Buna seara ! Imi cer scuze pentru deranj ! Am ajuns de la munca ,e foarte tarziu si vreau sa va povestesc intamplarea mea de astazi : Acum 2 zile in timp ce ma aflam la locul de munca ,intr-un centru comercial am intrat in vorba cu un baiat ( nu parea sa aiba mai mult de 15 ani ) .Venise sa isi incarce telefonul, un Allview Viper. Am intrat in vorba cu acesta iar din una in alta, am dorit amandoi sa facem schimb de telefoane. Eu posesor al unui Nokia Lumia 520 l-am intrebat daca doreste sau e dispus sa facem un schimb de telefoane .Nu a avut nimic impotriva. Ne-am inteles la schimb pe schimb ,el dandu-mi mie telefonul sau in schimbul telefonului meu + diferenta de partea mea care a constat in niste articole vestimentare ce urma sa ii le dau a doua zi . Mi a povestit ca nu e din oras, e orfan ca a primit telefonul cadou de la prietenul la care sta in gazda. In fine o poveste buna de duminica seara ! Pana la urma am convenit sa schimbam telefoanele . Peste 2 zile, ma trezesc la munca cu 2 agenti de politie insotiti de " proprietara telefonului" care statea la mine in buzunar. Mi s a explicat ca baiatu respectiv furase de la doamna acel telefon. A fost prins pustiul pana la urma.Probabil m-a dat in "gat " sa spun asa . Le a spus politistilor unde lucrez ,cum ma cheama si m-am trezit cu acestia la munca . Dansii m-au asigurat ca doamna nu are nici un fel de pretentie, si-a retras plangerea si ca vrea sa recupereze telefonul. Telefonul fiind la mine, l-am inmanat politistilor de fata cu doamna. Mie mi s a pus la dispozitie telefonul cu care am facut schimbul, adica telefonul meu + castile care i le-am dat pe langa telefon. Probabil pustiul a declarat ce si cum s-a intamplat toata situatia. Ramanea doar intocmirea procesului verbal in calitate de martor cum si ce s-a intamplat. Am luat la cunostiinta ,am semnat, doamna si a luat telefonu inapoi ,eu pe al meu inapoi. Am fost sfatuit prieteneste sa nu mai cumpar in acest mod sau sa fac astfel de combinatii daca nu am cunostiinta de originea lucrurilor . In fine ,totul a durat 15--20 de min , au intocmit rapoartele mi s a dat asigurari ca n use va intampla nimic , desi eram alb ca varu si tremuram din toate incheieturile.Incerc doar sa lamuresc de ce unul din agenti la finalul declaratiilor unde am semnat si eu si doamna, mi s-a dat o foaie de A4 . indoita in 2 jumatati egale ,unde am fost pus sa mi pun semnatura. N -am inteles prea bine din cauza emotiilor pt ce am semnat acea foaie. E posibil ca tot ce am declarat acolo sa se anuleze eu stiu , ori sa faca in asa fel sa ma trezesc cu o problema mai grava ? Admit ca am pus la dispozitie toate datele,verificarile la circa de care apartin. Nu am cazierul patat.Practic e prima oara cand patesc sa zic asa ceva in viata mea . Intreb si eu ce se poate intampla avand in vedere ca mi s a solicitat nr.de telefon cu premisa " daca e ceva. o sa fii sunat " . Nici n-am ajuns bine acasa si imi fac o groaza de scenarii . Daca ma poate lamuri si pe mine cineva eu stiu la ce sa ma astept .Dosar penal ? Amenda ? Va rog frumos daca imi puteti raspunde : . Au fost anuntati si sefii mei ,eu fiind agent de securitate in acel mall. Chiar cand au venit si dansii sa vada despre ce e vorba , unul din agentii de politie au incercat sa imi ia apararea ,spunandu-le sa nu mi faca probleme ori rapoarte, pt ca totu se va clarifica foarte repede , aducand exemplu ca doamna nu a depus plangere ( de fapt a retras ) si nici sa mi faca raport sau in cel mai rau caz sa ma dea afara ! Dar ma gandesc si la partea mai rea .De aceea v-am spus povestea . Totu s-a intamplat fix in 2 zile. Duminica am primit telefonu si marti ,adica azi l-au gasit la mine. Chiar de cand mi s a adus la cunostiinta pentru ce sunt chemat sa dau declaratie in biroul din spate, au spus politistii ,citez " E bine ca s-a gasit la tine telefonu si nu l-ai dat mai departe ! " . Intr-un fel recunosc ca poate a fost si partea mea de vina ca n am luat in calcul ca acel " baiat " care nu parea sa aiba mai mult de 15 ani isi putea permite un asemenea telefon. L-am intrebat daca l-a furat pt ca nu mi-as dori probleme .Mi-a zis ca l-a primit cadou si ca nu ii merge asa bine si ca n-ar avea nimic impotriva sa l dea la schimb. Am incercat si eu pe cat posibil stiind ca telefonul meu e mai slab dotat ca al lui sa compensez cu o punga de haine de care ma puteam lipsit de acasa .Din povestea ce mi a spus-o, orfan ,sta la un prieten si etc ! . Daca mi puteti raspunde ,v-as ramane indatorat . Imi cer scuze pentru postarea lunga, dar am o groaza de emotii si mi-as dori un raspuns cel putin din partea cuiva care a mai avut experienta cu o asemenea situatie .La ce ma pot astepta sau cat de grava e situatia mea ! Va multumesc anticipat !
