Jump to content
POLITISTI.ro

Cateva intrebari despre permise, de conducere si port arma

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua, as avea si eu cateva intrebari generale despre societatea romaneasca si legile dupa care aceasta se ghideaza, am sa le enumar mai jos:

1) De ce pistoalele de zgomot/semnalizare (pistoale cu gaze, "arme de autoaparare" cu gaze cum sunt catalogate la noi) necesita permis de port arma? Desi in restul uniunii europene si in multe alte tari acestea se pot cumpara cu buletinul, ele fiind doar niste replici ale armelor de foc reale facute special pentru colectionarii si pasionatii din zonele unde armele reale (cu glont) sunt restrictionate si, tinand cont ca pe teava au o "sarma" si un "disc" special puse pentru a impiedica utilizatorul sa foloseasca orice tip de proiectil, de ce au fost acestea "inventate"? simplu. pentru colectie, pentru producatorii de filme si pentru celebrari (lansat de artificii de revelion) si in niciun caz autoaparare, o astfel de "petarda" putand doar sa enerveze si mai tare agresorul, facandu-l sa te bage direct in coma, da, exista cartuse cu ardei iute (OC) si CS, insa mai eficiente decat un spray cu OC bun, sau decat pumnul nu au cum sa fie.

2) Oare de ce politia romana acorda permise de conducere unei anumite etnii (asta ca sa nu fiu catalogat drept rasist) care nici macar nu stie sa scrie si sa citeasca?? Cum se poate asa ceva?? Eu stiu ca trebuie sa stii macar sa citesti, ca sa promovezi examenul teoretic, pentru ca din acele 26 de intrebari de la examenul teoretic nu poti sa bifezi corect 22 (minimul pentru promovare) doar "pe ghicite", "ala bala portocala", "din oceanul pacific a iesit un peste mic" sau "la plesneala", pe ce li se acorda permisele de conducere?? pe baza faptului ca "si ei este oameni" , "pe ochi frumosi" sau pe baza de "este cetateni europeni si are drepturi"?

3) De ce...politia romana...acorda permise de port arma, tot aceleiasi etnii care nu stie a scrie si a citi? (de port arma nu stiu cum se ia, nici nu m-a interesat vreodata, daca vreau arme, plec din romania, intr-o tara civilizata, ca de exemplu SUA, o tara fara principii STAS PCR, si unde pot sa traiesc decent, unde pot primi un salariu potrivit pentru domeniul si studiile mele si unde pot sa ies la 12 noaptea din casa fara sa risc sa primesc o caramida fix in cap de la un drogat sau etnic, dornic sa "controleze" ce am eu prin buzunare, in speta portofel si telefon mobil) Politistul care verifica cererile de permise de arma nu se uita si la mecla individului dornic sa isi achizitioneze o arma cu bile de cauciuc? Adica pe bune, daca vezi ca e o femeie, ii dai, sau daca vezi ca e un barbat care arata normal, si care stie totul despre arma pe care vrea sa si-o treaca pe permis cum ar fi: calibru, viteza in m/s, puterea in J(joule) a proiectilului etc, ii dai, dar daca e un individ dintr-o anumita etnie, care mai are si mutra de criminal in serie, pungas sau violator cum ii dai asa usor un permis de arma? Sigur are ganduri bune, adica sigur o ia pentru "autoaparare", o ia ca sa se "apere" de victima pe care vrea s-o jefuiasca sau de tot ce misca pe strada inchipuindu-si ca-s monstrii si el e super erou dupa ce se imbata strasnic. Sincer, cand cineva isi ia o arma, nenea politistul ar trebui sa o ia, sa i-o dezasambleze pana la ultimul nit, si sa-l puna sa o reasambleze in timp ce ii pune intrebari despre ea. Ca de exemplu (nu ma pricep la cele cu bila de cauciuc, stiu ca functioneaza exact ca o arma reala cu glont, numai ca are teava lisa, si mai mica in diametru decat bila, ca sa poata tine o presiune intre tub si bila pentru a impinge culanta inapoi ca sa ia alt cartus din magazie, insa dau un exemplu: un om vine sa isi puna pe permis un pistol carpati md 74 cal. 7.65x17mm, politistul ii ia pistolul, i-l face bucatele bucatele, i-l da inapoi individului cu pricina sa il reasambleze, in timpul asta intrebari: ce calibru are? 7.65x17mm/.32ACP, ce inseamna ACP? Automatic Colt Pistol, care este principiul de functionare? recul scurt, ce greutate are? aproximativ 500g descarcat, si 600g incarcat, ce capacitate are? 8+1, din ce arma este inspirat? walther PP/PPK, ce viteza are glontul la iesirea de pe teava? ~300 m/s, ce energie in J are? ~270J, ce fel de teava are? ghintuita, cate ghinturi are? 4, ce sunt ghinturile? caneluri spiralate menite sa impregneze glontului o miscare de rotatie pentru a-l stabiliza in zbor si a mari precizia armei, cat se duce glontul "scuipat" din carpati? 1500m, pana la ce distanta poti nimeri (teoretic) cu el? 25m, care este bataia eficace? 50m) , pun pariu ca daca permisul de port arma s-ar lua pe un sistem de intrebari ca acesta (cateva intrebari de baza) s-ar reduce mult de tot numarul de infractiuni comise de o anumita etnie, cu pistoale cu bile de cauciuc.

