Jump to content
POLITISTI.ro

Elicopterele apartinand MAI vor putea fi inchiriate


Cristi

Recommended Posts

  • Moderator

Pentru a-şi putea susţine financiar activitatea, Unitatea Specială de Aviaţie a "Internelor" va închiria elicopterele din dotare. Deocamdată, totul a fost cuprins într-un proiect de act normativ care, acum, este în dezbatere publică.

Acestea sunt elicopterele de la "Interne" care pot fi închiriate :

IMG_3474_5fa47f7246.jpg

Oferta lansată de mai-marii de la MAI se adresează, în principal, companiilor româneşti şi străine, dar şi persoanelor fizice. Unitatea de aviaţie dispune de 12 aparate de diferite mărimi, care, contra unor sume de bani, ar putea fi folosite la transportul de marfă, de persoane sau de bolnavi. "De exemplu, dacă o firmă vrea să ducă materiale de construcţii într-o zonă greu accesibilă, acest lucru este posibil cu elicopterele noastre. Dacă va căra trei tone, va plăti 3.000 de euro. În schimb, dacă greutatea agăţată în cârligul aparatului de zbor e de cinci tone, preţul creşte la 5.000 de euro. Până acum, am avut astfel de solicitări din partea unor societăţi, însă nu le-am putut onora pentru că nu exista o lege în acest sens", ne-au declarat reprezentanţi ai unităţii de aviaţie.

În plus, cu elicopterele "Internelor" se pot face şi transporturi medicale, altele decât cele făcute de SMURD. "Este vorba despre cazurile care nu sunt urgente, atunci când familia unui rănit îşi doreşte să transporte bolnavul la o clinică dintr-un alt judeţ sau în Capitală", ne-au spus aceleaşi surse.

În cazul persoanelor fizice care vor să închirieze un astfel de aparat de zbor, lucrurile se vor face doar după o verificare amănunţită. "Să nu vă gândiţi la interlopi, nunţi sau alte evenimente pentru că nu va fi cazul", au precizat oficialii de la "Interne". Sursa : Versiunea online a cotidianului Libertatea.

Pareri? :hmmmt:

Edited by Kmcoio
Link to comment

Interesantă propunere. In aceste condiții, consider că este necesar să se pună în discuție ca orice autorspecială a poliției să aibă un tarif pe km. de fiecare dată când se va deplasa la orice eveniment. Cu atât mai mult, apelurile telefonice primite să fie taxate cu un tarif special. Toate aceste sume de bani care se vor aduna cred că vor acoperi toate cheltuielile legate de combustibil și logistică. :D

Link to comment

Oferta M.A.I.-ului de inchiriere a eicopterelor sale este binevenita si lumea interlopa saluta acest demers, este o oportunitate la carausie pentru traficul de tigari si droguri si alte bunuri interzise. Glumesc dar situatia este hilara. Numai in Romania, posta vinde hartie , la librarie gasesti prezervative, guvernul face treaba Parlamentului, Presedintele face treaba Guvernului si politia face carausie. Pai daca este flotila aeriana a MAI, asta sa ramana sa-i pastreze destinatia si sa o finanteze in mod corect ca in toate tarile democratice. Va dati seama cum arata o pseudovedeta de pe plaiuri mioritice, gen Bianca Dragusanu,Simona Sensual si Sexi Braileanca sa se plimebe cu elicopterul flancata de politisti, ce poze ar iesi prin Can Can sau alte ziare de astea ,, academice,, .

Link to comment

Sau sa-l vezi pe Becali ca se duce la meci la Cluj, flancat de politisti! Hai ca-i buna! Numai in Romania se pot vedea din astea!

Link to comment

Oare petardele care gandesc astfel de lucruri or fi terminat macar liceul sau cred ca inainte de a intra in politie au fost sculeri matriteri.

  • Upvote 1
Link to comment

Normal si logic era ca, aceasta flotila de aparate de zbor sa se foloseasca numai de catre M.A.I si numai pentru activitati in sustinerea misiunilor structurilor acestui minister . Dar datorita lipsei acute de finantare, pentru care nu se intrevede deloc rezolvare sau nu se vrea , cred ca trebuie sa ne gindim cel putin temporar la a alege raul cel mai mic . Acest fapt insemnind mentinerea unitatii asa cum este si cautarea de surse externe de finantare pentru tehnica si baza aeriana . Bineinteles ca aceste inchirieri trebuie sa se faca sub un protocol bine stabilit, cu niste tarife care sa nu duca la pierderea pietei de clienti si nu in ultimul rind la un criteriu strict de angajare la transport a acestor aparate . Adica nu orice duca din lunca care are bani, asa cum spuneau cei de mai sus care au postat, sa poata inchiria elicoptere . Ar putea fi folosite pentru centrele meteo din munti si unitatile releu de retransmisie ale televiziunilor ,precum si telefonie mobila . Apoi ar putea sa suplineasca pentru diverse cazuri, unitatea aero a S.M.U.R.D.-ului si sa coopereze cu un sector care detine destul de multe fonduri din buzunarul nostru si anume cel energetic in transportul stilpilor de inalta tensiune in zona muntoasa . Nu ma gindesc prea profund acum dar cred ca, sunt si alte institutii care contra cost ar putea solicita aceste elicoptere . Toate astea in afara timpului dedicat misiunilor pentru care a fost infiintata unitatea aeriana a M:A.I . ;) Si uite asa elicopterele vor zbura , pilotii vor acumula ore de zbor si experienta , combustibil se va gasi in depozit si activitatea de sprijin va fi benefica si pentru prestatorul de servicii si pentru cel ce doreste rezolvarea unei probleme dificile pe calea aerului . :emo-yessir:

Link to comment
  • 1 month later...

Aiurea, in curand in tara asta o sa vin salam ori guta sa inchirieze unul, nici nu m-as mira sa vad manelisti la televizor decoland / aterizand cu elicopter inchiriat de la M.A.I

Link to comment

Puteti sta linistiti, nu le vor inchiria nimeni dintr-un motiv extrem de simplu, costa cu mult mai mult decat la particulari. MIL 17 al flotilei consuma cu multe sute de kg de combustibil mai mult pe ora decat ofertele privatilor (Regional Air, Dunca, chiar si Scoala superioara de aviatie) care au elicoptere mai mici, in general Eurocopter de generatie mai noi, mai comode si mai aspectuoase.

Pe langa combustibil, si toate serviciile se platesc la tonaj maxim decolare pentru aeronava, si in cazul MILului costa de usuca.

Link to comment

Florine ai si tu dreptatea ta dar , sunt convins ca tiganii precizati de Header nu se vor urca in elicoptere M.A.I si apoi pentru transport de marfa si interventie la inundatii tot batrinele vor face fata chiar si cu consumul lor mai mare . Poate intre timp mai renunta doamnele la un patinoar si le modernizeaza pe astea la Brasov . Apoi uitindu-ma la televizor cind mai prezinta stirile cite o tragedie, vad destul de des elicopterele vopsite alb-albastru la datorie . Oricum sa le dorim bafta si fara evenimente . :emo-yessir:

Link to comment

Sunt bani pentru orice la stat, mai putin salarii, cum bine se vede. Numai ca un privat care are doi-trei insi de carat nu inchiriaza huiduma de MIL cu 18 locuri si echipaj de 3, ia un EC pe sfert din tonajul MIL-ului si face treaba mai eficient. N-are fondurile blondei la dispozitie, cauta si el unde e mai ieftin.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.