Jump to content
POLITISTI.ro

Politia Comunitara are dreptul sa foloseasca dispozitive de avertizare sonore si luminoase

Postare recomandată

Publicat

A sosit raspunsul in urma sesizarii. (l-am primit in format .pdf si nu doresc sa-l afisez aici deoarece contine si informatii personale, si nu doresc ca acestea sa fie publice)

Ei interpreteaza precum s-a scris si mai sus ca Politia Comunitara intra la categoria "politiei" nefacand distingere. Desigur, s-a scos din context ca altfel se vedea clar si distingerea deoarece txtul legii continua cu Politia de Frontiera, etc.

In zilele urmatoare voi depunde si o sesizare IGPR-ului, privind aceasta problema. :)

• Membru
Publicat (modificat)

Şi eu i-am întrebat pe cei de la BPR şi mi-au spus că nu au voie să le folosească dar nu spunea nimic despre deţinerea lor.

Mi-au dat şi exemplu de un caz când au fost sancţionaţi cei de la PC pentru folosirea luminilor albastre.

I-am mai întrebat dacă maşinile de salvare(private) au acest drept, dar mi s-a răspuns că nu se cunoaşte nici un caz de ambulanţă care a folosit semnale luminoase ROŞII...mă rog...nici o legătură.

Nu mai găsesc mail-ul cu răspunsul dar mai caut.

Data viitoare notez vreo 2-3 numere de astfel de maşini şi îi întreb pe cei de la rutieră dacă au dreptul să deţină şi să folosească semnale luminoase speciale maşinile respective.

Modificat de mihai770
Publicat

Tot prin raspunsul lor, mi-au dat urmatorul citat latin "Ubi lex non-distinguit, nec nos distinguere debemus". Mentionez ca au scos din context textul din Codul Rutier, oprindu-se la "autovehiculele apartinand politiei". Si astfel, le propun spre rezolvare urmatoare speta. Daca eu, imi schimb numele Gheorghe Ion Politiei, inseamna ca am voie sa port semnale acustice si luminoase pentru ca legea, dupa cum mentioneaza si ei, nu distinge si astfel nici ei nu disting.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

E total aiurea ceea ce zici tu! Teaser-ul se stie ca poate provoca grave disfunctionalitati cardiace si tocmai de asta la Haga se dezbate in prezent scoaterea sa din dotarea tuturor fortelor de interventie si dotarea cu alte arme specifice cu descarcare electrica controlata!! Eu nu vad ce poate face un PC cu un teaser e exact cum i-ai da un pistol cu gaze alimentat de butelia de CO2 ... pai daca ei au teaser eu dc nu as putea sa-mi iau glock-ul meu si sa ies cu el in teren in locul ultra-armei Carpati?

Cat priveste restabilirea ordinii sunt praf! Imi aduc aminte de un accident din 2009 prin februarie petrecut in zona Pta. Chibrit, Bucuresti, in care au murit 2 rromi de 17 ani care conduceau un Range Rover pe la 2 dimineata. Iti dai seama ce a fost acolo. La fata locului eram 8 echipaje de la Rutiera, 4 de la Sectie si 10 de la Comunitara. Ei bine, afla ca chiar daca cei de la comunitara ne erau NET superiori ca nr, oamenii foloseau targile de pe ambulante sa tina la distanta rromii, pe cand si rutiera si OP-ul dadea cu ei de pamant...si pana una alta, singura protectie de pe noi erau gecile de piele (pt cine avea) sau cele matlasate pt restu pe cand comunitara erau ultra-echipata si MASCATA!!! Asta ma oftic! Cand m-am dus, obosit, lovit, injurat, scuipat, sa il iau pe sefu` dispozitivului de comunitara la stii-tu-ce ca nu ne-a ajutat cu nimic, am ramas inlemnit de raspunsul lui: "Treaba noastra este sa asiguram ordinea, in campul infractional nu s-a patruns, l-am protejat ff bine". Pai normal atata timp cat toata Rutiera si OP-ul erau incaierati cu rromii si ii tineau la distanta!! Deci... no comment! M-am dus acasa si m-am culcat asteptand seara urmatoare cu gandul ca schimbul III imi va aduce si placere nu numai durere :)

