Jump to content
POLITISTI.ro

Parcare nergulamentara pe spatiul verde

AndreiP88
Go to solution Solved by BGeorge,

Recommended Posts

Buna ziua,

In primul rand doresc sa-mi cer scuze daca am deschis acest topic si mai exista unul asemanator.

Ce vreau sa aduc in discutie este o situatie de parcare neregulamentara pe spatiul verde, un spatiu care este mai mult gri, maro sau mai stiu ce alta culoare are pamantul pe care erau parcate mai multe masini, nicidecum verde, dar asta este alta discutie.

Trebuie sa mai precizez urmatoarele aspecte - nu exista un semn cu parcarea interzisa in acel loc, - nu incurcau traficul sau alte masini parcate regulamentar, - in acel loc se parcheaza masinile locatarilor de ani de zile si nu s-au dat amenzi pana acum, - la 50 de m erau alte masini parcate care erau parcate pe spatiul verde dar nu au primit amenda, la 20 de m era o masina care incurca accesul cat si iesirea dintr-o parcare (repet incurca, nu bloca, riscul de a zgaria acea masina era destul de mare daca doreai sa intri sau sa iesi din parcare).

Nu vreau sa invinovatesc pe nimeni dar vorbesc de 6 masini care au luat amenzi si alte 4 care erau pasibile de amenda in aceasi zona (cel putin astea le vedeam de pe geam) si nu au luat.

Vreau sa specific ca sunt un sofer care prefera sa isi lase masina mai departe dar in siguranta, si nu in gura targului cum fac multi, dar sunt situatii cand trebuie sa o aduci cat mai aproape de locuinta deoarece ai multe bagaje...

Asadar, intrebarea mea este: A fost rea vointa din partea politistilor ca nu au amendat toate masinile parcate pe spatiul verde? - repet un spatiu foarte putin verde.                                                                            

• Member
  • Solution

Politia locala n-are nicio legatura cu Politia Romana. Cei care te-au amendat pe tine sunt politistii locali aka comunitarii aka gardienii publici, iar acest forum este al politistilor, localii nu sunt politisti, sunt doar niste impostori care vor sa fie politisti.

Edited by BGeorge
  • Upvote 4

• Moderator

Mai nou aceşti gardieni locali sunt şpioni, agenţi secreţi, nişte adevărate scule pe bascule ... dar în niciun caz nu sunt poliţişti. 

Tocmai de aceea noi aici, nişte simpli poliţişti nu se cade să comentăm despre activitatea acestor 007 de la primării. Să nu fi fost vorba despre nişte terorişti, interese privind securitatea internaţională, lucruri şi probleme complicate ce depăşesc sfera noastă de activitate. Treburi de şpinoni ...

• Upvote 1

Da corect, erau de la politia locala.

Nu m-au amendat pe mine dar  eram in zona in momentul in care lipeau acele stickere cat un A4 pe parbrizul masinilor si am incercat sa intru in discutie cu ei, sa aflu de ce dau acele amenzi care puteau, din prunctul meu de vedere, fi evitate.

Nu vreau sa jignesc pe nimeni si nu vreau sa generalizez, dar pe masina lor scria ''Politia'' fie ea si locala. Daca e asa cum spuneti voi atunci nu ar mai trebui sa scrie acest cuvant ''Politia'' pe masinile lor sau pe imbracamintea lor, dar probabil acest fapt reprezinta tot un derapaj al societatii in care traim.

Am mai auzit tot felul de discutii ca exista ''target-uri'' de amenzi care trebuie date pe luna, se poate sa fie adevarat asa ceva? 

• Upvote 2
  • Downvote 1

Asta nu trebuie sa ne intrebi pe noi. Intreaba-l pe marele sef al lor PRIMARUL. Ei nu au nici o treaba cu Politia Romana care apartine de M.A.I.

