Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Alcoolemie în etilotest si refuz probe biologice

Calatoarea

Question

Buna ziua!

Am nevoie de un sfat profesionist. Un foarte bun prieten intr-o dupa amiaza a plecat cu masina pana la magazin sa cumpere apa si cafea, la terasa de langa niste amici veseli l-au invitat la o bere, el s-a lasat cinstit de prieteni si a consumat, desigur, mai mult de una... la un moment dat a simtit crampe in stomac, nevoie acuta de a merge la toaleta, bolboroseala in stomac...a mers urgent la toaleta localului, si, vazand ca situatia nu are o singura rezolvare a decis sa ajunga acasa cat mai repede cu...masina... Casa era la mai putin de 1 km de terasa, a mers regulamentar desi avea nevoie urgenta la baie, cu 200 m inainte de casa l-a oprit un echipaj, el care facea pe el la propriu, a coborat si le-a spus ca sta f aproape, sa vina cu el ca are o urgenta si apoi stau de vorba, domnii evident ca nu au acceptat, ba mai mult au apreciat ca doreste sa se sustraga si au decis sa il incatuseze si sa il duca astfel la sectie, asta dupa ce a suflat in etilotest care a aratat 0,49...La sectie, el a continuat disperat sa ceara voie la toaleta explicandu-le ca s-a deranjat la stomac si ca face pe el, nu i s-a dat voie la baie, iar bietul om de stres, de starea de rau fizic pe care o avea s-a scapat pe el... SUBLINIEZ: nu era de la bautura...ci pur si simplu o diaree acuta, pusa pe seama faptului ca in ziua respectiva bause o cana de cafea, apoi a mancat un castron de ciorba rece de stevie si apoi a baut bere....so...e cam de inteles, basca emotiile si stresul cauzat de incident! In situatia creata, domnii au spus ca poate pleca daca semneaza un formular in alb, ceea ce a si facut... i-au retinut permisul si pe dovada data i-au scris alcoolemia din aerul expirat si CA A REFUZAT RECOLATAREA PROBELOR DE SANGE, ceea ce nici macar nu au mai apucat sa ii propuna... Omul a venit acasa, si-a revenit cu stomacul si a doua zi a mers la sectie spunandu-le ca isi recunoaste fapta, care nu a fost premeditata si ca sa il creada ca i s-a facut ff rau de la stomac... mai mult de atat in momentul de fata nu stie nimic...starea dosarului lui, daca se incepe urmarirea penala, ce presupune faptul ca "a refuzat"..etc...

Rog o parere avizata si pertinenta! Va multumesc! Prietenul meu are 38 ani, este casatorit are un copil, nu a avut niciodata astfel de probleme cu legea si nimic care sa ii pateze cazierul judiciar, e un om linistit, nicidecum nu e un betivan.

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ce ghnion a avut prietenul tău, să-l oprească polițistul exact după ce a mâncat ciorbă  de ștevie, a băut cafea și a dres ciorba și cu mai mult de o bere. Așa sunt unii de comozi, de parcă s-ar fi născut în mașini, că nu mai merg pe picioare nici măcar câteva sute de metri și nici nu se abțin dacă tot merg cu mașina de la consumul băuturilor alcoolice.

Legea este lege și nu prevede  că dacă ai băut alcool poți să conduci pe distanțe scurte și nici polițiștii nu sint obligați să mergă la locuința tuturor celor care au stomacul deranjat.

• 0
  • Membru

In textul de lege exista doar mentiunea ; "accept de recolare sau refuz de recoltare a probelor biologice"! Orice alta poveste/inventie gen :"nu pot , mie frica, fac pe mine s.a.m.d." nu poate fi luata in calcul! Dar oricum buna imaginatie aveti...dar nu va tine!

Edited by cipri83
  • 0

Eu zic ca la oricine se poate intampla....dar ,,prietene,, daca consumi alcool si conduci auto  pe drumurile publice iti asumi anumite lucruri.

• 0

In primul rand, multumesc pt interventie... Asa este, aveti dreptate, a gresit, recunoaste si regreta profund...detaliile pe care le-am relatat sunt realitatea pura, politistii insusi au constatat la sectie cat ii este de rau... Tot ce voiam sa intreb este care sunt consecintele acestei intamplari... Daca se poate sa imi spuneti asta :) Va multumesc!