In primul rand ar trebuii sa acceptam faptul ca politia comunitara se subordoneaza politiei romane...indatorarile care revi agentului de politie..ar trebuii rezolvate de acesta...iar daca acesta nu face fata...sa vina in sprijin cei de la comunitara...iti dau speta cu rutiera....agentii de politie comunitara sunt obligatii prin lege sa ajute la fluidizarea traficului cand se fac lucrari la carosabil sau la montarea de pancarde..sau dinastea...dar..in sectorul 6 ii vezi in fiecare dimineata in intersectii dirijand circulatia alaturi de politia rutiera...desii asta nu este obligatia lor...tot odata ei au fost infintati de catre primarie...in sprijinul politiei (sunt unele comune unde se afla cate un om la program de 24/48 pe toata comuna! )...daca are un accident cu victima...si un apel prin 112 ca se comite o infractiune ..ceva.....ce face?...de acord...nu au pregatirea politiei romane...si majoritatea sunt tarani...dar...sa fim seriosi...pana la urma si ei patruleaza alaturi de noi...si ei dau amenzi din legea 61/91....12...si ce mai au ei...si ei au dreptul de a retine persoane care au savarsit o infractiune...si da...cand un politist are nevoie de sprijin...vin in sprijinu lui..."mascatii" ..care de obicei ..majoritatea sunt vai de capu lor...dar...decat nimic...eu zic ca e mai bine..eu sustin politia comunitara...desii consider ca ar trebuii selectia facuta mai bine..dar...faptul ca sunt mai multi oameni in uniforma pentru reducerea nivelului de infractionalitate de pe strada...eu consider ca este un lucru bun...cat despre girofar...cum am vazut pe multi ca comenteaza...sunt situatii (iarasi speta cu comunele) ...cand agentul de politie nu se poate deplasa..sau nu se afla in comuna..fiind plecat la alt caz...si se solicita sprijinul politiei comunitare..care nu mi se pare corect in situatii de urgenta sa stea la coada...in trafic...si tot odata...consider ca politia comunitara are dreaptu de a oprii o masina daca il suspecteaza pe sofer ca fiind in stare avansata de ebrietate...fara permis...sau ca a comis o infractiune...si solicitarea unui echipaj de la politia rutiera...

Publicat

Sony te sustin intrutotul in actiunea asta. Daca nu fizic si palpabil, macar moral. Sunt un dusman declarat al acestor guardia, care se cheama Politia Comunitara.

Este strigator la cer si impotriva bunului simt. Sunt o pata pe obrazul nostru, iar eu unul ma simt insultat de cate ori unul dintre ei mi se adreseaza prin "colegule". Nu am treaba cu oamenii din spatele uniformelor, ci cu "uniformele" in sine.

Daca se face idiotenia aia de Politie Locala ( noi suntem tara reformelor...proaste) ... sunt dispus sa recurg la masuri necugetate :))

As incerca o chestie asemanatoare la mine in oras, si chiar o sa ma interesez si sfatuiesc cu colegii asupra problemei, insa problema cea mare este ca sefii lor sunt fostii nostri sefi, care n- au mai ramas la Politie de ce oare???? plus pensionarii comunisti.