Question
Cornel2015
Buna seara ! Imi cer scuze pentru deranj ! Am ajuns de la munca ,e foarte tarziu si vreau sa va povestesc intamplarea mea de astazi : Acum 2 zile in timp ce ma aflam la locul de munca ,intr-un centru comercial am intrat in vorba cu un baiat ( nu parea sa aiba mai mult de 15 ani ) .Venise sa isi incarce telefonul, un Allview Viper. Am intrat in vorba cu acesta iar din una in alta, am dorit amandoi sa facem schimb de telefoane. Eu posesor al unui Nokia Lumia 520 l-am intrebat daca doreste sau e dispus sa facem un schimb de telefoane .Nu a avut nimic impotriva. Ne-am inteles la schimb pe schimb ,el dandu-mi mie telefonul sau in schimbul telefonului meu + diferenta de partea mea care a constat in niste articole vestimentare ce urma sa ii le dau a doua zi . Mi a povestit ca nu e din oras, e orfan ca a primit telefonul cadou de la prietenul la care sta in gazda. In fine o poveste buna de duminica seara ! Pana la urma am convenit sa schimbam telefoanele . Peste 2 zile, ma trezesc la munca cu 2 agenti de politie insotiti de " proprietara telefonului" care statea la mine in buzunar. Mi s a explicat ca baiatu respectiv furase de la doamna acel telefon. A fost prins pustiul pana la urma.Probabil m-a dat in "gat " sa spun asa . Le a spus politistilor unde lucrez ,cum ma cheama si m-am trezit cu acestia la munca . Dansii m-au asigurat ca doamna nu are nici un fel de pretentie, si-a retras plangerea si ca vrea sa recupereze telefonul. Telefonul fiind la mine, l-am inmanat politistilor de fata cu doamna. Mie mi s a pus la dispozitie telefonul cu care am facut schimbul, adica telefonul meu + castile care i le-am dat pe langa telefon. Probabil pustiul a declarat ce si cum s-a intamplat toata situatia. Ramanea doar intocmirea procesului verbal in calitate de martor cum si ce s-a intamplat. Am luat la cunostiinta ,am semnat, doamna si a luat telefonu inapoi ,eu pe al meu inapoi. Am fost sfatuit prieteneste sa nu mai cumpar in acest mod sau sa fac astfel de combinatii daca nu am cunostiinta de originea lucrurilor . In fine ,totul a durat 15--20 de min , au intocmit rapoartele mi s a dat asigurari ca n use va intampla nimic , desi eram alb ca varu si tremuram din toate incheieturile.Incerc doar sa lamuresc de ce unul din agenti la finalul declaratiilor unde am semnat si eu si doamna, mi s-a dat o foaie de A4 . indoita in 2 jumatati egale ,unde am fost pus sa mi pun semnatura. N -am inteles prea bine din cauza emotiilor pt ce am semnat acea foaie. E posibil ca tot ce am declarat acolo sa se anuleze eu stiu , ori sa faca in asa fel sa ma trezesc cu o problema mai grava ? Admit ca am pus la dispozitie toate datele,verificarile la circa de care apartin. Nu am cazierul patat.Practic e prima oara cand patesc sa zic asa ceva in viata mea . Intreb si eu ce se poate intampla avand in vedere ca mi s a solicitat nr.de telefon cu premisa " daca e ceva. o sa fii sunat " . Nici n-am ajuns bine acasa si imi fac o groaza de scenarii . Daca ma poate lamuri si pe mine cineva eu stiu la ce sa ma astept .Dosar penal ? Amenda ? Va rog frumos daca imi puteti raspunde :
. Au fost anuntati si sefii mei ,eu fiind agent de securitate in acel mall. Chiar cand au venit si dansii sa vada despre ce e vorba , unul din agentii de politie au incercat sa imi ia apararea ,spunandu-le sa nu mi faca probleme ori rapoarte, pt ca totu se va clarifica foarte repede , aducand exemplu ca doamna nu a depus plangere ( de fapt a retras ) si nici sa mi faca raport sau in cel mai rau caz sa ma dea afara ! Dar ma gandesc si la partea mai rea .De aceea v-am spus povestea . Totu s-a intamplat fix in 2 zile. Duminica am primit telefonu si marti ,adica azi l-au gasit la mine. Chiar de cand mi s a adus la cunostiinta pentru ce sunt chemat sa dau declaratie in biroul din spate, au spus politistii ,citez " E bine ca s-a gasit la tine telefonu si nu l-ai dat mai departe ! " . Intr-un fel recunosc ca poate a fost si partea mea de vina ca n am luat in calcul ca acel " baiat " care nu parea sa aiba mai mult de 15 ani isi putea permite un asemenea telefon. L-am intrebat daca l-a furat pt ca nu mi-as dori probleme .Mi-a zis ca l-a primit cadou si ca nu ii merge asa bine si ca n-ar avea nimic impotriva sa l dea la schimb. Am incercat si eu pe cat posibil stiind ca telefonul meu e mai slab dotat ca al lui sa compensez cu o punga de haine de care ma puteam lipsit de acasa .Din povestea ce mi a spus-o, orfan ,sta la un prieten si etc ! . Daca mi puteti raspunde ,v-as ramane indatorat . Imi cer scuze pentru postarea lunga, dar am o groaza de emotii si mi-as dori un raspuns cel putin din partea cuiva care a mai avut experienta cu o asemenea situatie .La ce ma pot astepta sau cat de grava e situatia mea ! Va multumesc anticipat !
4 answers to this question
Recommended Posts