Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Permis suspendat in Spania

mariusionut

Question

Buna ziua am si io o intrebare daca ma puteti ajuata!Mi s-a luat permisu in spania pentru o perioda de un an mai exact anu trecut in 9 septembrie mi s-a luat pentru alcool la volan doar atat fara accident sau altceva.As dori sa stiu de ce nu mi s-a trimis pana acuma permisu in romania sau trebue sa astept, sa mi se termine perioada de suspendare de acolo sau ce trebue sa fac altceva Va multumesc!

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

In principiu, la terminarea perioadei de suspendare, permisul de conducere se transmite autoritatii emitente, pe canale diplomatice. (fie prin Ambasada Romaniei la Madrid, fie prin Ambasada Spaniei la Bucuresti). Asa ca ai de asteptat pana pe 9 septembrie 2015, dupa care incepi demersurile de recuperare a permisului.

Cei de la DGT ce spun? Ai incercat sa discuti cu ei?

Edited by CITADELA

• 0

nu am luat legatura cu nimeni deocamdata ,doar ca aici in tara la politie nu-mi apare suspendat sau altceva.s

Apropo acolo iam intrebat cum intru in posesia permisului dupa ce mi se termina perioada aceasta adica pe 9 septembrie 2015! Si mi-a s-a spus ori fac imputernicire ca sa-mi ridice cineva permisu la ei acolo in spania , ori dupa ce mi s-a terminat perioada de suspendare ca sa-l dau pierdut in ROMANIA.Va multumesc daca ma puteti indruma cu ceva

• 0

Buna !! loccuiesc in Spania mai ex Palma de  Mallorca si acum cateva zile mi-a fost retinut permisul pentru 20 de luni , am fost prins conducant o motocicleta sub influenta alcoolului , am refuzat etilotestul si am cerut sa merg la probele de sange pe care politistii au refuzato . Vreau sa stiu si eu ce e de facut nu mi se pare normal sa mi se ridice permisul pe aproape doi ani de zile fara probe !!! In primul rand aceasta lege nici nu exsista in Romania , 

Edited by Bogdan2016

• 0
  • Moderator

@Bogdan2016 ce legătură crezi tu că are legislaţia română cu problema ta? În străinătate trebuie să respecţi legile ţării în care te aflii.

PS: Te rog, poţi să-mi spui şi mie cât e kg de căpşuni acolo?

• Upvote 2

• 0

De unde să știe el cât este kilogramul de căpșuni, dacă este „mangă” tot timpul. A refuzat să sufle în etilotest și a cerut probe de sânge :)). Ăsta a fost așa de beat că a uitat unde se află și a confundat Spania cu România:)).

• 0

buna ziua am si eu o intrebare  mia fost permisul suspendat de un tribunal din spania in urma conduceri sub influenta bauturilor alcolice  mi sa interzis sa mai conduc 2 ani si 2 zile amenda 1800 euro in 18 luni deci 100 pe luna   permisul nu lam dat ca il am pierdut dar am luat la cunostinta si semnat sentinta  intrebare este in romania nu am voie sa conduc 2 ani sau cat?  aceste antecedente imi apar si in romania? si inca o intrebare daca mar fi condamnat si 6 luni cu suspendare ceia ce nu sunt sigur ce se intampla imi anuleaza permisul in romania? pt ca din cate stiu orice condamnare la regimul circulatiei atrage anularea permisului nu? sau nu? bine inteles fapta e facuta in spania . va multumes