluzie la cele spuse de mine ori desfiintam politia romana si ramane politia comunitara ori............

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Prin aparitia legii ( L 155 publicata in M. Of. Partea I nr. 488 din 15.07.2010) in care se precizeaza clar dotarea masinilor politiei locale cu girofar albastru si mijloace de avertizare sonora, la art.32 (1), cred ca topicul se cam incheie..... Nu?

• Moderator
Publicat

Vezi ca legea respectiva intra in vigoare abia la 1 ian 2011 si se refera doar la dreptul de a folosi girofar cu lumina albastra.

In foarte multe orase din tara, comunitarii folosesc girofaruri cu lumina rosie si albastra.

Publicat

Cu toate că la prima vedere pare o masină a Poliției Române ... nu este, este o mașină a comunitarilor.

Oare astfel de exemple de „adevărați impostori” au văzut si deștepții ăia care ne conduc, ce au dat aviz favorabil acelei legi?

Câtă confuzie poate crea o astfel de mașină!? :doh:

comunitariradauti.png

Publicat

Ai dreptate! Ce spuneam eu e ca noua lege acopera vidul legislativ si impune clar atat inscriptionarea cat si mijloacele de avertizare. "Dragostea" pentru denumirea de politie este cvasi-prezenta. Aduceti-va aminte de: ONG-ul "Politia animalelor" (dupa parerea mea mult mai periculos decat politia locala), SPP-ul care a defilat de 1 Decembrie cu masinile inscriptionate "Politia", Politia sanitar - veterinara... etc.

Oricum o lege e mai buna decat lipsa ei!

• Moderator
Publicat

Cu siguranță că e benefică o astfel de reglementare legală, care să îngrădească imaginația bogată a vreunui primar.

Ba chiar cred că erau necesare mai multe clarificări în această lege a poliției locale. Pentru că astfel de confuzii nu fac altceva decât să bulverseze cetățeanul de rând.

Publicat (modificat)

Prin aparitia legii ( L 155 publicata in M. Of. Partea I nr. 488 din 15.07.2010) in care se precizeaza clar dotarea masinilor politiei locale cu girofar albastru si mijloace de avertizare sonora, la art.32 (1), cred ca topicul se cam incheie..... Nu?

Conform titlului subiectului deschis de mine, aici e vorba de Politia Comunitara. Legea se refera la Politia Locala, care, dupa cum s-a zis, se v-a infiinta de abia dupa 1 ian. 2011.

Modificat de Sony
Publicat

Da, stimate coleg, dar la articolul 3 din legea mai sus mentionata sa precizeaza ca "politia comunitara se reorganizeaza ca structura de politie locala", sigur de la 01.01.2011. Acum putem sa alegem sa continuam sa analizam acest topic inca 5 luni... dar, cu plecaciune, ma gandesc ca poate nu ar fi foarte util....

Politia comunitara a profitat putin de lipsa reglementarilor. Intr-un oras destul de important am avut o discutie cu primarul despre inscriptionarea masinilor de politie comunitara, si-a cerut scuze si in maxim o luna a remediat situatia ("comunitara" scris cu aceleasi caractere ca si "politia", aparitia insemnului heraldic al orasului...etc.)

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.