Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Dezvaluirea datelor cu caracter personal


Mihaly
 Share

Question

Buna seara,
Intrebarea mea este: organele de politie (sau jandarmi) care au efectuat legitimarea unei persoane, au dreptul de a dezvalui datele cu caracter personal catre terte parti (de ex. controlorii mijloacelor de transport in comun sau institutii/companii subordonate primariei)?
Multumesc. O zi frumoasa!

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Cred ca raspunsul il vei gasi in legea nr. 677/2001, daca o vei studia.

Sa ne spui si noua te rugam, daca te-ai lamurit.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Ce ai pătit? Jandarmii te-au legitimat si au oferit datele tale de stare civilă angajatilor Regiei de Tarnsport care te-au sanctionat?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Pe scurt: Sunt student si am dreptul la abonament gratuit pe doua linii (pe care trebuie sa il reinnoiesc lunar). Am iesit intr-o seara in oras si avand abonamentul expirat, m-am dus la chioscul de bilete/abonamente sa il reinoiesc dar am fost refuzat de doamna de la chisoc pe motiv, ca ea nu face abonamente gratuite numai pana la ora 21 (desi pe program era afisat ora 21:30). Nici o problema...am sunat la sediul companiei de transport si am facut o sesizare si am cerut inregistrarea acesteia, dupa care am urcat pe primul troleu (fara legitimatie de transport valabila). Surpriza...autobuzul este oprit, se urca doi controlori ai companiei de transport, verifica biletele/abonamentele si cei care nu au o legitimatie de calatorie valabila (printre care si eu) sunt coborati, legitimati de jandarmi si amendati de catre controlori.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Amenda a fost platita de catre doamna care a refuzat sa imi reinoiasca abonamentul. Doar nu imi este pe plac sa dezvalui datele mele cu caracter personal (cnp, adresa) unei persoane necunoscute, care nu are drept de legitimare si nu stiu daca o persoana cu drept de legitimare are voie sa transmita aceste date unei astfel de persoane fara acordul meu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.