• 0

Repet: ACEASTA A FOST SITUATIA REALA IN CELE MAI MICI DETALII... Totusi, va multumesc pt aprecierea imaginatiei mele, desi nu despre asta era vorba in postarea mea...

Tot ce as fi vrut sa primesc era un raspuns conform legii despre ceea ce se va intampla in acest caz!! :)

• 0
  • Moderator

Respectivul amic risca o sanctiune penala (de cele mai multe ori inchisoare cu suspendare) si sa ramana pieton pentru o buna perioada de timp. Cat priveste stare de fapt (nevoia acuta de a merge la toaleta) poate reprezenta circumstanta atenuanta, insa nu il poate exonera de raspundere (nu se incadreaza la acele cazuri expres stabilite de legea penala) si nici nu inlatura caracterul penal al faptei.

Edited by CITADELA
  • Upvote 3
  • 0

Buna seara ! 

Nu stiu in ce arie a forum-ului sa postez si am zis sa intreb aici prima oara,in caz ca nu este incadrata corect,rog a se muta.. 

Vin cu o intrebare la dvs pe care nu am reusit sa o gasesc pe undeva pe internet. Am permisul auto suspendat din 12.12.2015 cand am fost depistat conducand cu o alcoolemie in aerul respirat de 0.42. La momentul respectiv nu am stiut ca refuzul de probe biologice constituie o infractiune,asa ca m-am ales si cu asta. Imi asum vina si responsabilitatea in totalitate. Era obligatia mea ca si conducator auto sa cunosc toate aceste aspecte. In 3 ani de zile nu am fost la o prima declaratie cum am inteles ca se procedeaza,nu am fost chemat,contactat,nimic. Am incercat in repetate randuri sa iau legatura cu politistul de caz, insa asta este o alta discutie,abordarea,neinteresul,etc !
Intrebarea mea este in felul urmator : In aprilie acest an voi merge impreuna cu sotia si copilul in Germania,unde voi munci pe o perioada nedeterminata,acte complete,apartament in chirie. Ideea este ca in Germania voi avea nevoie neaparata sa conduc, Nu vreau sa ocolesc legea,responsabilitatea,sau sa consider ca am reusit sa ma sustrag de la pedeapsa pe care inca o trag de 3 ani, prin a conduce in alta parte. Pur si simplu va fi neaprat sa pot conduce acolo si ma intereseaza daca pot face ceva sa obtin drept de a conduce DOAR PE TERITORIUL GERMANIEI, nu sunt interesat sa conduc nicaieri in alte tari UE etc. Permisul meu este suspendat pe o perioada nedeterminata,si nu am de gand sa merg la autoritatile Germane sa mint ca nu detin permis,fapta pedepsita. Voi vrea sa spun ca detin permis insa este suspendat in Romania. Am gasit niste recomandari ale legiilor din spatiul economic european, dar care se loveau una de cealalta. Odata am gasit ca o tara membra UE nu poate emite unui cetatean din alta tara membra UE permis de conducere daca acesta are deja un permis emis de o alta tara UE suspendat sau anulat sau revocat. Apoi am gasit alta recomandare care suna cam asa : Pentru siguranta traficului rutier se recomanda ca fiecare tara membra UE sa reinoiasca/suspende/anuleze/revoce permisul de conducere al unui cetatean UE aflat pe teritorul ei cu domiciliu. Daca ma poate ajuta cineva va rog cu un sfat/recomandare...Va multumesc

Edited by Ame24
  • 0

Multumesc mult domnul Marius ! Voi face si asta inainte sa plec. Insa nu stiam daca totusi pot cere autoritatilor Germane drept de a conduce sau se va bate cu problema din Romania .. week placut !

• 0

Am fost oprit de catre politie din mers, am fost testat cu aparatul etilotest fara sa mi schimbe mustiucul etilotestului, mi a iesit valoarea de 0.03. Permisul mi a fost suspendat pe 90 de zile plus amenda. Politia m a refuzat la recoltarea probelor biologice. Este corect cum s a procedat ? Au dreptul sa ma refuze la recoltarea probelor biologice ?

