Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Schimb de telefoane dintre care unul furat

Cornel2015

Question

Buna seara ! Imi cer scuze pentru deranj ! Am ajuns de la munca ,e foarte tarziu si vreau sa va povestesc intamplarea mea de astazi : Acum 2 zile in timp ce ma aflam la locul de munca ,intr-un centru comercial am intrat in vorba cu un baiat ( nu parea sa aiba mai mult de 15 ani ) .Venise sa isi incarce telefonul, un Allview Viper. Am intrat in vorba cu acesta iar din una in alta, am dorit amandoi sa facem schimb de telefoane. Eu posesor al unui Nokia Lumia 520 l-am intrebat daca doreste sau e dispus sa facem un schimb de telefoane .Nu a avut nimic impotriva. Ne-am inteles la schimb pe schimb ,el dandu-mi mie telefonul sau in schimbul telefonului meu + diferenta de partea mea care a constat in niste articole vestimentare ce urma sa ii le dau a doua zi . Mi a povestit ca nu e din oras, e orfan  ca a primit telefonul cadou de la prietenul la care sta in gazda. In fine o poveste buna de duminica seara ! Pana la urma am convenit sa schimbam telefoanele . Peste 2 zile, ma trezesc la munca cu 2 agenti de politie insotiti de " proprietara telefonului" care statea la mine in buzunar. Mi s a explicat ca baiatu respectiv furase de la doamna acel telefon. A fost prins pustiul pana la urma.Probabil m-a dat in "gat " sa spun asa . Le a spus politistilor unde lucrez ,cum ma cheama  si m-am trezit cu acestia la munca . Dansii m-au asigurat ca doamna nu are nici un fel de pretentie, si-a retras plangerea  si ca vrea sa recupereze telefonul. Telefonul fiind la mine, l-am inmanat politistilor de fata cu doamna. Mie mi s a pus la dispozitie telefonul cu care am facut schimbul, adica telefonul meu + castile care i le-am dat pe langa telefon. Probabil pustiul a declarat ce si cum s-a intamplat toata situatia. Ramanea doar intocmirea procesului verbal in calitate de martor cum si ce s-a intamplat. Am luat la cunostiinta ,am semnat, doamna si a luat telefonu inapoi ,eu pe al meu inapoi. Am fost sfatuit prieteneste sa nu mai cumpar in acest mod sau sa fac astfel de combinatii daca nu am cunostiinta de originea lucrurilor . In fine ,totul a durat 15--20 de min , au intocmit rapoartele mi s a dat asigurari ca n use va intampla nimic , desi eram alb ca varu si tremuram din toate incheieturile.Incerc doar sa lamuresc de ce unul din agenti la finalul declaratiilor unde am semnat si eu si doamna, mi s-a dat o foaie de A4 . indoita in 2 jumatati egale ,unde am fost pus sa mi pun semnatura. N -am inteles prea bine din cauza emotiilor pt ce am semnat acea foaie. E posibil ca tot ce am declarat acolo  sa se anuleze eu stiu , ori sa faca in asa fel sa ma trezesc cu o problema mai grava ? Admit ca am pus la dispozitie toate datele,verificarile la circa de care apartin. Nu am cazierul patat.Practic e prima oara cand patesc sa zic asa ceva in viata mea . Intreb si eu ce se poate intampla avand in vedere ca mi s a solicitat nr.de telefon cu premisa " daca e ceva. o sa fii sunat " . Nici n-am ajuns bine acasa si imi fac o groaza de scenarii . Daca ma poate lamuri si pe mine cineva eu stiu la ce sa ma astept .Dosar penal ? Amenda ? Va rog frumos  daca imi puteti raspunde  : :) . Au fost anuntati si sefii mei ,eu fiind agent de securitate in acel mall. Chiar cand au venit si dansii sa vada despre ce e vorba , unul din agentii de politie au incercat sa imi ia apararea ,spunandu-le sa nu mi faca probleme ori rapoarte, pt ca totu se va clarifica foarte repede , aducand exemplu ca doamna nu a depus plangere ( de fapt a retras ) si nici sa mi faca raport sau in cel mai rau caz sa ma dea afara  ! Dar ma gandesc si la partea mai rea .De aceea v-am spus povestea . Totu s-a intamplat fix in 2 zile. Duminica am primit telefonu si marti ,adica azi  l-au gasit la mine. Chiar de cand mi s a adus la cunostiinta pentru ce sunt chemat sa dau declaratie in biroul din spate, au spus  politistii ,citez " E bine ca s-a gasit la tine telefonu si nu l-ai dat mai departe ! " . Intr-un fel  recunosc ca poate a fost si partea mea de vina ca n am luat in calcul ca acel " baiat " care nu parea sa aiba mai mult de 15 ani isi putea permite un asemenea telefon. L-am intrebat daca l-a furat pt ca nu mi-as dori probleme .Mi-a zis ca l-a primit cadou si ca nu ii merge asa bine si ca n-ar avea nimic impotriva sa l dea la schimb. Am incercat si eu pe cat posibil stiind ca telefonul meu e mai slab dotat ca al lui sa compensez cu o punga de haine de care ma puteam lipsit de acasa .Din povestea ce mi a spus-o, orfan ,sta la un prieten si etc ! . Daca mi puteti raspunde ,v-as ramane indatorat . Imi cer scuze pentru postarea lunga, dar am o groaza de emotii si mi-as dori un raspuns cel putin din partea cuiva care a mai avut experienta cu o asemenea situatie .La ce ma pot astepta sau cat de grava e situatia mea ! Va multumesc anticipat ! 

