Jump to content
POLITISTI.ro

Se trimit amenzi acasa pentru viteza?

tromidas15

Recommended Posts

Am o intrebare: azi am condus cu 120km/h in localitate intr-o zona cu 2 benzi pe sens la 12 noaptea cand nu era nimeni si brusc am dat de un filtru de politie bine ascuns intre copaci am franat repede si am trecut prin fata lui cu 60 km/h.Domnii politisti stateau in duba fara nicio reactie efectiv nimic nu stiu ce faceau pe acolo in fine nimic...Trec peste 30 min tot pe acolo cam toti erau dati jos si incepusera sa opreasca masini...Credeti ca e posibil sa fi fost surprins de radar si sa primesc o simatie acasa chiar daca nu am fost oprit in trafic? Cineva mi-a spus ca la viteza aceea ma upreau sau daca nu opream ma urmareau...

• Upvote 1
  • Downvote 5

• Member

Bineinteles, timp de 6 luni au tot timpul sa intocmeasca un proces verbal, daca ai fost inregistrat de aparatul radar cu viteza peste limita legala.

P.S. Politia nu iti face nimic, politia constata ceea ce tu ai facut...

Proces verbal nu pot sa imi faca intrucat nu am fost oprit in trafic deci nu imi cunosc identitatea ... ori am inteles ca de cand cu punctele de penalizare amenzile nu se mai trimit acasa deoarece nu se stie cui trebuie sa i se aplice punctele de penalizare.Si am inteles ca pe dubele de politie nu sunt radare...

• Downvote 5

• Moderator

Stai liniştit că există destule metode şi posibilităţi să afle cine era inconştientul de la volan care circula cu 120 km pe oră în localitate. Dacă ai avea minime cunoştinţe referitoare la legislaţia rutieră (cea care se presupune că ai învăţat-o când ai susţinut examenul de permis), ai ştii că există prevederi legale în acest sens.

• Upvote 1

• Member

Ha ha ce comic ii baiatul asta!De ce tie frica nu scapi sper ca stii vorba asta!

Edited by cipri83

Poștașul sună întotdeauna de două ori. Vă dați seama ce stres este pe el când sună cineva la locuința lui? și asta aproape jumătate de an.

• Upvote 1

• 8 years later...

Salutare!

Acum vreo doua zile am fost surprins (presupun) de un Duster de politie stationat care avea o camera (la fel ca cele de filmat) sus langa girofar.

Pressupun ca aceea era camera radar. Cert este ca aveam un pic peste limita legala, dar nu conteaza asta. Nu am fost tras pe dreapta.

Intrebarea mea este urmatoarea: cum ar trebui sa procedez in cazul in care se va trimite acasa acea instiintare de identificare a soferului, care are termen de raspuns de 5 zile, in condiitile in care eu nu voi fi la domiciliu pentru a putea raspunde acelei scrisori si a confirma ca eu eram la volan? Sunt plecat din tara pentru cateva luni, iar la adresa respectiva nu mai locuieste nimeni. Cum as putea proceda dpdv legal pentru a afla daca a fost sau daca va fi emisa acea instiintare si cum as putea trimite raspunsul politiei?

• Moderator

Nu vei primi nicio amendă, stai liniştit.

Nu as fi atat de sigur. Fara amenda ar fi doar in cazul in care acela nu este radar ci doar o camera de supraveghere pentru centura, telefon etc. Cam 20km peste limita am avut.

Eu as vrea sa platesc amenda de viteza, nu pe cea de nefurnizare a datelor...

Din pacate nu am fost inspirat si nu mi-a trecut prin cap sa trag pe dreapta si sa ma "predau". :)) Am crezut ca vine ameda direct acasa, apare pe ghiseul online si aia este. Dar apoi am aflat de la un prieten despre o intreaga procedura de identificare si un schimb de scrisori cu politia, iar asta mi se pare o metoda cam invechita si depasita, avand in vedere ca se pot ivi foarte multe situatii in care proprietarul autoturismului nu poate fi prezent pentru a ridica scrisorile.