• 0

Iartă ma ca îți scriu la ora asta !
Am citit pe mai multe forumuri despre situația mi-a , am luat la cunoștința mai multe articole in care legea spune mura in gura , dacă știam legea nu rămâneam fără permis , și nu eram acum in fata procurorului . https://www.google.ro/amp/s/www.juridice.ro/414543/despre-neconstitutionalitatea-art-337-din-codul-penal-privind-infractiunea-de-refuz-sau-sustragere-de-la-prelevarea-de-mostre-biologice.html/amp

Citez 
Am fost oprit de o autospeciala mai de către un ofițer de poliție ( Nu era de la Rutieră ) însoțit de un organ de la Jandarmeria Romana . In intervalul de ora 22:30  data 18/02/2021 strada Ștefan cel mare  . Am prezentat actele mele și a autoturismului Mercedes .
Mi sa cerut sa cobor din mașina , organul de poliţie îmi solicită să ma supun probei cu etilotestul  , am recunoscut ca am băut o bere , și mi-a ești 0.11 . Apoi ofițerul mi-a cerut sa imobilizez autovehiculul și sa ai urmez la cea mai apropiată secție de Poliție Rutieră ! Nu am refuzat și am fost cu ei la secția din Constanța poliția rutieră , acolo am așteptat un ceas bun , pana au ajuns doi ofițeri de la Poliția Rutieră , am fost supus unui testdrog , și am ieșit pozitiv Canabis THC , am recunoscut defata cu cei 2 ofițeri de la Rutieră , defata cu Jandarmul , și cu Ofițerul Petre șef adjunct secția din comuna Lumina . 
După ce am recunoscut de fata cu ei la secție ca am fumat , ofițerul Petre ma întrebat de fata cu colegi săi , Vrei sa mergi la Spital pentru prelevării de probe biologice ? Eu i-am spus ce este mai bine pentru mine , sa merg la spital ? El a răspuns așa ,, îți faci mai mult rău dacă mergi ‘’ iar răspunsul meu a fost bazat pe încredere data de el sa refuz , necunoscând ca fac o infracțiune , eu crezând ca el ma ajuta si ca ma susține , apoi a urmat sa ma întorc împreuna cu Jandarmul și cu Ofițerul Petre înapoi in comuna Lumina la secția de poliție , unde acolo mi s-a întocmit un dosar penal , Și suspendarea dreptului de a conduce pe un termen nedeterminat , apoi a chemat un coleg de la poliția locală , și la pus sa semneze ca eu am refuzat sa merg la spital , polițaiul de la cum unitară a întrebat înainte să semneze dece ai refuzat sa mergi la spital ? Iar eu i-am răspuns că așa a spus colegul dumneavoastră și au început să radă amândoi de mine . Dacă eram îndrumat corect mergeam la spital acuma merg și la poliție rutieră nu aveam ce să pierd am fost dus în eroare de către ofițerul de poliție șef adjunct Comuna Lumina . Eu nu sunt de acord cu martorul care l-a pus pentru că el nu a fost de față a fost de față doar jandarmul și cei doi colegi ai lor de la rutieră. Aceasta este singura și unica mea declarație . stimă și respect voi merge pe adevăr recunoaște că am consumat băuturi alcoolice o bere Bergenbier 330 ml , și 6 fumuri din Țigara cu canabis .
Eu am fost sifonat de fosta prietena care polițaiul întrețineau relație sexuale cu ea ca sa îmi Facă mie rău , Permisul era obținut in marea Britanie ! Poliția romană are dreptul de a îmi suspenda dreptul de a conduce ? Are dreptul de a îmi confisca permisul ? Am un avocat care nu da de procuror , dosarul meu e la DIICOT , cum pot desfășura mai repede ancheta . Pot sa ai fac o plângere polițaiului ? 

Specific ca acest polițai ma filmat când eram in secția de poliție sa dovedească fostei mele ca ma ars ! Ma pus sa sun un avocat , mi-a dat el o carte de vizita a unui avocat la plecare din secția de poliție , după ce mi-a luat permisul . Un polițiști sre dreptul de a îți spune ca dacă mergi la spital îți faci mi mult rău ? Are dreptul sa pună martor fals ca eu am refuzat ? Ce pot sa fac cui sa ma plâng ? Cui sa spun adevarul meu ? Știu ca Dumnezeu vede tot , nu pot sa îmi fac dreptate aici pe pământ , când eu sunt sifonat de propria mea iubita care ma Înșeală cu polițaiul ?