• Member

Mai omit baietii sa treaca "LOCALA" pe autoturismele de serviciu. Unde mai vezi ca au uitat, poti sa ii ajuti cu o sesizare catre primarie, sau sa le faci cadou un marker negru si sa ii rogi sa  completeze :))

Edited by RPG
  • Upvote 1

Nu am vrut sa va bag in aceasi oala cu ei. Sunt constient si eu ca e diferenta intre voi si politia comunitara, cel putin la nivel de studii, dar amenzile care reprezinta banii din buzunarul nostru, indiferent cine le dau voi sau ei, tot la statul roman in trezorerie intra.

• Moderator

Gresit! Toate amenzile intra la bugetul local al primariilor, de unde sunt platiti localii, cu tot cu norma lor de hrana. 

Hai totusi, mai incearca sa mai gasesti niste diferente, sigur poti! :)

Primaria este o institutie a statului roman, ca acei bani nu ajung pe la nu stiu ce alta institutie din Bucuresti asta ii alta discutie. Am specificat ca sunt constient de nivelul vostru de studii in comparatie cu ei, ceea ce pentru mine un simplu platitor de impozite si taxe la zi este destul sa stiu, si sa va arat o urma de respect in plus fata de ei.

• Upvote 2

• 1 year later...

Buna!

Deci considerati legala parcarea pe spatiul verde? Ma refer la spatiul verde tampon din jurul blocurilor de locuinte, in mod special. Atasez o fotografie cu masini parcate sub geamurile blocurilor, la nici 2 metri. Au adus pietris si au aruncat pe iarba...si si-au facut ei parcarea lor personala, desi unii nici nu locuiesc in bloc. Cred ca nu este in regula nici daca locuiesc. Si trec pe aici si politisti, politisti locali ...samd si nimeni nu observa. Fotografiile mele depasesc 1 mb, asa incat nu le pot incarca. O sa le pun pe facebook. As vrea sa am o dimineata fara mirosul de la combustibilul masinilor, zgomotul de roti pe pietris, portiere trantite... . Eu sunt din Moinesti, judetul Bacau si nu cred ca este un caz singular.

• Moderator
în urmă cu 1 oră, anibeita a scris:

Deci considerati legala parcarea pe spatiul verde?

Nu ştiu unde ai citit aşa ceva sau cum de ai reuşit să ajungi la o aşa concluzie ... dar fiecare înţelege doar atât cât poate.
Problema despre care vorbeşti ţine de disciplina în construcţii, servciu care a fost inclus de către primării tot în cadrul serviciului struţo-cămilei "poliţie LOCALĂ". Pentru astfel de amenajări este necesară o autorizaţie de construţie, ceea ce nu cred să existe. Din acest motiv te sfătuiesc să depui o petiţie la primărie.
Poliţia Română (care nu are nicio legătură cu poliţia locală sau primărie) nu trebuie confundată cu o moaşă comunală, competenţele ei sunt prevăzute strict de lege.

• 1 year later...

Am depus petitie la primarie si raspunsurile  neoficiale erau ca nu au unde parca masinile. Am facut o alta petitie la DSP Bacau pentru nerespectarea OMS 119/2014 care prevede interdictia parcarii la mai putin de 5 m de bloc. Desi acel ordin prevede interdictia pentru parcarile amenajate legal( ce au facut vecinii mei nu este autorizat), au venit si au pus acele bare de beton care se vad in imagine. Ele au fost indepartate( desi sunt foarte grele) si chiar daca sunt locuri in zona blocului unde locuiesc proprietarii masinilor, ei parcheaza tot langa blocul nostru. I-am intrebat de ce nu parcheaza la blocul lor si mi-au raspuns ca acolo este spatiu verde. Si aici a fost... In raspunsul oficial primit se precizeaza angajamentul primariei de a rezolva problema. Astazi situatia este asa cum se vede in fotografie. Sunt in pana de idei...si nu stiu ce sa fac mai departe.

20180902_103110.jpg