Jump to content
POLITISTI.ro

Amenintare cu toporul!


Miriam101

Recommended Posts

Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti care este procedura  legala in cazul unei amenintari cu securea. Mai exact, ieri,  6 mai 2015, un individ beat, recidivist,  a intrat pe proprietatea mea cu o secure in mana. Am apucat sa-l vad destul de târziu, prima data s-a oprit lângă tatăl meu sa-l intrebe " daca e vreo problemă", tot atunci am  observat  securea in mană, Eu eram 10 metri mai incolo, s-a apropiat de mine spunând ca vrea sa vada daca ma " ţinteşte". A simulat lucrul acesta, nu a aruncat, apoi şi-a vazut de drum omul. Sotul meu era tocmai venea, nici nu si-a dat seama ce era acolo ( ăsta era escortat si de nevata care îi e sac de box), dar eram foarte speriata si nu l-am lasat sa se puna cu el pt ca avea o secure in mana.  Sotul a sunat la 112, a venit un echipaj de politie, au  notat ceva acolo  cerandu-ne detalii despre cum il cheama si unde locuieste. Ne-am  dus in urma echipajului sa le aratam casa, dar n-au vrut sa intre pt ca pe drum au intrebat ei niste vecini daca l-au vazut,si cum nu-l vazuse, au stabilit ca nu e ajuns acasa. Azi urma sa fie sunat de catre politie sotul meu, nu a sunat nimeni. Va redau in cateva cuvinte discutia cu politistul....."doar s-a facut  ca artunca cu toporul, deci nu a aruncat...cuvinte urâte ziceti ca nu v-a adresat....si n-a mai stat, s-a dus.....pai , nu  puteati sa-i dati o corectie...."  .Tot politistul mi-a spus ca plângerea scrisă facut la politie inseamna judecata si daca nu am martori inafara de tatal si sotul meu voi umbla cateva luni pe la tribunal si poate tot nu voi avea castig de cauza. Nu acuz politistul, poate ca asa si este, dar o sesizare  scrisa nu pot sa fac fara ca aceasta sa implice proces? Trebuia sa arunce cu securea sau sa ma si nimereasca pt ca politia sa-l fi cautat aseara? Cu sa procedez? nu am mai trecut prin asa ceva, nu stiu ce am de facut, din pacate. Multumesc!

Link to comment
  • Moderator

Fiind vorba de fapte prevăzute de legea penală, nu poliţia sau poliţistul stabileşte dacă individul este vinovat, acest lucru îl stabileşte doar un judecător.

Dvs. depuneţi plângere, se fac cercetări, iar dosarul va ajunge la un procuror şi ulterior la un judecător.  Aşa prevede legea. 

Link to comment

Multumesc! Sa inteleg ca in cazul meu politia nu poate sa-i faca nimic individului. Rolul lor a fost acela de a  verifica daca apelul la 112 a fost unul  real....sau cum?....Acuma mi-am dat seama ca nici nu mi-au cerut sa semnez ceva aseara,,,,,,asa se procedeaza?  Eu va trebui sa fac o plangere , sa-mi iau un avocat, sa deschid un  proces in care martor mi-e tatal si sotul si poate asa il voi face pe recidivist sa nu mai ma ia la tinta cu securea.

Link to comment
  • Moderator

Eu nu am spus nicăieri că politia nu-i poate face nimic individului, dar fiecare întelege doar atât cât poate si nimic mai mult. Politistii vor face exact ce prevede legea, mai exact vor efectua cercetările necesare, asta numai în cazul în care veti depune plângere. Se va întocmi un dosar de cercetare care va urma traseul de care vorbeam mai sus. Ei nu pot face altceva decât ce prevede legea, mai departe magistratii vor stabili cine e vinovat si ce pedeapsă trebuie să primească.

  • Upvote 2
Link to comment

Buna ziua! Am sunat azi de dimineata la sectie pentru a vedea cum ce se intampla, ni s-a spus sa revenim dupa ora doua pt ca atunci va intra in tura politistul care a fost in data de 6 la noi acasa. Am sunat dupa doua, ne-a spus ca nu avut inca timp sa se ocupe de caz, ca ne va cita  zilele astea... am intrebat daca pe individ l-au citat....sau l-au mai cautat, asa cum au spus in seara aceea ca vor face ....bineinteles ca nu.........Azi e vineri, deci pana luni nu se va face nimic.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.