Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Pot sustine examenul auto?

lucian555

Question

buna seara

Numele meu este lucian, in perioada 2008-2010 fiind mai tanar si inconstient am facut prostia de a circula fara permis de conducere, in aceasta perioada mi-au fost intocmite cateva dosare penale care in cele din urma au condus la condamnari cu suspendare

Ultima condamnare pt un dosar din 2008 primulk dosar penal a ajuns deabia anulk trecut in instanta unde am fost condamnat cu suspendare sub supraveghere!!!

Am avut 2 avocati unul pe fond altul pe apel, unul din ei a spus ca pot sustine examenul de conducere deabia cand mi se termina timpul de supraveghere adica in 2017 fiind condamnat in2014 la 2 ani si 6 luni!

Un al doile-a avocat mi-a spus ca pot sustine examenul la un an dupa ramanerea definitiva a ultimei condamnari!!

care ar fii adevarul? Am intrebat si la Udristei domnul de acolo mi-a spus acelasi lucru ca dup[a un an pot sustine examenul dar sa intreb si la Pipera!

va multumesc!

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

aceasta este ultima sentinta ramasa definitiva

Admite recursul. Casează sentinţa penală în parte cu privire la modalitatea de executare a pedepsei. În baza art.86 ind.1 C.p. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani și 6 luni închisoare pe durata termenului de încercare de 7 ani și 6 luni, ce se compune din pedeapsa aplicată la care se adaugă un interval de 5 ani stabilit de instanţă. În temeiul art.86 ind.3 C.p., pe durata termenului de încercare condamnatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte, la datele fixate conform programului de supraveghere întocmit de Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul București; b) să anunţe, în prealabil orice schimbare de domiciliu, reședinţă sau locuinţă și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea; c) să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a fi controlate mijloacele lui de existenţă. Face aplicarea dispoziţiilor art.71 alin.5 C.p. Face aplicarea dispoziţiilor art.86 ind.5 alin.2 C.p. teza ultimă, termenul de încercare urmând a se calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată sub supraveghere, respectiv de la data rămânerii definitive a sentinţei penale 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sector 1 București definitivă prin decizia penală nr.2281/18.11.2011 a Curţii de Apel București Secţia I penală. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în ședinţă publică.

Acesta este fondul, am fost condamnat cu executare dar mi s-a admis recursul care vi l-am prezentat mai sus

Tip soluţie: Soluționare

Soluție pe scurt: În baza art. 86 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p.p. condamnă pe inculpatul Coadă Gabriel Lucian la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare. În baza art. 85 alin. 1 teza a II-a din OUG nr. 195/2002 cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p.p. condamnă pe același inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare. În temeiul art. 865 alin. 1 rap. la art. 85 alin. 1 C.p. anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată prin s.p. nr. 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sectorului 1 București rămasă definitivă prin d.p. nr. 2281/18.11.2011 a Curții de Apel București, Secția I Penală. Descontopește pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare aplicată prin s.p. nr. 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sectorului 1 București rămasă definitivă prin d.p. nr. 2281/18.11.2011 a Curții de Apel București, Secția I Penală, înlătură sporul de 1 an închisoare și repune în individualitatea lor următoarele pedepse: 1 an închisoare aplicată în baza art. 86 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p.p. (pedeapsă aplicată prin sp. nr. 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sectorului 1 București); 6 luni închisoare aplicată în baza art. 86 alin. 1 din OUG nr. 195/2002; 6 luni închisoare aplicată în baza art. 85 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 (pedepse aplicate prin s.p. nr. 1165/03.12.2010 a Judecătoriei Sectorului 1 București, definitivă prin d.p. nr. 454/01.03.2011 a Curții de Apel București, Secția I Penală); 1 an închisoare aplicată în baza art. 87 alin. 5 din OUG nr. 195/2002; 6 luni închisoare aplicată în baza art. 85 alin. 1 din OUG nr. 195/2002; 6 luni închisoare aplicată în baza art. 85 alin. 1 din OUG nr. 195/2002; 9 luni închisoare aplicată în baza art. 86 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 (pedepse aplicate prin s.p. nr. 100/10.02.2010 a Judecătoriei Sectorului 6 București). Conform art. 33 lit. a și 34 lit. b C.p. contopește pedepsele aplicate prin prezenta sentință cu pedepsele aplicate inculpatului prin s.p. nr. 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sectorului 1 București rămasă definitivă prin d.p. nr. 2281/18.11.2011 a Curții de Apel București, Secția I Penală, astfel cum au fost descontopite anterior, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an și 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de 1 an închisoare aplicat prin s.p. nr. 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sectorului 1 București, urmând ca inculpatul să execute, în final, pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare. În temeiul 71 C.p. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a și lit. b C.p. pe durata executării pedepsei. În baza art. 191 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 450 lei, cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 50 lei reprezintă onorariu av. oficiu. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunțare. Pronunțată în ședință publică astăzi, 09.04.2013.