Daca consideri o insulta "colegule"...hai sa te intreb ceva...pe cine consideri colegul tau dintre un politist comunitar si un jandarm?.....pe jandarm...sunt sigur..pentru ca apartine ca si tine de ministerul de interne...desii probabil pregatirea lui profesionala nu se compara cu a ta ca agent de politie...dar hai sa te intreb altceva...lucru care l-am observat cu putina scarba...pe cine consideri mai mult colegul tau?...pe un pompier..care apartine de ministerul de interne..sau un politist comunitar care apartine de primarie?mai mult ca sigur ..ca si altii..o sa-l numesti pe pompier "coleg" ..cum am vazut "exceptii" ..facute de politia rutiera...pentru un pompier...iar de un agent de politie comunitara care nu purta centura l-au luat la misto ...au sunat si la el la sediu ca si-a aratat legitimatia...si i-au dat si amenda pentru centura...deci..te intreb dinou..cine este colegul tau?...pompierul care se duce cu giorfar rosu sa stinga focul...sau agentul de politie comunitara care patruleaza in masina cu girofar pe ea...ajuta la fluidizarea traficului rutier,se subordoneaza si se afla in sprijinul politiei romane si al jandarmeriei,patruleaza pe strada ca si politia romana.. pentru sanctionarea persoanelor care savarsesc contraventii... (din legea ordinii publice 61/1991rep....legea 12...si altele)...si totodata pentru prinderea persoanelor care au savarsit o infractiune si predarea acesotra organului de politie competent...si sa nu uitam ca au asupra lor armament cu munitie de razboi...acuma eu sunt curios...daca politistul comunitar dn speta data... (CAZ VAZUT CU OCHII MEI)...si colegii si sefii acestuia care au aflat si ei de speta...oare or sa fie incantati sa vina in sprijinul politiei romane?..si mai mult...sa-si depaseasca atributiuniile..ca sa-ne ajute?

Inca o speta o dau cu IPA...eu fiind membru de cativa ani..am un amic de la politia comunitara care a vrut sa intre si el in ipa anul trecut...si i s-a zis ca el "nu este politist" si nu poate intra in ipa...desii..sunt pompieri....care fac parte din asociatia internationala a POLITISTILOR ...pentru ca lucreaza in ministerul de interne...desii...ma repet...pompierul se duce sa stinga focul...POLITISTUL comunitar...are arma de foc...aplica sanctiunii contraventionale si prinde infractori si totodata se subordoneaza politiei romane...dar..."nu este politist" ...acuma..incercati sa va puneti si voi in locul lor...

Publicat

Lucrul care m-a facut sa-mi schimb parerea despre politia comunitara...a fost speta din chitila de acum o luna si ceva....cand un agent de politie care incerca sa prinda un infractor in flagrant....a fost lovit intentionat de masina acestuia care a fugit (totodata avand numere false pe masina) ...Politia comunitara din judetul ilfov...a primit dispozitie din partea unor ofiteri de politie sa "opreasca tot ce inseamna XXXXX albastru si sa solicite acestuia sa prezinte talonul....pentru a dovedii daca acesfia au talon in care este trecut numarul masinii"...vreau sa zic ca in fiecare comuna am observat filtru format...din partea politiei comunitare..pentru prinderea unui infractor care a lovit un agent de politie cu masina.....spete de genu mai pot da..cand acestia sunt solicitati din partea politiei romane sa opreasca anumite masini...deoarece "s-a furat o masina acum 10 minute..si e posibil sa fii schimbat numarul"......cat despre oprirea masiniilor..ganditiva ca intr-o comuna...lafel cum agentul de postul local de politie cunoaste majoritatea infractorilor si persoanelor problema din comuna respectiva...lafel si politia comunitara..si au fost spete...cand politia comunitara a oprit folosind girofarul si sirena anumite masini...cunoscund faptul ca soferul nu poseda permis de conducere...are numere false pe masina....sau este in stare avansata de ebrietate...si dosare penale au fost intocmite pentru acesti conducatori (infractori) care au fost retinuti de politia comunitara....bineinteles...am vazut spete cand au fost oprite de catre politia comunitara persoane in varsta de 17 ani...si agentul de la politia romana le-a zis "nu am cum sa-i fac dosar pentru ca nu eu am constatat infractiunea" .....deci..aici vine vorba de pregatirea si cunoasterea legislatiei din partea agentului de politie...pentru ca in legea politiei comunitare scrie ca ei sunt obligati sa intervina si sa retina cand vede o infractiune in curs de desfasurare...si sa retina o persoana care a savarsit o infractiune..sau care incearca sa fuga de la locul savarasirii infractiunii..acestia avand voie sa foloseasca armamentul din dotare pentru prinderea acestuia dupa ce s-au facut somatiile legale...

Publicat

Hopa vad un cameleon Johnx ? Pana la urma ce esti jandarm sau politist comunitar? :hmmmt:

• Moderator
Publicat

Este comunitar!