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Membru

1. Ai calitatea de martor in dosarul penal

2. Daca esti sincer si speta e exact cum ai descris-o tu, nu ai de ce sa iti faci griji - mergi la politie daca ti se vor mai solicita lamuriri suplimentare.

3. Esti norocos ca ti-ai recuperat telefonul vechi.

4. Nu mai cumpara bunuri a caror origine nu o cunosti.

5. In anumite cazuri, dobandirea de bunuri sustrase poate constitui infractiunea de "Tainuire", prevazuta de art. 270 C.P, dar nu cred ca este cazul aici(ma bazez din nou pe felul in care ai descris tu speta).

Edited by RPG
  • 0
  • Moderator

Dacă lucrurile stau exact aşa cum spui, nu ai de ce să-ţi faci probleme. Acei poliţişti nu îţi sunt adevrsari şi nici nu sunt obsedaţi să facă rău cuiva, tot ceea ce încearcă ei este să afle adevărul şi îi ajute pe cei ce au de suferit datorită infractorilor. Dar repet, toate acestea sunt valabile numai dacă lucrurile stau exact aşa cum ai povestit mai sus. În cazul în care eşti mână-n mână cu puştiul şi vă "distraţi" furând telefoane, te asigur că acei poliţişti vor afla.

După cum te-ai putut convinge pe propria piele, poliţiştii îşi fac datoria, au aflat şi chiar au recuperat bunul furat şi după cum spunea şi colegul mai sus, ai avut norocul să nu rămâi cu buza umflată, fiind recuperat şi telefonul tău. Totuşi ar trebui să-ţi dea de gândit această păţanie şi să deschizi mai bine ochii pe viitor. Nu uita că un puşti de 15 ani te-a aburit rău de tot, pe viitor încearcă să te fereşti de "afaceri" de acest gen.

• 0
  • Moderator

Daca as fi seful tau mi-as pune intrebarea de ce faceai tu schimb de telefoane in timpul programului, in loc sa-ti faci treaba...dhe, intrebare retorica...

• 0

Multumesc frumos pentru raspunsuri. Ca sa raspund la ultima intrebare ,fie ea si retorica. In primul rand, o zi de duminica ,un magazin gol, 2-3 vanzatori plictisiti si un agent la fel de plictisit.Pustiul care isi incarca telefonu la incarcatoarele de la telefoanele expuse in cadrul magazinului.Plus privirea mea vigilenta de a nu sustrage cine stie ce telefon de acolo. Vazand ca sta de o buna bucata de vreme sa isi incarce telefonul acela ( de Viper era vorba) am incercat sa-l fac omeneste sa paraseasca incinta ,Dam un deget vorba aia ,da nu toata mana. Si dintr o discutie in alta, am ajuns la situatia ca lui ii placea telefonu meu  ( banalul Nokia Lumia 520 cu " internet mai rapid " vb pustiului ,) decat Androidul lui " jegos " de pe acel Viper. Si atunci mi a picat fisa aia nenorocita cat si lui daca facem schimb de telefoane.Si aia a fost. Restul povestii v-am zis-o mai sus :). Nu mai imi trebuie telefoane de pe OLX de pe net, de la straini, cat o sa traiesc eu . Chiar mi-am cautat prin sertare acasa, banalul Nokia 1100 :) .Cred ca pe ala o sa l folosesc. Sa se trezeasca acum vre-un individ pe la usa mea,cu domnii politisti sa zica ca e telefonu lui ,ca ii dau cu el in cap :))) . Acuma la modu serios, am tras o spaima de moarte. Eu agent de securitate, am facut zeci de interpelari prin marketurile mari , verificari ,hoti dati pe mana politiei  in 2-3 ani, Dar m-a mancat asta e. Daca nu e telefonu cu amprenta mamei pe el sau al tatalui, nu mai imi trebuie in veci . O zi frumoasa va doresc :) .Sper sa imi duc traiu la fel de sarac cum mi-l duceam si pana acum ,fara sa mai vad purtatori de epoleti langa mine ! Desi trebuie sa recunosc ,modu cum mi au luat agentii intr-un fel apararea in fata sefului meu sa nu mi bage un raport,eu fiind alb ca mortu si tremurand de eventualele consecinte.In prim rand, pierderea jobului pe motiv ca am pus firma intr-o lumina proasta,sau ceva de genu. Le multumesc oricand domnilor agenti pentru modu cum mi au abordat situatia .In fond spaima tot a ramas.Ce nu inteleg eu ,o foaie alba dupa toate declaratiile date in calitate de martor. Mi-a intins o foaie alba si m-a pus sa o semnez din cauza ca . Restu mi a iesit pe urechea cealalta. ( sunt hipoacuzic sever . In momentele alea de spaima nici aparatu auditiv nu m-a mai ajutat ) sa zic asa. Mi-e teama cu acea semnatura pusa in coltu foii albe goale .Ce se poate intampla :) .O zi buna va doresc si mi cer scuze pentru topicu creat .