Jump to content
POLITISTI.ro

Proiectul "Copilărie fără delincvenţă"


NewsBot

Recommended Posts

PROIECTUL "COPILĂRIE FĂRĂ DELINCVENŢĂ" LA FINAL

 

Pe parcursul a doi ani, Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, a implementat proiectul „COPILĂRIE FĂRĂ DELINCVENŢĂ”. Acesta a avut ca scop creşterea eficienţei programelor de prevenire a delincvenţei juvenile la minorii cu vârsta sub 14 ani.

 

Proiectul, care s-a derulat pe o perioadă de 24 de luni, a fost derulat de Inspectoratul General al Poliţiei Române în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie din Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Interne din Republica Bulgaria şi Ministerul de Interne din Republica Cehă.

 

Pe parcursul implementării proiectului au fost dezvoltate instrumente de lucru comune pentru specialiştii din instituţiile din România responsabile cu prevenirea delincvenţei juvenile la minorii sub 14 ani.

 

Astfel, a fost elaborat un manual de cooperare interinstituţională în domeniul delincvenţei juvenile, precum şi un ghid de bune practici privind prevenirea delincvenţei juvenile la minorii sub 14 ani, în ţări ale Uniunii Europene.

 

De asemenea, pentru abordarea eficientă a problematicii delincvenţei juvenile, au fost organizate cursuri de pregătire atât pentru poliţişti, cât şi pentru specialiştii direcţiilor de protecţie a copilului.

 

Una dintre activităţile importante ale proiectului a fost desfăşurarea unei campanii de informare şi conştientizare în rândul copiilor, părinţilor şi profesorilor, cu privire la comportamentele predelincvente şi delincvente, consecinţe legale, modalităţi de prevenire şi gestionare a situaţiilor conflictuale. Astfel, peste 17.500 de copii şi părinţi ai acestora, precum şi 700 de cadre didactice au primit mesajul campaniei în cadrul celor peste 700 de întâlniri directe pe care le-au avut cu poliţiştii.

 

Un vehicul important de transmitere a mesajului campaniei l-au constituit ,,consiliile de prevenire a criminalităţii” în cadrul cărora elevii au participat împreună cu poliţiştii la prezentarea temelor preventive. Prin cooptarea copiilor la organizarea evenimentelor preventive s-a urmărit creşterea gradului de implicare şi responsabilizare, precum şi o mai bună asumare a atitudinii preventive.

 

Activităţile circumscrise proiectului s-au desfăşurat atât la nivel naţional, cât şi internaţional, pe teritoriile celor două state partenere.

 

Proiectul a fost finanţat prin programul de granturi al Comisiei Europene ,,Prevenirea si lupta împotriva criminalităţii” (ISEC), beneficiind de un buget total de 211.610 euro, din care 90%  reprezintă finanţarea Comisiei Europene, iar 10% cofinanţare.
 

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.