Inteleg ca Politia Comunitara incalca legea, intrucat lucratorii acesteia nu au dreptul legal sa opreasca autovehicule in trafic?!?!

Restul sunt povesti!

Publicat

Hopa vad un cameleon Johnx ? Pana la urma ce esti jandarm sau politist comunitar? :hmmmt:

Agent principal...si am inceput sa postez de dimineata aici la un alt topic...referitor la politistii care isi fac treaba...si cei care au vorba "nu muncesti...nu gresesti..." ...dar...am citit intanplator si aceste topicuri...si faza cu "jignit cand imi zice colegu" m-a cam scarbit...imi cer scuze ca zic asta..si nu o zic cu intentia de a jigni la randul meu...dar...de cand am vazut si aceea speta...cand agentii de politie rutiera au facut o "exceptie" in cazul unui pompier care a depasit pe trecerea de pietoni...si i-au vorbit cu "colegu" ...si in aceiasi zi au oprit un agent de politie comunitara ca nu purta centura de siguranta (fapta pentru care poti fi lasat si cu un avertisment verbal daca vorbesti frumos cu agentul de politie rutiera...chiar daca esti civil) ...si i-au dat replica..."coleg esti cu comunitarii tai" ..si au sunat prin 112 cerand sa se faca legatura cu respectivul post de politie comunitara...aducandu-i la cunostinta ofiterului de servici..sau dispecerei..sau ce aveau ei acolo....ca l-au oprit pe agentul XXXXXXX care si-a prezentat legitimatia....dupa care au facut putin misto de el si i-au dat amenda...nu zic ca trebuiesc facute exceptii...dar...totusi...chiar daca unii dintre noi nu-i consideram colegii nostri..totusi...este vorba de aceiasi echipa....cu acelas interes!

"

Publicat (modificat)

E clar. Johnx, stii ... aici e forum de politisti, adica de funtionari publici cu statut special, nu de angajati ai primariei. Iar faptul ca pe loganul tau de servici scrie mare POLITIA, si jos, mic de tot, comunitara nu te face politist.

Aolo! Sigur nu esti agent asistent sau agent superior?

Modificat de Sony
Publicat

Este comunitar!

Inteleg ca Politia Comunitara incalca legea, intrucat lucratorii acesteia nu au dreptul legal sa opreasca autovehicule in trafic?!?!

Restul sunt povesti!

Asa e prietene...cand vine un subcomisar de politie la postul de politie comunitara si le zice..."opriti masina xxxx ca a lovit un agent de politie" ..ei ar trebuii sa-i zica politicos "cu tot respectul domnul subcomisar xxxx...am comite o infractiune daca am opri masina respectiva si am cere actele acestuia....

• Moderator
Publicat

Da!

Exact asa trebuie sa-i raspunda. Niciun comisar de politie nu are dreptul de a da dispozitii ori ordine politistilor comunitari. Au sefii lor, iar astfel de solicitari trebuie facute prin intermediul acestora.

Publicat

E clar. Johnx, stii ... aici e forum de politisti, adica de funtionari publici cu statut special, nu de angajati ai primariei. Iar faptul ca pe loganul tau de servici scrie mare POLITIA, si jos, mic de tot, comunitara nu te face politist.

Aolo! Sigur nu esti agent asistent sau agent superior?

in primul rand nu am logan de servici...si daca citeai mai sus...mi-am zis si gradu..si faptu ca sunt si in ipa (unde agentii de politie comunitara nu au voie sa fie membri)...si nu ma intelege gresit..sunt complet de acord ca majoritatea politistilor comunitari nu ar trebuii nici macar sa fie asociati cu politia...dar..sunt oameni si oameni....lafel cum daca cauti acuma pe youtube "politist baut" ...il gasesti pe agent principal xxxxxx ...dormind la volanul loganului de politie..rupt de beat....si dupaia plecand cu loganul de fata cu reporterii...si mai pot da multe alte spete...de genu..in care sunt politisti care apartin de ministerul de interne care nu au ce cauta in politia romana...deci..sunt cazuri..si cazuri...pana la urma politia locala...isi are rostu ...dat fiind faptul ca pregatirea lor este mai slaba..ei se pot ocupa mai mult de comertul stradal...si mentinerea ordinii si linistii publice...iar noi..politia romana...sa ne ocupam de cazuri mai mari...dosare penale...si dinastea....