4) De ce politistul roman se teme sa foloseasca arma din dotare atunci cand clanurile interlope izbucnesc violent in strada? Pariu ca daca politia ar impusca drept intre ochi cativa "locotenenti" interlopi ar cam pune la punct mafia existenta in romania.

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

1. Pentru că aşa prevede legea românească. Lege pe care nu poliţiştii o fac, ci cei pe care românii îi aleg şi îi trimit să facă legi.

2. NU Poliţia Română acordă permise de conducere. O altă instituţie, ce nu mai are nicio legătură cu poliţia examinează şi acordă permise de conducere.

3. Pentru că aşa prevede legea. Dacă o persoană îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, poliţistul trebuie să-i dea permisul. Iar "mecla individului" nu face parte dintre criteriile şi condiţiile cerute de lege. 

4. Mulţumită legilor pe care cei care românii i-au ales şi i-au trimis să ne conducă.

Cum arată o "mutră de criminal în serie"? Cum stabileşti din punct de vedere legal că este vorba despre un criminal în serie?

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Atâtea aberații și frustrări adunate într-o singură postare de mult nu am mai întâlnit.

În primul rând Politia Română doar aplică legea. Institutia legislativa a statului este Parlamentul si Guvernul. Să întelegi si tu: legea nu e făcută de politie, e făcută de Parlament și Guvern. Politia are obligatia să aplice prevederile legale, indiferent cum sunt acestea, bune sau rele.

Pentru întrebarea a doua, reține că permisele de conducere nu "se dau" de Politia Româna încă din anul 2002 si politistii nu mai au nicio legatură cu acest subiect.

Iar următoarele întrebări sunt tot asa de stupide si fara nicio legătură cu realitatea. Chiar nu merită băgate în seama.

Publicat

daaaa, deci examinatorii de la traseu, si supraveghetorii din sala de examen sunt preoti imbracati in politisti, multumesc, ma simt luminat acum :))

• Displace 3
Publicat

si in materie de arma, mecla n-o fi, dar sa stie sa scrie corect, sa citeasca si sa cunoasca niste notiuni elementare despre "jucarie" nu trebuie? ca la permisul auto se dau cateva intrebari de mecanica, sau permisul de port arma se da pe stilul: ma duc la politist cu un cazier, cateva chitante de CEC, o cerere pe care scrie "vreau pistol sa vada dusmanii ca am valoare" 30 de zile mai tarziu primesc o hartie cu care ma duc cumpar pistolul il pun pe permis si aia e? :))

• Moderator
Publicat

Dacă ai fi citit legea, acum realizai cât de ridicole şi puerile sunt afirmaţiile tale. 

Priveşte această fotografie. Este o captură din monitorul oficial şi te poţi convinge singur care este instituţia care "dă permise" în România. Îţi vine să crezi?

post-2-0-68839600-1430843825_thumb.png

DRPCIV nu face parte din Poliţia Română, nu este o structură a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

• Moderator
Publicat

Din păcate acest subiect depăseste cu mult capacitatea intelectuală a celui care a initiat topicul.

• Apreciez 1
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.