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Johnx mincinosii nu sunt bine veniti pe acest site. Mai gandeste-te in privinta locului unde lucrezi si spune adevarul!

Publicat (modificat)

Aici sunt de acord cu ceea ce zici, dar cu opriri in trafic, urmariri etc din partea Politiei Comunitare, NU sunt de acord.

Si ca o mentiune personala, de abia astept sa incerce un agent comunitar sa ma opreasca in trafic, ca-s curios cum s-au antrenat sa-si conduca scuterele(d-astea au la mine-n oras)cu girofar, in viteza. Pe care, pana una alta, il au ilegal. ;)

Modificat de Sony
Publicat (modificat)

Aici sunt de acord cu ceea ce zici, dar cu opriri in trafic, urmariri etc din partea Politiei Comunitare, NU sunt de acord.

Si ca o mentiune personala, de abia astept sa incerce un agent comunitar sa ma opreasca in trafic, ca-s curios cum s-au antrenat sa-si conduca scutrele(d-astea au la mine-n oras)cu girofar, in viteza. Pe care, pana una alta, il au ilegal. ;)

Nu ma intelege gresit....nici eu nu sunt de acord ca politia comunitara sa opreasca masini in trafic...de dragul de a oprii...sau ca sa faca o "combinatie"....chiar sunt enervat de faze de genu..dar...eu nu mi-am ales meseria asta ca sa prind personal un infractor...decat ca jegul care a comis infractiunea sa scape...as prefera sa fie oprit si de o firma de paza..si retinut.....desii ei nu au absolut nici un drept sa faca asta....decat ca el sa scape.... nu stiu..probabil unii se simt ofensati de lucrurile care le zic...dar..revin la vorba mea..."aceiasi echipa"..eu consider ca daca un politist comunitar...isi depaseste atributiile si opreste o masina pentru prinderea unui infractor...consider ca motivul scuza fapta....corect ar fu sa-l lase sa scape....legal..ca sa zic asa...dar...totusi...infractorul lasat sa scape ca nu a vrut politistul comunitar sa comita o ilegalitate prin a-l opri....poate loveste pe cineva cu masina in ziua respectiva.....mama...copil...sau rude de ale noastre....sau..maine comit o alta infractiune...viol...furt..talharie...si desii in aceea zi putea fi prins foarte usor.....la urmatoarele spete poate nu va mai exista aceasta posibilitate si el va mai sta cativa ani in libertate....sau nici nu se va incepe urmarirea penala inpotriva sa pentru ca nu se poate stabilii identitatea....deci..pana la urma suntem politisti sa prindem noi personal infractori? sau din dorinta de a vedea cati mai multi infractorii dupa gratii? eu unu ma consider din a doua categorie...

"

Modificat de Johnx
  • Moderator
Publicat

...iar noi..politia romana...sa ne ocupam de cazuri mai mari...dosare penale...si dinastea....

Prietene te rog nu ne insulta inteligenţa, dacă ai auzit ceva bancuri cu poliţişti nu trebuie să le şi crezi.

Nu uita că aici stai de vorbă cu nişte poliţişti adevăraţi care poate au văzut cum arată un hoţ la culoare şi poate au mai şi prins câţiva ...

Şi am să-ţi ofer aşa un mic exemplu.

După ce am văzut ce postezi, având aşa o bănuială, am făcut câteva săpături pe net şi îţi pot spune cu siguranţă că minţi cu neruşinare.

Eşti poliţist comunitar, după cum bine au intuit colegii mei, am observat că îţi place să te dai poliţist. Ba chiar spui că lucrezi pe la DPIR Ilfov. :doh:

Dacă nu mă crezi şi doreşti să-ţi dovedesc, pot posta câteva link-uri interesante ori poze când faci şpagatul şi te fotografiezi singur cu telefonul. laugh.gif

Repet, nu uita că aici stai de vorbă cu poliţişti reali, nu e frumos să te dai altceva decât ceea ce eşti, ca să nu spun că este ilegal. Grow up!

PS: în IPA sunt şi comunitari, jandarmi, pompieri, etc. - acolo nu contează decât cotizaţiile, dar faptul că ai intrat într-o asociaţie profesională nu te transformă în poliţist. wink.gif

Publicat

Si totusi? Debutant? Asistent ... sau superior? :naughty:

SI revin cu intrebarea. Crezi ca daca pe scuterul/auto de servici scrie mare de tot POLITIA, si mic si ascuns "comunitara", te face politist?

• Moderator
Publicat

Ma confunzi ..tongue.gif

Ba din contră, tocmai mi-ai confirmat bănuiala.

Şi am să-ti ofer o mică lecţie gratuită privind tacticile poliţieneşti, asta ca să vezi cam cât de uşor am obţinut o confirmare din partea ta, fără ca tu să realizezi acest lucru.

În postul meu anterior, am strecurat un amănunt nesemnificativ la prima vedere, respectiv am menţionat despre o poză în care faci şpagatul în timp ce te fotografiezi cu telefonul. Aceea poză o aveai postată în albumul tău de pe site-ul hi5, care era public la momentul când eu am văzut-o. După ce eu am postat aici, tu imediat ai intrat acolo şi ai schimbat regimul acelor fotografii trecându-le pe privat astfel încât să nu mai poată fi vizionate de oricine.

Prin aceasta nu ai făcut altceva decât să-mi confirmi că respectivul cont îţi aparţine.

Vezi tu, metode de genul ăsta le învaţă poliţiştii ăştia aşa de blamaţi de toată lumea, prin şcoală şi le aplică zi de zi, dar tu nu ai de unde să le cunoşti şi reacţionezi la fel ca un civil. biggrin.gif

Stai pe-aproape, o să mai ai de învăţat dacă eşti băiat deştept. smile.gif

• Moderator
Publicat (modificat)

Johnx nu e frumos sa minti!

Faptul ca iti place sa te dai altcineva decat cine esti in realitate, nu dovedeste decat slabiciune si dupa parerea mea, e o pata pe obrazul colegilor tai din Politia Comunitara care chiar isi iubesc meseria.

Nu trebuie sa-ti fie rusine, fiecare are locul sau in societate, nu incerca sa fii altceva decat ceea ce esti!

[...]

Aici incerci sa ne spui ca daca esti membru IPA inseamna ca esti politist. Nu e frumos!

Sper ca nu ai uitat de articolul acesta: Comunitarii intra in Asociatia Internationala a Politistilor, unde chiar tu ai postat un comentariu.

Te inseli daca consideri ca te poti ascunde!

Modificat de Marius
In urma solicitarilor lui Johnx am eliminat fotografiile
Publicat

Johnx nu e frumos sa minti!

Faptul ca iti place sa te dai altcineva decat cine esti in realitate, nu dovedeste decat slabiciune si dupa parerea mea, e o pata pe obrazul colegilor tai din Politia Comunitara care chiar isi iubesc meseria.

Nu trebuie sa-ti fie rusine, fiecare are locul sau in societate, nu incerca sa fii altceva decat ceea ce esti!

unde probabil agati pitipoance sustinand ca esti luptator DPIR, am gasit mai multe poze modificate/trucate (cum vreiu sa le spui tu), in care ai sters cuvantul Comunitara.

Aici incerci sa ne spui ca daca esti membru IPA inseamna ca esti politist. Nu e frumos!

Sper ca nu ai uitat de articolul acesta: Comunitarii intra in Asociatia Internationala a Politistilor, unde chiar tu ai postat un comentariu.

Te inseli daca consideri ca te poti ascunde!

Mda...vezi ca totusi eu nu am jignit pe nimeni aici..te rog sa stergi aceste poze :) ...e treaba mea ce fac cu ele..lafel cum sunt destui politsti care au poze pe hi5 ....in uniforma...nu mi se pare frumos din partea ta sa le poestzi aici :)

• Displace 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.